Ingezonden persbericht


PROGRESS SOFTWARE NEEMT PEERDIRECT OVER, EEN INNOVATOR OP DE

GEGEVENSREPLICATIE MARKT

Unieke replicatietechnologie vult bestaande productstrategieën aan en luidt intrede in op de groeimarkt van de heterogene databasereplicatie

Capelle aan den IJssel, 13 november 2001 - Progress Software Corporation (NASDAQ:PRGS), toonaangevend leverancier van technologie om e-business-oplossingen te ontwikkelen, heeft vandaag de overname aangekondigd van nagenoeg alle activa van PeerDirect Inc., de ontwikkelaar van een systeem voor heterogene databasereplicatie om businessinformatie op een supersnelle en betrouwbare manier te distribueren. Door PeerDirect over te nemen wil Progress Software de capaciteiten van zijn OpenEdge( e-business-platform verder uitbreiden. Dit platform bevat zijn leidinggevende embedded database, Fathom en andere gedegen producten voor toepassingsontwikkeling die zorgen voor de integratie van ongelijksoortige gegevensbronnen in kritische bedrijfstoepassingen.

PeerDirect biedt een replicatiesysteem aan om gegevens die opgeslagen zijn in databases op een veilige manier te distribueren en te synchroniseren, zowel binnen het bedrijf als via het internet. "PeerDirect beschikt over een revolutionaire en gepatenteerde databasereplicatie-architectuur", aldus Rick Reidy, senior vice president products bij Progress Software Corporation. "PeerDirect's complexe systeem om relationele databases te distribueren en te synchroniseren, biedt onze eigen producten krachtige replicatiecapaciteiten die toonaangevend zijn in de sector. Bovendien heeft PeerDirect een enorm potentieel als onafhankelijke speler op de markt van de heterogene databasereplicatie."

"PeerDirect beschikt over een uiterst flexibele en gedistribueerde architectuur die gebaseerd is op de bekendmaking van de 'netto verandering' van de databasetoestanden tussen twee synchronisaties", aldus Carl Olofson, Program Director bij IDC. "Dit verschilt van andere technologieën voor databasesynchronisatie waarvan IDC op de hoogte is. De meeste andere technologieën zijn immers gebaseerd op de bekendmaking van de inhoud van transactielogboeken. Dankzij haar doeltreffendheid en haar eenvoud is PeerDirect's benadering van databasereplicatie buitengewoon geschikt voor de strategische richting die Progress Software uitgaat. Progress Software's overname van deze technologie is uitstekend getimed en sluit perfect aan op het bestaande productassortiment van het bedrijf."

Alle huidige werknemers van PeerDirect hebben ermee ingestemd om te werken voor de bedrijvengroep van Progress Software. Ze blijven de technologie van PeerDirect verbeteren. Verder zullen ze ondersteuning geven aan de Progress-database en verdere ondersteuning verlenen aan de huidige en toekomstige gebruikers van PeerDirect. De hoofdzetel van PeerDirect blijft gevestigd in Toronto.

Over The Progress Company
The Progress Company is een mondiale leverancier van softwaretechnologie en diensten voor de ontwikkeling, de implementatie, de integratie en het beheer van oplossingen voor e-business. Het bedrijf levert een volledige reeks producten, met inbegrip van hulpmiddelen voor de ontwikkeling van toepassingen, SonicMQ, de toonaangevende messaging server voor e-business, en de meest gebruikte, voordeligste geïntegreerde database van de sector. Onder zijn partners telt The Progress Company meer dan 2.000 onafhankelijke softwareleveranciers (Independent Software Vendors - ISV's) en leveranciers van toepassingsdiensten (Application Service Providers - ASP's) die jaarlijks voor meer dan 5 miljard USD op Progress( gebaseerde toepassingen en aanverwante diensten omzetten. Meer dan 40.000 organisaties in meer dan 100 landen - waaronder 70% van de Fortune 100-bedrijven - vertrouwen op toepassingen die op Progress Software gebaseerd zijn. The Progress Company, een werkbedrijf van Progress Software Corporation (NASDAQ:PRGS), heeft zijn hoofdkwartier in Bedford, Massachusetts, en kan worden bereikt op het web www.progress.com .

Meer informatie :
Progress Software Brodeur Worldwide
Janine Roelofs Nicolet Schrama
Tel.: 010 235 11 11 Tel.: 020 346 20 00 E-mail: jre@progress.com E-mail: nschrama@nl.brodeur.com