Gemeente Hoogeveen

14 november 2001

* Project Goed Wonen maakt flitsende start *
* Commissie Welzijn houdt vergadering *

* Executieverkoop *

* Geen spreekuur wethouder Punt *

* Bouwen en Wonen morgenmiddag dicht *

* Kruisingen in wijk De Weide veiliger *

* Werk aan de weg *

* Collecten *

* Verkoop kerstbomen en oliebollen! Mag dat? *
* Kandidaten gezocht voor Kroonzegelprijs *
* Vrijwilligersprijs dit jaar voor een groep *
* Veel belangstelling voor Erflanden Nieuwbouwdag *
* Kapvergunningen *

* Subsidie voor projecten Wit Rusland en Molukken *
* Invalidenparkeerplaats Het Anker *

* Vervanging zuurstoftank ziekenhuis Bethesda *
* Drankvergunning voor kynologenclub *

* Plannen voor woningbouw Nieuwlande *

* Regels verkoop oliebollen en kerstbomen *
* Uitbreiding woning Het Hoekje 38 *

* Noodgebouw bij kerk aan Boekweitlaan *

* Bouwplan schuur Dorpsstraat Pesse *

* Uitbreiding woning De Ruyterstraat Hoogeveen *
* Bouw en sloopvergunningen *
Hoogeveners praten mee over opstellen nota

Project Goed Wonen maakt flitsende start

De startavond van het project 'Goed wonen? Zeg het maar!' trok vorige week woensdag meer belangstellenden dan verwacht. Zo'n tachtig mensen uit de Hoogeveense samenleving waren aanwezig om samen met de gemeente een start te maken met nieuw woonbeleid. Volgens veel deelnemers moet onderzocht worden of er voldoende huurwoningen zijn. Andere veelgeuite opmerkingen waren dat er te weinig kavels zijn voor particulieren en te weinig eenvoudig aanpasbare ('levensloopbestendige') woningen.

De deelnemers aan de startavond waren van allerlei pluimage. Vijftien individuele Hoogeveners deden mee. Daarnaast waren er vertegenwoordigers van makelaars, wooncorporaties, projectontwikkelaars, belangenorganisaties voor huurders en kopers, welzijnsorganisaties, diverse verenigingen van Plaatselijke belang, zorgaanbieders en de jeugdraad (in oprichting).

Wat moet in een nieuwe nota?

Centrale vraag tijdens de avond was: welke onderwerpen en knelpunten moeten volgens u in een nieuwe nota wonen aan de orde komen? De aanwezigen bogen zich in groepen over ruim dertig stellingen.

Een stelling die ook hoog scoorde was dat de kwaliteit van de woonomgeving de woonkeus bepaalt. Verder waren velen het erover eens dat de waarde van de woning stijgt bij meer groen in de buurt. De verenigingen van Plaatselijk belang merkten vooral op dat er onvoldoende ruimte is voor uitbreiding van het woningbezit in de dorpen.

Het vervolg

Tot en met maandag konden mensen ook meepraten via reactieformulieren. Er komen nog twee momenten waarop u op die wijze uw bijdrage aan de discussie over wonen kunt leveren. De formulieren liggen dan weer in het voorlichtingscentrum in het raadhuis, bij de kantoren van buurtbeheer en bij de afdeling Volkshuisvesting in het Compagnieshuis. Of u vult het formulier digitaal in op www.hoogeveen.nl/goedwonen.

Nog dit jaar gaan deelnemers in werkgroepen aan de slag om de eerste uitkomsten uit te werken. In de eerste helft van 2002 moet een concept-nota klaar zijn. Dan is de politiek (college en raad) aan zet om de belangen af te wegen en een definitieve nota vast te stellen. Daarna volgt de uitwerking van de plannen.

