Gemeente Oud-Beijerland

Beschouwingen van de politieke partijen op de begroting

Maandag 5 november heeft de gemeenteraad de begroting van 2002-2005 behandeld. Tijdens deze vergadering hebben alle in de raad vertegenwoordigde politieke partijen hun visie op de begroting 2002-2005 gegeven. Hieronder volgen de links naar de beschouwingen van de politieke partijen.

BINT
CDA
ChristenUnie
D66
GroenLinks
PvdA
SGP
VVD

Collecteopbrengsten

De afgelopen periode heeft het Diabetes Fonds een collecte gehouden in Oud-Beijerland. De netto-opbrengst bedraagt 8041,60( 3.649,12).

Intocht Sinterklaas

Zaterdag 17 november a.s. is het eindelijk zover! Dan arriveert Sinterklaas in ons land. Tijdens zijn eerste dag in Nederland vaart hij ons dorp zeker niet voorbij. Sinterklaas en zijn Pieten worden omstreeks 14.00 uur in de haven van Oud-Beijerland verwacht waar zij ongetwijfeld worden opgewacht door een grote kinderschare.

Onder begeleiding van Muziekvereniging Harmonie vertrekt het gezelschap te voet in een grote optocht naar het Oude Raadhuis aan de Waterstal.

Op het bordes zal dan burgemeester B.B.M. van der Hart met zijn echtgenote inmiddels staan om de Sint en zijn Pieten officieel te ontvangen en welkom te heten in ons Spuidorp.

Aansluitend volgt nog een rondrit door het centrum van Oud-Beijerland waarbij o.a. De Veilingpassage en de Oostdijk en de Molendijk worden aangedaan. Ook hier zal Muziekvereniging Harmonie weer voor de muzikale omlijsting zorgen.

U begrijpt dat in verband met de intocht diverse straten in het centrum worden afgesloten. Wij raden u daarom aan om uw auto thuis te laten en per voet naar het centrum te komen.

Onderhoud Randweg

Onderhouds- en verkeersveiligheidsmaatregelen Randweg in voorbereiding

De rijbaan en het fietspad van de Randweg, gelegen tussen rotonde Groeneweg en kruispunt Randweg/Spuidijk zijn aan een onderhoudsbeurt toe. De gemeente heeft een plan voor de Randweg gemaakt dat niet alleen voorziet in het herstel van het asfalt, tegelijkertijd zal ook de inrichting op een aantal punten worden verbeterd en aangepast aan de huidige inzichten van Duurzaam Veilig verkeer.

Onderstaand worden de onderhoudsmaatregelen beschreven en de belangrijkste maatregelen die wij van plan zijn te nemen ter bevordering van de verkeersveiligheid. De verkeersveiligheidsmaatregelen beogen de snelheid te verlagen en het aantal ongevallen te verkleinen.

Onderhoudsmaatregelen:

Het verwijderen van de bovenlaag van het asfalt en vervangen door een nieuwe laag asfalt op de rijbaan.

Het verwijderen van slecht asfalt en aanbrengen van een laag rood asfalt op het parallelfietspad.

Verkeersveiligheidsmaatregelen:

Het aanbrengen van een doorgetrokken dubbele asstreep op de rijbaan, zodat er niet meer ingehaald mag worden en de weg visueel versmalt ter verlaging van de snelheid.

Het aanbrengen van snelheidremmende plateaus bij kruispunten Randweg/Scholekster en Randweg/Zoomwijcklaan ter verlaging van de snelheid.

Het plaatsen van gecombineerde roodlicht-/snelheidscamera's nabij de bestaande met verkeerslichten geregelde fiets- en voetgangersoversteek over de Randweg bij kruispunt Randweg/Zinkweg, om hoge snelheden en door roodlicht rijden tegen te gaan.

Het aanbrengen van zebra-markerening ter plaatse van de voetgangersoversteek over de Randweg bij kruispunt Randweg/Zinkweg om de voetgangersoversteek te accentueren en veiliger te maken

De werkzaamheden zijn nu in voorbereiding. De uitvoering van het onderhoud met bijbehorende verkeersveiligheidsmaatregelen zijn gepland voor het 2e en 3e kwartaal van 2002.

