Afzender: businessacademie@nedex.de

Contactpersoon: Miriam Cornelissen

Seminar "Duitse contracten & algemene voorwaarden"

Datum: 13.11.2001

Seminar
Duitse contracten & algemene voorwaarden

Inleiding:
In Nederland gebruikt u natuurlijk al jaren algemene voorwaarden en sluit u contracten op basis van uw rechtsgevoel. Nederlandse ondernemers die zakendoen over de grens gaan er vaak vanuit dat de Nederlandse algemene voorwaarden gewoon in het Duits vertaald kunnen worden en dat ook qua wetgeving Duitsland erg op Nederland lijkt. Toch?

Helaas beperken Nederlandse ondernemers vaak hun contractuele mogelijkheden bij het zakendoen in het buitenland. Elk land kent andere wetten en regels. Wist u bijvoorbeeld dat u in Duitsland gebruik kunt maken van een verlengd eigendomsvoorbehoud, dat veel meer mogelijkheden biedt dan u in Nederland gewend bent? En heeft u er wel eens over nagedacht hoe moeilijk en tijdrovend het is om een Nederlands vonnis in Duitsland bekrachtigd te krijgen?

Tijdens dit seminar krijgt u de kans nog meer verschillen in de kleine lettercultuur te ontdekken die van belang zijn voor het uiteindelijke resultaat van uw Duitse transacties.

Onderwerpen:


1. Sluiten van overeenkomsten naar Duits en Nederlands recht.


2. De werking en de gevaren van het voor Nederlanders onbekende "Kaufmännische Bestätigungsschreiben".


3. De kansen en bedreigingen van algemene voorwaarden.

4. De verregaande mogelijkheden van het (verlengde) eigendomsvoorbehoud.

5. De kansen en gevaren van een rechts- en forumkeuze.
Sprekers:
Udo Croonenbrock, Anwaltskanzlei Strick
Heinz-Josef Klönne, Anwaltskanzlei Strick
Agenda
Duitse contracten & algemene voorwaarden

Datum: 25 oktober 2001 te Kleve
12:30 uur Ontvangst van de deelnemers met driegangen-diner 13:30 uur Opening door de dagvoorzitter
13:40 uur Begin seminar
15:00 uur Koffiepauze
15:15 uur Vervolg seminar
16:30 uur Afsluiting en vragenronde
16:45 uur Informele borrel

Locatie:
De seminars worden gehouden in het Dienstleistungszentrum Poort van Duitsland-Poort van Holland, Siemensstraße 31 te Kleve (op 20 km afstand van Nijmegen). Parkeren is gratis.

Kosten:
¤ 225,00 / DM 440,00 per persoon. De bedragen zijn inclusief documentatiemateriaal, maaltijd en consumpties, echter exclusief Duitse "Mehrwertsteuer". Na ontvangst van de factuur dienen betalingen uiterlijk twee weken voor de dag van het desbetreffende seminar te zijn voldaan.

Inschrijving:
Door het inschrijfformulier per post of fax te retourneren aan: Nedex Consult Businesscenter Kleve, Siemensstr. 31, D-47533 Kleve, Fax: 0049 2821 775 775. U kunt zich ook aanmelden op onze internetsite: www.businessacademie.de

Vragen:
Heeft u nog vragen, dan kunt u te allen tijde contact opnemen met één van onze medewerkers, tel.: 0049 2821 77570 of businessacademie@nedex.de

Nederlands Duitse Businessacademie

Siemensstr. 31

47533

Kleve

Telefoon: 0049-2821-77570