Commissie Welzijn houdt vergadering

Volksgezondheid vergadert morgen, donderdag 15 november in Commissiekamer I van het gemeentehuis. De vergadering die openbaar is, Executieverkoop

Op donderdag 15 november 2001 om 11.00 uur zal op verzoek van de Comptabele van de gemeente Hoogeveen een openbare verkoop plaatsvinden ten laste van B. Thalen, Krakeel 46 te Noordscheschut.

Te koop aangeboden

een personenauto van het merk Mercedes type 190 E, kenteken JN-FV-87 (kleur blauw metalic). De verkoop vindt plaats op het adres Krakeel 46, Noordscheschut.

De wagen is een kwartier voor de verkoop te bezichtigen. Alleen contante betaling. Geen opgeld.

De belastingdeurwaarder belast met de executie, tel. 291286.

Geen spreekuur wethouder Punt

Het spreekuur van wethouder Punt op maandag 19 november komt te vervallen.

Bouwen en Wonen morgenmiddag dicht
De gehele sector Bouwen en Wonen in het Compagnieshuis is morgenmiddag, donderdag 15 november, niet bereikbaar voor het publiek. De medewerkers van de afdeling hebben dan een werkconferentie.

Kruisingen in wijk De Weide veiliger

De gemeente twee maakt twee kruisingen in wijk De Weide veiliger. Het gaat om de kruisingen Schuttevaer-Schutlandenweg en Oldenbaasverlaat-Schutlandenweg. De fietspaden worden verlegd, zodat een veiliger situatie ontstaat. De tekeningen van het karwei liggen vanaf vandaag, woensdag, tot en met woensdag 21 november ter inzage in wijkcentrum De Weideblik.

Werk aan de weg

De gemeente sluit morgen en overmorgen, donderdag 15 en vrijdag 16 november, het Zuideropgaande ten zuiden van de Riegheidstraat af. Dan worden kabels en leidingen gelegd. Het verkeer wordt omgeleid via Het Hoekje Riegshoogtendijk en Jan Wintersdijkje.

Collecten

Het Leger des Heils houdt volgende week een collecte in de gemeente Hoogeveen.
is het de beurt aan de basisscholen 't Kofschip en De Schuthoek halen vanavond, woensdag 14 november, vanaf 18.00 uur oud papier op in Erflanden en Schutlanden. Het papier graag gebundeld of in stevige dozen aan de straat zetten (niet in vuilnis- of andere plastic zakken!).
morgen, donderdag 15 november, hun inzameling. Het oud papier kan (bij de sporthal) of achter De Krullevaar aan de Rietgans. Zaterdag 17 november
is het de beurt aan de Samenwerkende Scholen in Elim. Het oud papier kan worden gebracht naar de containers die van 9.00 tot 11.30 uur op de parkeerplaats Prieswijk West staan. Basisschool De Hoeksteen in Nieuwlande haalt eveneens zaterdag oud papier bij u op. Dat gebeurt vanaf 9.00 uur. U kunt uw oud papier ook brengen naar de container naast de school aan de Wilhelminalaan.

IJsbaan Krakeel deze winter dicht

Hoogeveen Centrum moet het in ieder geval de komende winter zonder ijsbaan stellen. De gemeente zal het terrein aan de Terpweg dit keer niet onder water zetten.

De ijsvereniging Krakeel is er niet in is geslaagd om vrijwilligers te vinden voor toezicht en onderhoud van de ijsbaan. Ook konden geen vervangers worden gevonden voor aftredende bestuursleden. De ijsvereniging Krakeel heeft daarop besloten zichzelf op te heffen.

Verkoop kerstbomen en oliebollen! Mag dat?

