Rijksuniversiteit Groningen

Twee winnaars BRUG-scriptieprijs Bedrijfskunde: Kuipers en Zomerdijk

Op 2 november 2001 is de BRUG-scriptieprijs uitgereikt aan twee winnaars: Ben Kuipers en Leonieke Zomerdijk. Beiden zijn in 2000 afgestudeerd als bedrijfskundigen aan de Rijksuniversiteit Groningen en hebben hun onderzoek in het buitenland vervuld. Inmiddels zijn beiden werkzaam als AIO aan de faculteit Bedrijfskunde.

Het is de zevende keer dat de alumnivereniging BRUG de scriptieprijs uitreikt. De prijs voor elk van de winnaars bestond uit een oorkonde en een bedrag van f 2.500,-- dat wordt gesponsord door Ten Kate BV. De directeur Jacques Ten Kate is alumnus bedrijfskunde.

Ben Kuipers onderzocht in zijn scriptie 'Driving teams to better performance' de team-development bij Volvo Trucks Umeå in Zweden. Leonieke Zomerdijk beschrijft in haar scriptie 'Inventory Under Control' haar onderzoek voor Mission Aviation Fellowship Europe.

Ben Kuipers en Leonieke Zomerdijk kregen de prijs overhandigd uit handen van drs. Marijke Krabbenbos, voorzitter van BRUG. Ook de Zweedse directeur van Volvo Trucks Umeå, Peter Hertinge, was bij de prijsuitreiking aanwezig. Volgens de jury blonk de scriptie van Ben Kuipers uit door gedegen en generaliseerbaar onderzoek dat getuigt van organisatie-sensiviteit. De scriptie van Leonieke Zomerdijk beschrijft een gedegen bedrijfskundige aanpak en heeft voor de opdrachtgever een hoge praktische relevantie.

Informatie

drs. M. Krabbenbos, voorzitter alumnivereniging BRUG, tel. (020)428 68 66 of drs. M.E.L. Zwaanenburg, Faculteit Bedrijfskunde, tel (050)363 33 65