ING Groep

Press Release

Amsterdam, 12 november 2001

Woonzorg Nederland en ING investeren in seniorenmarkt

Woonzorg Nederland en ING hebben een samenwerkingsovereenkomst gesloten het gebied van dienstverlening aan senioren. De samenwerking betreft het aanbieden van uitgebreide servicepakketten met betrekking tot gemak, zekerheid en veiligheid. Het gaat daarbij om diensten als persoonlijke alarmering, klussen in huis, informatie en bemiddeling bij zorgvragen en maaltijdservice. De dienstverlening wordt aangeboden onder de bestaande merknaam Seculife. Woonzorg Nederland en ING worden beiden voor 40% aandeelhouder van Seculife. De overige 20% is in handen van Seculife International.

Woonzorg Nederland en ING willen met deze samenwerking inspelen op de sterk toenemende vraag naar dienstverlening aan senioren. Een toenemende vraag, die onder andere voortvloeit uit de vergrijzing in de samenleving en de behoefte en noodzaak van senioren om langer zelfstandig thuis te wonen en te leven. De samenwerking sluit ook aan op de wensen van het ministerie van VROM in de Nota Wonen: senioren maken zelf de keuze uit verschillende diensten en kunnen daarvoor terecht bij één loket. Gezamenlijk willen Woonzorg Nederland en ING dat Seculife zich ontwikkelt tot toonaangevend seniorenlabel.

Woonzorg Nederland en ING zijn al geruime tijd actief op de seniorenmarkt en hebben inmiddels brede ervaring opgedaan met het aanbieden van (regionale) woonzorgconcepten. Seculife werkt als zelfstandig opererend, landelijk intermediair voor dienstverlening aan senioren en sluit onder andere contracten af met woningcorporaties, projectontwikkelaars en zorginstellingen. Sinds 21 mei 2001 kunnen consumenten voor een brochure terecht op de grotere postkantoren.

ING

ING speelt al een aantal jaren in op de toenemende vergrijzing in Nederland. Zo is verzekeringsbedrijf RVS in 1997 gestart met RVS Service Plus; een loyaltyprogramma voor senioren waarmee verzekerden van allerlei gemaks- en kortingsdiensten gebruik kunnen maken. Om nog beter in te kunnen spelen op de wensen en behoeften van senioren is ING in april 1999 samen met partner Seculife International gestart met Seculife. De participatie in Seculife is een voorbeeld van niet-financiële dienstverlening door ING. Met de servicepakketten van Seculife kunnen senioren langer zelfstandig en plezierig thuis wonen.

Woonzorg Nederland

Senioren van nu willen zo lang mogelijk zelfstandig blijven wonen. Niet alleen in een comfortabele woning, maar ook met de nodige zorg- en dienstverlening binnen handbereik. Woonzorg Nederland streeft ernaar senioren de beste combinatie van wonen, zorg en diensten te bieden. Met ruim 26.000 zelfstandige woningen en meer dan 17.000 plaatsen in circa 185 verzorgings- en verpleeghuizen is Woonzorg Nederland de grootste organisatie voor seniorenhuisvesting in Nederland.