Welke regels gelden er in de gemeente Hoogeveen voor de verkoop van kerstbomen en oliebollen? Een vraag die de gemeente in de maanden november en december regelmatig wordt gesteld. De volgende regels gelden voor de verkoop van kerstbomen en oliebollen:

Wanneer u kerstbomen of oliebollen aan huis wilt verkopen, bijvoorbeeld vanuit uw garage of schuur, heeft u geen vergunning nodig. Wanneer u kerstbomen of oliebollen op of aan de openbare weg wilt verkopen heeft u wel een vergunning nodig. De gemeente bekijkt per aanvraag of er vanuit de verkeersveiligheid geen belemmeringen zijn om de vergunning voor de gewenste verkooplocatie te verlenen. Meer hierover zie de Mededelingen.

Kandidaten gezocht voor Kroonzegelprijs

De jaarlijkse strijd om de Kroonzegel is weer losgebarsten. De Kroonzegel is een leefbaarheidsprijs voor bewoners(groepen) in de gemeente Hoogeveen. De prijs bestaat uit een geldbedrag en 'eeuwige roem'.

Het geldbedrag mag naar eigen inzicht worden besteed, in nauw overleg met het wijkteam Buurtbeheer, mits het een relatie heeft met de leefbaarheid in de directe omgeving.

Iedereen die in het afgelopen jaar, in samenwerking met medebewoners, actief is geweest om de leefbaarheid in de eigen buurt of straat te verbeteren, komt in aanmerking voor de Kroonzegel.

Enkele voorbeelden zijn: de aanleg van een nieuwe speelvoorziening, het verkeersveiliger maken van de straat, achterpadverlichting of het bezoeken van zieke medebewoners in een wooncomplex.

Drie categorieën

Kandidaten kunnen zich aanmelden via een deelnameformulier dat bij het wijkteam Buurtbeheer in uw wijk of dorp is te krijgen. U kunt zich aanmelden voor één van de drie categorieën: 'ouderen en senioren-complexen', 'nieuwe aanleg en projecten', of 'bestaande bouw'. Elke categorie krijgt een winnaar. Deze drie winnaars strijden om de hoofdprijs. Uiterste inschrijfdatum is 30 november.

Voor meer informatie over de leefbaarheidswedstrijd Kroonzegel 2001 kunt u bellen met het wijkteam Buurtbeheer in uw wijk of dorp of met de administratie Buurtbeheer. Dat zijn

Wijkteam Buurtbeheer Dorpen Zuid (
tel.343881), Wijkteam Krakeel en Centrum-Oost (tel. 231090 of 231155).

Wijkteam Wolfsbos en Zuid (
tel. 267275), Wijkteam Centrum-West en Venesluis (tel. 235425), Wijkteam De Weide (tel. 234591).

Wijkteam Dorpen Noord
, (tel. 242031 (op donderdag) en 341663 (op dinsdag).

Administratie Buurtbeheer
, Henk Zwiep, tel. 291637.

Vrijwilligersprijs dit jaar voor een groep

De gemeente Hoogeveen reikt dit jaar een speciale Vrijwilligersprijs uit aan een groep. Dat gebeurt ter gelegenheid van het Internationale Jaar van de Vrijwilliger. Normaal wordt de prijs aan één vrijwilliger uitgereikt.

Op 7 december wordt bekendgemaakt welke vrijwilligersgroep de prijs in ontvangst mag nemen. Iedereen kan nog tot 24 november kandidaten voor deze bijzondere titel indienen bij de gemeente.

Groepen vrijwilligers die zich bijzonder onderscheiden hebben in het Hoogeveense vrijwilligerswerk komen in aanmerking voor deze prijs. De kwaliteit van de samenleving is voor een belangrijk deel afhankelijk van de vrijwillige inzet van mensen. Vrijwilligers spelen een onmisbare rol in onze lokale samenleving en zijn ook van groot belang bij het instandhouden van gemeentelijke voorzieningen. Vrijwilligerswerk is niet te koop en onbetaalbaar!

