Gemeente Blaricum


- Gemeente raadpleegt inwoners over wonen in Blaricum
Gemeente raadpleegt inwoners over wonen in Blaricum Datum: 22 oktober 2001

Blaricum In de gemeente Blaricum wordt gewerkt aan een woonbeleidsplan. Met dit plan wordt onder meer bepaald wat voor woningen de komende jaren voor welke groepen mensen gebouwd gaan worden. Maar ook andere aspecten die samenhangen met wonen zijn onderwerp van het woonbeleidsplan, zoals leefbaarheid, voorzieningen niveau, verkeer en sociale aspecten. Om zoveel mogelijk informatie over wonen en woonwensen te krijgen worden inwoners op verschillende manieren gevraagd mee te denken over belangrijke aspecten van wonen. Met andere woorden: Wat vinden mensen belangrijk als het gaat om aantrekkelijk wonen in Blaricum ?
Eerder dit jaar werd er al een werkconferentie gehouden over wonen voor organisaties en instellingen die iets met wonen in Blaricum te maken hebben. Dit keer zijn de individuele inwoners aan de beurt.

Meedenken
Er kan op verschillende manieren meegedacht worden. Als belangrijkste is er de bewonersavond op dinsdag 13 november in het scholencomplex in de Bijvanck om 19.30 uur. Voormalige en huidige inwoners van Blaricum zijn hier van harte welkom. Voor de bewonersavond kunnen belangstellenden zich telefonisch opgeven bij Nico Koot (035) 539 95 10 of per e-mail woonbeleidsplan@blaricum.nl.
Voorafgaand aan de bewonersavond is er een werkconferentie (6 november) voor inwoners die actief zijn in Blaricum of eerder al hebben opgegeven mee te willen denken over wonen in Blaricum. De resultaten van de werkconferentie worden ingebracht tijdens de bewonersavond. Dat geldt ook voor de resultaten van twintig interviews die de Gemeente heeft gehouden onder inwoners van Blaricum en de resultaten van onderzoek dat Bureau Companen dit voorjaar deed naar de woonsituatie in Blaricum.

Resultaten & besluitvorming
De informatie die uit de bovenstaande consultatieronde vrijkomt en de resultaten van de vorige werkconferentie, worden verwerkt in het woonbeleidsplan. De raad beslist in de vergadering van 31 januari over het woonbeleidsplan.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer M.T. Pater, telefoon: (035) 539 95 31 of e-mail: m.pater@blaricum.nl