Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 13-11-2001 Politieberichten district Sittard
Dinsdag 13 november 2001

Geleen, gewond bij verkeersongeval:
Een 46 jarige inwoonster van Oirsbeek is maandag 12 november 2001 ernstig gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Oranjelaan te Geleen.
Een 55 jarige automobilist woonachtig te Geleen opende maandagnamiddag omstreeks 17.50 uur zonder voldoende uit te kijken het portier van zijn auto, waardoor de 46 jarige fietser plotseling moest uitwijken om te voorkomen dat zij in aanraking kwam met het geopend portier. Bij dit uitwijken kwam zij met haar fiets midden op de rijbaan van de Oranjelaan ten val, waarna zij overreden werd door een van achter komende personenauto bestuurd door een 42 jarige automobilist uit Geleen. De vrouw liep hierbij ernstig letsel op aan haar gezicht en werd met een ambulance overgebracht naar het Academisch Ziekenhuis te Maastricht. Daar werd zij, buiten levensgevaar, opgenomen. Een operatie aan haar gezicht is noodzakelijk. De politie maakt proces-verbaal op.

Geleen, met auto tegen boom:
Maandagavond 12 november 2001 heeft op de Spaubeeklaan te Geleen een verkeersongeval plaatsgevonden tussen twee personenautos waarna een van de voertuigen tegen een boom botste. De 43 jarige bestuurster werd gewond opgenomen in het Maaslandziekenhuis te Sittard. Ten gevolge van het niet verlenen van voorrang door een 54 jarige automobilist woonachtig te Bocholtz onstond omstreeks 18.45 uur een aanrijding op de kruising van wegen Bieseweg en de Spaubeeklaan te Geleen. Na de aanrijding tussen beide personenautos botste een van de voertuigen, bestuurd door de 43 jarige inwoonster van Geleen, tegen een boom en raakte daardoor zwaar beschadigd. De bestuurster raakte gewond en werd met een ambulance overgebracht naar het Ziekenhuis te Sittard, waar zij voor een nacht ter observatie werd opgenomen. De zwaar beschadigde personenauto moest door een bergingsbedrijf worden weggesleept. De politie maakt tegen de veroorzaker van het verkeersongeval proces-verbaal op.

Beek, diefstallen vanaf bouwterrein:
In het voorbije weekeinde heeft een diefstal plaatsgevonden vanaf een bouwterrein gelegen langs de Amerikalaan te Beek. Nadat de inbrekers het slot van de bouwkeet hadden opengebroken werden daarna diverse goederen ontvreemd. Dit betroffen, een fax, diverse boren, batterijladers, radio, diverse zaagbladen, een halogeenlamp en diverse kleine kantoorbenodigdheden. Namens het bedrijf is van de diefstal aangifte gedaan.

Geleen, winkeldiefstal:
Een 25 jarige inwoner van Sittard ontvreemdde maandag 12 november 2001 in een supermarkt aan de Bloemenmarkt te Geleen drie pakken met vlees ter waarde van ruim fl. 30,-. Toen hij zich door het winkelpersoneel betrapt wist legde hij de pakken vlees vlug terug en dacht daarna te kunnen vertrekken. Het personeel waarschuwde echter de politie die de winkeldief meenam naar het politiebureau. Daar werd tegen hem proces-verbaal opgemaakt. De pakken vlees zijn meteen teruggegeven aan de eigenaar. Van deze laatste kreeg hij een winkelverbod opgelegd voor de tijdsduur van een jaar.