Aanmelding kandidaten

Mensen of organisaties die een kandidaat of kandidaten voor de Vrijwilligersprijs weten, kunnen tot 24 november hierover schriftelijk contact opnemen met de Gemeente Hoogeveen, Lokaal Comité Vrijwilligerswerk, t.a.v. mevr. M. Schaafsma, Postbus 20.000, 7900 PA Hoogeveen. Vermeld de naam van de kandidaten en de reden waarom juist deze personen in aanmerking komen.

Veel belangstelling voor Erflanden Nieuwbouwdag

Ruim 300 mensen kwamen zaterdag een kijkje nemen op de Erflanden Nieuwbouwdag in hotel Tulip Inn. Er was veel belangstelling voor de nieuwe projectwoningen van Heijmans en Bouwfonds, maar ook voor de kantoorvilla's van Groothuis in de hoek Zuidwoldigerweg/A28. Ook stapten veel mensen in de bus voor een excursie door Erflanden, onder leiding van projectleider Hans Hoofs.

Onderwerp van de excursie was 'De filosofie achter Erflanden'. Hans Hoofs, projectleider Erflanden en stedebouwkundige bij de gemeente Hoogeveen, gaf uitleg over de achtergronden van de wijk.

Hij ging in zijn verhaal in op het openbaar gebied in Erflanden. Waarom is gekozen voor een geluidswal en niet een doorzichtig scherm? Komen er ook wijkvoorzieningen? Zijn er ontmoetingsplekken voor de jeugd? Waar komen de speeltuintjes? Wanneer zijn de bruggen klaar?

Maquette

Ook was zaterdag voor het eerst de gloednieuwe maquette van de wijk te bewonderen. De maquette heeft nu z'n vaste plek in het infocentrum Erflanden in het raadhuis van Hoogeveen.

Het schaalmodel wordt regelmatig geactualiseerd en laat zowel de bestaande als de geplande bouw zien. Ook geeft de maquette een beeld van de inrichting van het openbaar gebied (wegen, groen en water).

Bezoekers aan de Erflanden Nieuwbouwdag buigen zich in hotel Tulip Inn in Hoogeveen over de maquette van de nieuwe wijk Erflanden. Projectleider Hans Hoofs (midden) geeft uitleg (Foto: Gerit Boer).

Bezoekers aan de Erflanden Nieuwbouwdag buigen zich in hotel Tulip Inn in Hoogeveen over de maquette van de nieuwe wijk Erflanden. Projectleider Hans Hoofs (midden) geeft uitleg (Foto: Gerit Boer). Kapvergunningen
De gemeente Hoogeveen heeft een kapvergunning verstrekt aan:
* De sector MOW voor circa 260 bomen in Buitenvaart 1;
* H.E. Sieders, Van Leeuwenhoekstraat 38, Hoogeveen voor een berk;
* J. Koster-Giethoorn, Molenweg 42, Noordscheschut voor een berk;
* A.M.H. Timmer, Meerboomweg 141, Hollandscheveld voor twee sparren;
* D. Rotmensen, Riegshoogtendijk 29, Hollandscheveld voor een kastanje;

* Lindhorst bouwmanagement & consultancy BV, De Elbe, Hoogeveen voor acht populieren.

Gemotiveerde bezwaren kunnen binnen 6 weken na deze publicatie worden ingediend

bij het college van Burgemeester en Wethouders van Hoogeveen.

Subsidie voor projecten Wit Rusland en Molukken

Het college van burgemeester en wethouders heeft in het kader van ontwikkelingssamenwerking subsidies verleend aan de heer Oosterhof uit Zuidwolde en de Stichting De Humanitaire Koerier in Hoogeveen, respectievelijk voor projecten in Wit Rusland en op de Molukken. Nadere informatie over subsidiemogelijkheden in het kader van ontwikkelingssamenwerking kunt u krijgen bij de afdeling Algemeen Bestuurlijke en Juridische Zaken (tel. 291 244).

Invalidenparkeerplaats Het Anker

Burgemeester en Wethouders van Hoogeveen maken bekend dat zij hebben besloten om aan Het Anker te Hoogeveen een invalidenparkeerplaats op kenteken aan te wijzen.

