PERSBERICHT SP Statenfractie Utrecht,

Utrecht, 12 november 2001.

SP: telefonische bereikbaarheid provincie moet omhoog.

Telefoons die niet worden opgenomen. Medewerkers die niet te vinden zijn. Vele keren doorverbonden worden voordat je de juiste medewerker te pakken hebt. Als het aan de Provinciale Staten-fractie van de Socialistische Partij ligt worden dergelijke situaties bij de provincie Utrecht een uitzondering in plaats van regel.

De SP wil daarom dat de provincie duidelijke doelstellingen op papier zet over de eisen die gesteld worden aan de telefonische bereikbaarheid. De werkelijke bereikbaarheid moet halfjaarlijks worden gemeten door middel van een onafhankelijk, onaangekondigd onderzoek. Dit voorstel zal vandaag door middel van een motie bij de begrotingsbehandeling aan de Staten worden voorgelegd.

Fractievoorzitter Jansen vindt een goede bereikbaarheid een belangrijke manier om de klantvriendelijkheid te verhogen. Bij een steekproef die KPN dit voorjaar deed was de bereikbaarheid nog onder de maat. De SP wil daarom dat inkomende gesprekken bij de centrale binnen vijf keer bellen worden opgenomen, dat alle toestellen van medewerkers bij afwezigheid automatisch worden doorgeschakeld naar een college of het secretariaat en dat toestellen van medewerkers -direct of doorgeschakeld- binnen acht keer bellen worden opgenomen. Gedeputeerde Staten dienen wat de SP betreft voorlopig halfjaarlijks te rapporteren over de ontwikkeling van de telefonische bereikbaarheid, tot deze een redelijk niveau bereikt heeft.

Inlichtingen:

Paulus Jansen, tel.(06) 51844755.