---

Ministerie van Defensie



---

brandweeroefencentrum

Luchtmacht en Nibra sluiten convenant

13-11-2001

De Koninklijke Luchtmacht en het Nederlands Instituut voor Brandweer en Rampenbestrijding (Nibra) hebben vandaag (13 november) een convenant gesloten. De ondertekening van het convenant door de commandant van Koninklijke Militaire School Luchtmacht (KMSL), kolonel E.J. Oliemans, en de directeur van het Nibra, mr. drs. P.J.P.M. van Lochem, vond plaats op vliegbasis Woensdrecht. De luchtmacht stelt haar brandweeroefenfaciliteiten op vliegbasis Woensdrecht beschikbaar en het Nibra draagt zorg voor opleidingen en trainingen en levert instructeurs aan de luchtmacht.

Het brandweeroefenterrein op vliegbasis Woensdrecht is sinds september vorig jaar in gebruik. Op het terrein staan vijf simulatoren, waaronder enkele oefenvliegtuigen en een oefengebouw, die worden gebruikt om brandbestrijding en hulpverlening te trainen. Vloeistofbranden en milieu-incidenten worden apart op het terrein geoefend. Doordat op het brandweeroefenterrein gebruik wordt gemaakt van computers is het mogelijk diverse scenario's tot in detail te trainen.

De samenwerking tussen de Koninklijke Luchtmacht en het Nibra bestaat al meer dan 35 jaar. Eerder werkten zij samen in Ede en op de voormalige Luchtmacht Elektronische en Technische School (LETS) in Schaarsbergen. (Foto: LCKlu)