Tegen dit besluit kan bezwaar worden gemaakt.

Voor nadere informatie wordt verwezen naar de officiële publicatie op het publicatiebord aan het gemeentehuis en naar de afdeling Verkeer in het gebouw aan het Raadhuisplein 24 (Compagnieshuis) te Hoogeveen (tel. 291646).
Vervanging zuurstoftank ziekenhuis Bethesda

Burgemeester en Wethouders van Hoogeveen, maken met inachtneming van het bepaalde in de artikelen 8.19 van de Wet Milieubeheer en 6.1 van het Inrichtingen- en Vergunningenbesluit Milieubeheer bekend, dat op 17 september 2001 een melding is geaccepteerd van Ziekenhuis Bethesda, Dr. G.H. Amshoffweg 1 te Hoogeveen.

De melding heeft betrekking op het vervangen van de bestaande zuurstoftank door een zuurstoftank met een inhoud van 6000 liter.

De onderhavige verandering is niet in overeenstemming met de voor de inrichtingen verleende vergunning of de daaraan verbonden beperkingen en voorschriften, maar de verandering leidt niet tot andere of grotere nadelige gevolgen voor het milieu dan die de inrichting ingevolge de vergunning en de daaraan verbonden beperkingen en voorschriften mogen veroorzaken.

De onderhavige verandering leidt niet tot andere inrichtingen dan waarvoor vergunning is verleend. De verandering voldoen derhalve aan artikel 8.19 tweede lid, aanhef en onder a. Daarnaast zien wij geen aanleiding voor toepassing van de artikelen 8.22, 8.23 of 8.25 van de Wet milieubeheer, zodat de melding door ons is geaccepteerd.

De melding en de daarbij behorende stukken kunnen van 15 november 2001 27 december 2001
op werkdagen tijdens kantooruren worden ingezien bij de sector Milieu en Openbare Werken, afdeling Milieu-inspectie en -vergunningen, Raadhuisplein 24 te Hoogeveen (Compagnieshuis). Indien gewenst kan een mondelinge toelichting worden verkregen.

Belanghebbenden die zich niet kunnen verenigen met het besluit inzake de afgifte van de verklaring kunnen tegen het besluit tot en met 27 december 2001 bezwaar maken bij ons college. Daarnaast kan bij de voorzitter van de afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State een verzoek worden ingediend tot het treffen van een voorlopige voorziening. Het adres is Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Drankvergunning voor kynologenclub

Burgemeester en Wethouders van Hoogeveen maken bekend, dat zij op 12 november 2001 aan de Kynologenclub Hoogeveen en Omstreken, Achteromsedijk 8f , Hoogeveen een vergunning op grond van artikel 3 van de Drank- en Horecawet hebben verleend.

Plannen voor woningbouw Nieuwlande

Voor het dorp Nieuwlande is een bestemmingsplan in voorbereiding ten behoeve van woningbouw. Het plangebied ligt ten noorden van de kern Nieuwlande ter hoogte van de Boerdijk.

Het ontwerp-bestemmingsplan Nieuwlande uitbreiding Boerdijk ligt vanaf donderdag 15 november 2001, op werkdagen tijdens kantooruren, gedurende vier weken ter inzage bij de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling in het Compagnieshuis, Raadhuisplein 24 te Hoogeveen. op dinsdagen buiten kantooruren worden ingezien. De stukken zullen dan van 16.00 tot 19.00 uur ter inzage worden gelegd in het gemeentehuis (bodekamer) aan het Raadhuisplein. Als u hiervan gebruik wilt maken kunt u contact opnemen met de heer F. Berting van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling (tel. 291769).

Tijdens de periode van terinzagelegging kan een ieder zijn/haar zienswijze omtrent dit ontwerp-bestemmingsplan schriftelijk bij de gemeenteraad indienen: postbus 20000, 7900 PA Hoogeveen.