Belanghebbenden uit de directe nabijheid van dit gedeelte van de Randweg zijn per brief over de plannen geïnformeerd. Voor overige belanghebbenden en geïnteresseerden ligt de brief met bijbehorende tekening tijdens kantooruren ter inzage bij de receptie van het gemeentehuis aan de W. van Vlietststraat 6.

Voor eventuele vragen of wensen kunt u contact opnemen met de dienst Ruimte onderafdeling Ingenieursbureau Openbare Werken, postbus 2003, 3260 EA Oud-Beijerland. De openingstijden zijn van 9.00-12.30 uur, of volgens afspraak. U kunt ook bellen met de heer J.J. van den Steene, telefoon 0186-646643 en e-mail adres j.vandensteene@oud-beijerland.nl. Reacties dienen voor 22 november 2001 bij de gemeente binnen te zijn.

Speeltuin Croonenberg

Door het alsmaar toenemende vandalisme in de Oud-Beijerlandse speeltuin Croonenburgh is het niet meer verantwoord deze nog langer open te houden. Het bestuur van de speeltuin en de gemeente Oud-Beijerland hebben daarom besloten op korte termijn alle speeltoestellen te laten verwijderen. Een deel ervan wordt opgeslagen om volgend jaar weer opgebouwd te worden op de nieuwe locatie van de speeltuin, direct naast de kinderboerderij. Omdat er gelukkig ook nog veel gespeeld werd in de speeltuin realiseren wij ons dat heel wat kinderen hun vaste speelplek de komende maanden kwijt zullen zijn. Desondanks vragen wij uw begrip voor dit besluit.

De nieuwe Oud-Beijerlandse speeltuin zal naar verwachting in het 2e kwartaal van 2002 haar poorten kunnen openen. Deze speeltuin wordt, om herhaling te voorkomen, in haar geheel voorzien van een hekwerk.

Vrijwilligers

VRIJWILLIGERS BEDANKT!

Het lokaal comité Jaar van de Vrijwilligers in Oud-Beijerland" bedankt het college van B&W en de ambtenaren, omdat ze hun teambuildingsdag dit jaar besteed hebben aan allerlei vrijwilligersprojecten. Ook bedanken zij voor die reden:
* de Rabobank,

* Sportstudio Fitnessworld,

* en de Boogerd

voor hun enthousiaste medewerking en inzet!

Het jaar 2001 is bijna om en het lokaal comité heeft al diverse activiteiten verricht, echter er is nog één activiteit te gaan: De vrijwilligers van Oud-Beijerland worden op zaterdag 24 november a.s. in het zonnetje gezet. Vanaf 17.00 uur wordt hen een feestelijk programma aangeboden voor elk wat wils. De officiële opening wordt verricht door dhr. B.B.M. van der Hart en daarna volgt nog véél meer. Nee, helaas er wordt géén tipje van de sluier opgelicht. Er zijn al veel aanmeldingen binnen, dus beloofd het een leuke avond te worden.

Mocht u nog vragen hebben over deze feestavond dan kunt u zich wenden tot Barry van Haaff tel. 615365.

Bekendmakingen

Burgemeester en wethouders van Oud-Beijerland maken bekend dat zij voornemens zijn aan het bestuur van Oud-Beijerlandse Hengelaarsvereniging Ons Genoegen een vergunning ingevolge de Drank- en Horecawet te verlenen voor de inrichting gevestigd Hazelaarstraat 27 te Oud-Beijerland. In de ontwerp-vergunning zijn voorschriften en beperkingen opgenomen.

Het gaat hier om een vergunning voor een rechtspersoon (geen naamloze of besloten vennootschap), die zich richt op activiteiten van recreatieve, sportieve, sociaal-culturele, educatieve, levensbeschouwelijke of godsdienstige aard.

