Provincie Groningen

Groningen, 13 november 2001 Besluitenlijst nr.36


1 GS hebben besloten 1.895.203,- te verlenen ten behoeve van een viertal relatief grote EHS-grondaankopen in het kader van de EHS-grondverwerving. Het betreft een natuurterrein in het Zuidlaardermeergebied (33.87.62 ha.), twee aankopen in de regio Hoeksmeer (41.92.36 ha en 22.07.95 ha.) en een aankoop in het Dal van de Ruiten A (32.69.65 ha.).


2 GS hebben besloten in te stemmen met een reactie op een brief van de organisatie "Natuurverrijking". Deze organisatie maakte haar zorgen kenbaar over het gebruik van bestrijdingsmiddelen door onder andere de Provincie en verzoekt de Provincie het gebruik van bestrijdingsmiddelen te beëindigen. GS geven in haar reactie aan dat het beleid erop gericht is om de hoeveelheid bestrijdingsmiddelen minimaal te houden. De Provincie zal na een inventarisatie van de hoeveelheid bestrijdingsmiddelen die zij heeft gebruikt kijken in hoeverre gebruik kan worden gemaakt van alternatieve bestrijdingsmiddelen.


3 GS hebben besloten een subsidieverzoek van de Christelijke Muziekvereniging "Prins Hendrik" voor de aanschaf van instrumenten en concertkleding af te wijzen, omdat het verzoek niet voldoet aan de subsidiecriteria.


4 GS hebben besloten een voorschot van 250.000,- te verlenen aan ICT@NN over het jaar 2001. ICT@NN is een kenniscentrum met hoogwaardige kennis op het gebied van internet-technologie- en toepassingen. De organisatie is ondergebracht in een stichting, waarin de gemeente Groningen, de provincie Groningen, de RUG en de Koninklijke KPN NV participeren.


5 GS hebben besloten een subsidieaanvraag voor het project "opzet en start van een franchise-organisatie boerderijbussen" af te wijzen, omdat er tevens subsidie is aangevraagd bij het ministerie van LNV.


6 GS hebben besloten een verzoek van de organisatie van de bloembollententoonstelling "Marneflora 2002" om sponsoring van het evenement af te wijzen. De organisatie vraagt sinds 1994 jaarlijks om een dergelijke subsidie. Redenen voor afwijzing zijn dat er geen financiële noodzaak is voor sponsoring/subsidiering van het evenement en omdat er in principe geen structurele bijdragen worden verleend voor jaarlijks terugkerende evenementen.


7 - GS hebben besloten aan de gemeente Ten Post subsidie te verlenen voor 2 kunstopdrachten. Het gaat om twee buslocaties in het centrum van Ten Post (die tevens een sociale functie hebben). De opdracht voor de grote buslocatie, aan de vissteiger voor gehandicapten, wordt uitgevoerd door Schie 2.0, een jong Rotterdams architectenbureau. De vormgeving van de tweede -veel kleinere- buslocatie zal in handen zijn van een kunstenaar, H. Oerlemans, en een architect, B. Kramer (dit alles o.b.v. adviezen van een selectiecommissie). In april jl. hadden GS reeds 23.750,- toegekend. Nu gaat het om twee aanvullende subsidies: 2.500,- voor een extra schetsontwerp en 8.913,17 voor de uitvoering van de tweede opdracht door het
kunstenaars-architectenkoppel. De opdracht dient in 2002 uitgevoerd te zijn.


8 GS hebben besloten geen subsidie te verlenen aan de Stichting Julia Culp voor de uitgave van een boek over Julia Culp. Omdat de Groningana-regeling is afgeschaft wordt het verzoek afgewezen.


9 GS hebben besloten een subsidieverzoek van WoonZorg Nederland voor de herpositionering van de Sterrenflat te Hoogezand af te wijzen. WZN is voornemens de Sterrenflat te renoveren en voorzieningen aan te brengen die het pand herpositioneert tot woon-zorg-complex met 112 appartementen voor ouderen. Het plan past niet binnen het provinciaal beleid, omdat het streven is provinciaal bij te dragen aan kleinschalige woonvormen. Daarnaast is er geen sprake van een vernieuwend concept omdat dergelijke complexen reeds in de provincie operationeel zijn.