Degene die een zienswijze heeft ingediend, wordt in de gelegenheid gesteld tot het geven van een nadere mondelinge toelichting.

Regels verkoop oliebollen en kerstbomen

Voor de verkoop van kerstbomen of oliebollen bijvoorbeeld vanuit uw garage of schuur, is geen vergunning nodig. Zodra u op of aan de openbare weg wilt verkopen heeft u wel een vergunning nodig. De gemeente bekijkt per aanvraag of er vanuit de verkeersveiligheid geen belemmeringen zijn om de vergunning voor de gewenste verkooplocatie te verlenen.

Om problemen vanuit de openbare orde te verkomen, heeft de gemeente gekozen voor een maximumstelsel. Hierin is vastgesteld dat de gemeente naast de reguliere standplaatslocaties per locatie maximaal één kerstboomverkoper en maximaal één oliebollenverkoper toestaat. Daarnaast verleent de gemeente maximaal twaalf vergunningen voor de verkoop van kerstbomen op overige locaties op openbare of eigen grond. Voor de verkoop van kerstbomen wordt alleen vergunning verleend voor de periode van maximaal twee weken voor de kerstdagen. Voor de verkoop van oliebollen wordt alleen vergunning verleend voor de periode tussen kerst en oud & nieuw.

De legeskosten voor een vergunning bedragen 31,00 ( 14,07). Wanneer er een standplaats wordt ingenomen op openbare grond, moet er naast de legeskosten ook precariobelasting betaald worden. Om de handel in vergunningen tegen te gaan heeft een vergunning een persoonsgebonden karakter. Dit houdt in dat de diegene op wiens naam de vergunning staat ook persoonlijk de standplaats moet innemen.

Voor het aanvragen van een standplaatsvergunning voor de verkoop van kerstbomen en voor nadere informatie, kunt u bellen met de afdeling Algemene Bestuurlijke en Juridische Zaken (tel. 291 244). Uitbreiding woning Het Hoekje 38
Burgemeester en Wethouders van Hoogeveen hebben het voornemen om met toepassing van een vrijstellingsbepaling van het van toepassing zijnde bestemmingsplan Hollandscheveld vrijstelling te verlenen aan het volgende bouwplan:

* Y. Xu, voor het uitbreiden van de woning Het Hoekje 38 te Hollandscheveld.

Het bouwplan ligt met ingang van 15 november 2001 gedurende vier weken voor een ieder ter inzage op de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, in het Compagnieshuis, Raadhuisplein 24 te Hoogeveen. Gedurende deze termijn kan een ieder, bij Burgemeester en Wethouders, schriftelijk zijn bedenkingen naar voren brengen tegen het verlenen van vrijstelling van het van toepassing zijnde bestemmingsplan, ten behoeve van de uitvoering van dit bouwplan.
Noodgebouw bij kerk aan Boekweitlaan
toepassing van art. 17 van deWet op de Ruimtelijke Ordening vrijstelling te verlenen aan:

* Baptisten Gemeente Hoogeveen Bethel, voor het tijdelijk plaatsen van een noodgebouw (met een instandhoudingstermijn van maximaal 5 jaar) bij het kerkgebouw Boekweitlaan 65a te Hoogeveen.

Het bouwplan ligt met ingang van 15 november 2001 gedurende twee weken voor een ieder ter inzage op de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, in het Compagnieshuis, Raadhuisplein 24 te Hoogeveen. van vrijstelling van het van toepassing zijnde bestemmingsplan Zuid, ten behoeve van de uitvoering van dit bouwplan.

Bouwplan schuur Dorpsstraat Pesse

Burgemeester en Wethouders van de gemeente Hoogeveen hebben het voornemen om met toepassing van artikel 19 lid 2 van de wet op de Ruimtelijke Ordening vrijstelling te verlenen van het geldende bestemmingsplan Buitengebied Ruinen ten behoeve van de volgende bouwaanvraag:

* J. Wemmenhove, voor het bouwen van een schuur bij de woning Dorpsstraat 76 te Pesse.

