Politiebericht Friesland: Friesland 13-11-2001
Politieberichten van 13/11 (07.00 uur t/m 13.00 uur)

Lemmer: vernielingen
In de nacht van zaterdag op zondag werden vernielingen aangericht bij zowel de voetbalvereniging `Lemmer Bentex` aan het Lemsterpad als bij CVVO aan de Straatweg. Bij `Lemmer Bentex` waren de ramen en deuren van een kleedlokaal en de kantine met zwarte verf besmeurd, terwijl sommige reclameborden met groene verf werden bewerkt. Bij CVVO waren de deuren en ramen van de kleedkamers, de kantine en de bestuurskamer met grijze verf bewerkt. Bij beide verenigingen waren op de muren en ramen tevens teksten aangebracht. De verf liet zich moeilijk verwijderen en dit zal waarschijnlijk door een schoonmaakbedrijf moeten gebeuren. De schade bedraagt enkele duizenden guldens. De beide voetbalverenigingen hebben aangifte gedaan. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Heerenveen: inbraak auto`s
Van maandag op dinsdag werd ingebroken in een personenauto, die geparkeerd stond op de Dotterhof. Het linker voorportier werd opengebroken. Uit de auto werden een radio/cd-speler, een kentekenbewijs, een rijbewijs en een tankpas weggenomen. De eigenaar, een 62-jarige inwoner van Heerenveen, heeft aangifte gedaan.

Dezelfde nacht werd ingebroken in een personenauto, die geparkeerd stond op de Kalmoeshof. Ook bij deze auto werd het linker voorportier vernield. Uit de auto werden een radio/cd-speler, een rijbewijs en kentekenbewijs weggenomen. De eigenaar, een 28-jarige inwoner van Heerenveen, heeft aangifte gedaan.

Drachten: diefstal
Maandag omstreeks 02.15 uur werd aangebeld bij een woning aan de Bikkelstenen. De vrouw des huizes deed daarop open. Een onbekende vrouw stond voor de deur en vroeg of zij even mocht bellen, daar zij anders niet thuis kon komen. De bewoonster, een 25-jarige vrouw, liet de onbekende vrouw daarop binnen. De vrouw was in gezelschap van een man, die ook binnenkwam. Terwijl de vrouw stond te bellen, vroeg de man een glas water, wat door de bewoonster werd gehaald. Het bleek dat de vrouw via de telefoon geen contact kon krijgen en nadat de man het glas had leeggedronken, verlieten beiden de woning. De volgende dag bleek dat de bewoonster, een portemonnee met een bankpasje en ongeveer honderd gulden miste. Tevens waren er sieraden (zilveren ring en armband), alsmede een horloge weggenomen. Het signalement van de man: blank, 30 tot 35 jaar, blond/donkerblond haar tot op de schouders, onverzorgd uiterlijk. Het signalement vrouw: blank, leeftijd 30 en 35 jaar, bleek ingevallen gezicht, blond half lang haar, onverzorgd uiterlijk.

Leeuwarden: aanhouding
Dinsdag omstreeks 11.00 uur werd op de Tweebaksmarkt een 38-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden. De verdachte zat vast in Groot Bankenbosch te Veenhuizen. Hij was niet teruggekeerd van weekendverlof. De verdachte aangehouden en overgebracht naar het bureau. De man werd ingesloten.

Bureau Communicatie: 058 - 880 8272