Ingezonden persbericht


Maxtor brengt speciaal data-opslagplatform uit
voor multimedia- en webtoepassingen

De Personal Storage 3000DV biedt 33% meer capaciteit en werkt met FireWire en 7200-toeren hard disk drives

Comdex, 12 november 2001 - Maxtor Corporation heeft een 80GB data-opslagplatform op de markt gebracht, de Personal Storage(tm) 3000DV. De prestaties van dit platform zijn dankzij de toegepaste FireWire (IEEE 1394)-connectiviteit en 7200-toeren hard disks op een zeer hoog niveau.
De 80GB Personal Storage 3000DV is een ideale oplossing voor het opslaan en terugvinden van de steeds groter wordende bibliotheken van digitaal opgeslagen video, audio (bijv.MP3), gescande beelden, presentaties en CAD-ontwerpen. Het platform kan ook ideaal dienst doen als backup voor interne hard disks, als centrale opslag voor computerspellen en voor het delen van bestanden tussen PC's en Apple Macintosh-systemen. FireWire is dankzij z'n hoge snelheid, veelzijdige inzetbaarheid en gebruiksgemak een de-facto-standaard geworden voor (editing van) digitale video. De toepassing ervan in digitale data-opslagplatforms van Maxtor levert creatieve professionals de middelen hun producties efficiënter tot stand te laten komen en hun collecties beelden en muziek uit te breiden.
Volgens een recent Cahner In-Stat onderzoeksrapport werden in 2000 35 miljoen consumenten-elektronicaprodukten met IEEE 1394 voor de PC verkocht. Over de hele linie groeit het aantal PC's met FireWire nog steeds, volgens het onderzoek tot 2005 met 30%. In dat jaar zullen naar verwachting meer dan 200 miljoen producten met dit interface verkocht worden. De belangrijkste fabrikanten die op dit moment IEEE 1394 ondersteunen, zijn: Apple, Casio, Compaq, Dell, Fujitsu, Gateway, Hewlett-Packard, NEC, Panasonic, Sharp, Sony en Toshiba. Apple is de grote pionier op het gebied van koppeling van video met de computer; de digitale videorevolutie met randapparaten als videocamera's (camcorders) en snelle externe hard disk drives is voortgezet met de onlangs verschenen nieuwste generatie bewerkingssoftware: iDVD, FinalCut Pro en iMovie. Het gaat hierbij steeds om snelheid en capaciteit.

De 80GB Personal StorageDV is met onmiddellijke ingang leverbaar in de VS en tegen het eind van het jaar ook in Europa. De bruto-adviesprijs is EUR 449.
Ter completering van het aanbod biedt Maxtor zowel een 1494 PCI adapterkaart als een 1394 CardBus aan, bestemd voor PC's en laptop-computers die nog niet zijn uitgerust met deze poort. De kaarten zijn per direct leverbaar via de bestaande verkoopkanalen en via MaxtorDirect voor respectievelijk EUR 59 en EUR 129.

Maxtor
Maxtor Corporation is een van de grootste leveranciers ter wereld van oplossingen voor informatie-opslag. De onderneming levert een breed scala data-opslagproducten voor bureaucomputers, voor netwerken, voor de krachtigste servers met Intelprocessoren en voor consumentenelektronica. De reputatie van Maxtor als marktleider dankt de onderneming aan het vermogen consequent hoogwaardige kwaliteitsproducten, service en ondersteuning te leveren aan zijn klanten. De aandelen van Maxtor zijn genoteerd aan de effectenbeurs van New York (NYSE) onder de naam MXO. Meer informatie over Maxtor is te vinden op de website: www.maxtor.com.

Opmerking:
Maxtor en het Maxtor-logo zijn gedeponeerde handelsmerken van Maxtor Corporation. FireWire is een handelsmerk van Apple Computer.

GB betekent 1 miljard bytes; de totaal bruikbare capaciteit kan per besturingssysteem verschillen.

Voorbehoud
In dit persbericht uitgesproken toekomstverwachting zijn onder normaal voorbehoud van onvoorziene ontwikkelingen of onverwachte gebeurtenissen.

####

De redactie kan voor meer informatie en testproducten contact opnemen met
PBA Benelux, Philip Bosz , tel. (+31) (0) 70 358 9378 e-mail: philip@berg-kleijn.nl
Maxtor, Annie Bernard, tel. 00 33 (0) 1 64 53 24 00 e-mail: annie_bernard@maxtor.com