De bouwaanvraag ligt met ingang van 15 november 2001 gedurende vier weken voor een ieder ter inzage bij de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, in het Compagnieshuis, Raadhuisplein 24 in Hoogeveen. Gedurende deze termijn kan een ieder schriftelijk zijn/haar zienswijze omtrent de aanvraag bij Burgemeester en Wethouders kenbaar maken.

Uitbreiding woning De Ruyterstraat Hoogeveen

Burgemeester en Wethouders van de gemeente Hoogeveen hebben het voornemen om met toepassing van artikel 19 lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening vrijstelling te verlenen van het geldende bestemmingsplan Venesluis ten behoeve van de volgende bouwaanvraag:
* E. de Boer & Zn., voor het uitbreiden van de woning De Ruyterstraat 39 te Hoogeveen.

De bouwaanvraag ligt met ingang van 15 november 2001 gedurende vier weken voor een ieder ter inzage bij de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, in het Compagnieshuis, Raadhuisplein 24 in Hoogeveen. Gedurende deze termijn kan een ieder schriftelijk zijn/haar zienswijze omtrent de aanvraag bij Burgemeester en Wethouders kenbaar maken.

Toepassing vrijstelling artikel 19 lid 2 Wet op de Ruimtelijke Ordening ten behoeve van bouwrijpmaken DOC, Buitenvaart II

Burgemeester en Wethouders van de gemeente Hoogeveen hebben het voornemen om met toepassing van artikel 19 lid 2 van de wet op de Ruimtelijke Ordening vrijstelling te verlenen van het geldende bestemmingsplan Landelijk gebied ten behoeve van de aanvraag van D.O.C. Kaas ba Hoogeveen te Hoogeveen. De aanvraag houdt een verzoek in om het gebied dat begrensd wordt door de rijksweg A 37, de Mr. Cramerweg richting Hollandscheveld, een waterlossing en op enige afstand een bosperceel (deel van het noordelijk blok van het in voorbereiding zijnde bestemmingsplan bedrijventerrein Buitenvaart II) bouwrijp te kunnen maken.

De aanvraag met tekeningen waarop de uit te voeren werkzaamheden zijn aangegeven liggen met ingang van 15 november 2001 gedurende vier weken voor een ieder ter inzage bij de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, in het Compagnieshuis, Raadhuisplein 24 in Hoogeveen. Gedurende deze termijn kan een ieder schriftelijk zijn/haar zienswijze omtrent de aanvraag bij Burgemeester en Wethouders kenbaar maken.

Bouw en sloopvergunningen

Verleende bouwvergunningen

* H. Benjamins, voor het bouwen van een schuur bij de woning Dirk ten Heuvelstraat 12 te Noordscheschut;

* B. Strijker, voor het bouwen van een carport en een berging bij de woning Krakeel 26b te Noordscheschut;

* J. Gruppen, voor het wijzigen van de gevels van de woning Sirius 23 te Hoogeveen;

* H.J.W. van Sonsbeek, voor het wijzigen van de gevels van de woning Atlaslaan 69 te Hoogeveen;

* R.H. Slomp, voor het bouwen van een kap op de garage bij de woning Beugel 15 te Hoogeveen;

* Bergstaete B.V., voor het bouwen van een berging en fietsenstalling bij het pand Van Limburg Stirumstraat 250 te Hoogeveen;

* G.Giethoorn, voor het wijzigen van de voorgevel van de woning Middenweg 69 te Hoogeveen;

* J.R. de Jonge-Sieders, voor het wijzigen van de voorgevel van de woning Middenweg 71 te Hoogeveen;

* G. Kist, voor het bouwen van een carport bij de woning Beukencamp 7 te Hoogeveen;

