Gemeente Utrecht

SPECIAAL ALEJANDRO EN MÁXIMA T-SHIRT TER GELEGENHEID VAN HET KENNISMAKINGSBEZOEK AAN UTRECHT

Cittá del Duomo is terug!

Ter gelegenheid van het Kennismakingsbezoek van de Prins van Oranje en mevrouw Máxima Zorreguieta heeft de gemeente Utrecht het bekende "Citta del Duomo"-ontwerp in een nieuw jasje gestoken. Vanaf aanstaande maandag 12 november zijn de T-shirts te koop in het Stadhuis van Utrecht en in het cultuurhistorisch informatiecentrum RonDom, Domplein 9. De T-shirts kosten slechts NLG 10 / EUR 4,54 en zijn verkrijgbaar in de maten M, L en XL.

Op T-shirts en op affiches is een getekende oranje domtoren te zien met de tekst `Alejandro, Máxima y la torre' . Met deze feestelijke uiting maakt de gemeente Utrecht een gebaar naar mevrouw Máxima Zorreguieta, door haar in het Spaans aan te spreken. De affiches verbeelden het verhaal van 'Alexander, Máxima en de toren'. Als tegenhanger van het Zuid-Amerikaans verwijst 'Statsie waôr' naar het Utrechts.

Het Utrechtse bureau voor communicatie en vormgeving Kris Kras Design visualiseerde in opdracht van Gemeente Utrecht de ontmoeting van het prinselijk paar met de Utrechters. Zowel de scheve Domtoren als het `Utrecht, Statsie waôr' is een begrip in de stad sinds `Citta del Duomo'. Het is de bedoeling dat bij zeer bijzondere gelegenheden het "Utrecht statsie woar"-ontwerp wordt aangepast aan het evenement.

Woensdag 14 november 2001 brengt het prinselijk paar een bezoek aan de stad Utrecht. Het is het vóórlaatste bezoek die Kroonprins Willem Alexander en zijn verloofde Máxima afleggen, in hun kennismakingsronde langs de Nederlandse provincies en vier grote steden.

Utrecht, 9 november 2001