* Domesta Woonstichting, voor het bouwen van 50 woningen aan De Fazant te Hoogeveen;

* H. ten Caat, voor het plaatsen van een dakkapel op de woning De Vaarboom 23 te Elim;

* Gereformeerde Stichting voor Bejaardenzorg, voor het plaatsen van een zonneboilersysteem op het pand Kemperstraat 2 te Hoogeveen;
* G.W. Eikelenboom, voor het plaatsen van een dakkapel op de woning Klaverkamp 8 te Hoogeveen;

* Ascor Analyse B.V., voor het bouwen van kantoor/laboratorium aan de Zeppelinstraat 11 te Hoogeveen;

* Brands van Os/Vestia, voor het bouwen van een winkelpand en 14 appartementen aan de Alteveerstraat (oude nummering 11 t/m 19) te Hoogeveen;

* R. Bisschop, voor het verbouwen en uitbreiden van een garage bij de woning Zandwijkstraat 18 te Hollandscheveld;
* de Jonge, voor het plaatsen van een dakkapel op de woning Koekoeklaan 21 te Hoogeveen;

* van der Pol, voor het uitbreiden van de woning Jos van Aalderenlaan 76 te Hoogeveen;

* J. Akse, voor het plaatsen van een antennemast bij de woning Zandwijkstraat 8 te Hollandscheveld;

* H. Otten, voor het bouwen van een woning met garage aan de Zwembadweg 52 te Hoogeveen;

* Altinus Klaassen Transport & Expeditie BV, voor het bouwen van een tijdelijke kantoorunit (met een instandhoudingtermijn van maximaal 5 jaar) op het perceel Weberstraat 20 te Hoogeveen.

Verleende sloopvergunningen


* F.B. Seinen, voor het slopen van de woning Hollandscheveldse Opgaande 38 te Hollandscheveld.

Nadere informatie over deze verleende bouw- en sloopvergunningen is verkrijgbaar bij de afdeling Bouw- en Woningtoezicht, in het Compagnieshuis, Raadhuisplein 24 te Hoogeveen.

Tegen deze verleende bouw- en sloopvergunningen kan binnen zes weken na dagtekening van de brief behorende bij de vergunning een gemotiveerd bezwaarschrift worden ingediend bij het college van Burgemeester en Wethouders.

Bouwmeldingen, sloop- en bouwaanvragen

Bouwaanvragen:

* Drenthen E., bouwen van een berging, Ritmeesterweg 5
* Lijster A.R., bouwen van een woning, Abraham Niehuesstraat
* Lijster A.R., bouwen van een loods, Abraham Niehuesstraat
* Hut J., uitbreiden van een woning, Oldenbandringhstraat 39
* Kunenborg M.P.R., bouwen van een woning met garage, Karper 13
* Bouwbedrijf Fieko, uitbreiden van een woning, De Beugel 21
* Gereformeerde ker, bouwen van een kerkgebouw, Alteveerstraat, Hoogeveen

* Pol Hoogeveen Holding B.V., wijzigen van de gevels en realiseren van een kantoorruimte in bestaande loods, Alteveer 98
* Fokker Special Products B.V., uitbreiden van een produktiehal, Edisonstraat 1

Bouwmeldingen:

* Buurmeijer J.F., uitbreiden van een duivenhok, Fluitenbergseweg 47
* T. de Gruyter, bouwen van een duivenhok, Julianalaan 13
* Kok P.W.M., bouwen van een schuur, Steigerwijk 92
* Meulen van der G., bouwen van een tuinhuisje, Kastanjelaan 3
Sloopaanvraag:

* Gemeente Hoogeveen, slopen van asbestplaten van een opslagloods, Schoonhovenweg

Nadere informatie over bovengenoemde bouwplannen is verkrijgbaar bij de afdeling Bouw- en Woningtoezicht, Raadhuisplein 24 (Compagnieshuis).