De voorschriften en beperkingen die in de vergunning worden gesteld, dienen om oneerlijke concurrentie voor de horeca te voorkomen.

Belanghebbenden wordt met ingang van 19 november 2001 gedurende vier weken de gelegenheid geboden om schriftelijk hun zienswijzen naar voren te brengen ten aanzien van het voornemen vergunning te verlenen. Na afloop van deze periode zal een definitief besluit worden genomen. De ontwerpvergunning ligt gedurende de hierboven genoemde termijn voor belanghebbenden ter inzage bij de afdeling Bestuurszaken tijdens de openingsuren van het gemeentehuis. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de genoemde afdeling (0186-646541).


* * * * *

Burgemeester en Wethouders van Oud-Beijerland geven kennis van het feit dat het college van burgemeester en wethouders van plan is om met toepassing van artikel 19 lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening vrijstelling te verlenen van het geldende bestemmingsplan en bouwvergunning te verlenen voor:
* het plaatsen van een carport met dakterras aan de Zinkweg 97;
* het vergroten van een woning aan de Beneden Oostdijk 48;
* het uitbreiden van een woning op een balkon aan de Zinkweg 153;
* het vergroten van een woning aan de Metsustraat 42;
* het plaatsen van een tuinhuisje aan de Zinkweg 75;
* het vergroten van een woning aan de Prins Bernhardstraat 61.
De desbetreffende stukken liggen met ingang van 16 november 2001 gedurende vier weken voor een ieder ter inzage op de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling van de dienst Ruimte in het gemeentehuis, W. van Vlietstraat 6 (geopend op werkdagen van 09.00 - 12.30 uur en volgens afspraak).

Een ieder kan gedurende de termijn van terinzageligging schriftelijk zijn zienswijze tegen het verlenen van vrijstelling naar voren brengen bij het college van burgemeester en wethouders van Oud-Beijerland, Postbus 2003, 3260 EA Oud-Beijerland.


* * * * *

Burgemeester en wethouders van Oud-Beijerland maken bekend dat zij voornemens zijn om de heer Van der Meer van Agri-Planet vergunning te verlenen voor het innemen van een standplaats met een snackwagen ten behoeve van de verkoop van patat op donderdag, vrijdag en zaterdag tussen 16.30 en 22.30 uur op de aangewezen plaats De Vriesstraat (ter hoogte van nummer 4), alhier tot en met 31 december 2002.

Belanghebbenden wordt met ingang van 19 november 2001 gedurende vier weken de gelegenheid geboden om schriftelijk hun zienswijzen naar voren te brengen ten aanzien van het voornemen vergunning te verlenen. Na afloop van deze periode zal een definitief besluit worden genomen. De ontwerpvergunning ligt gedurende de hierboven genoemde termijn voor belanghebbenden ter inzage bij de afdeling Bestuurszaken tijdens de openingsuren van het gemeentehuis. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de genoemde afdeling (0186-646541).

Bekendmakingen AWB en Woningwet

AWB

Bekendmakingen

Datum publicatie : 15 november 2001

Het gemeentebestuur van Oud-Beijerland maakt de volgende besluiten bekend :

Verzending d.d.

Zakelijke inhoud

Naam en adres

direct-belanghebbende

Dienst

Bouwvergunning verleend voor:

7-11-01

het vergroten van een woning op het perceel Roodpad 6;

W.L. Edel Roodpad 6 3263 EK Oud-Beijerland

2

7-11-01

het vergroten van een woning op het perceel Van Leeuwenerf 20;

R.A.M. Tournier Van Leeuwenerf 20 3263 EJ Oud-Beijerland

2

7-11-01

het plaatsen van een serre op het perceel Bijl 7;

W.J. van Wijk Bijl 7 3262 JA Oud-Beijerland

2

8-11-01

het plaatsen van een dakkapel op het perceel A.W. Lipsstraat 3;

M. den Brinker A.W. Lipsstraat 3 3262 GA Oud-Beijerland

2

9-11-01

het verbouwen van een garage/berging op het perceel Zinkweg 229;

S.M. van der Mark James Wattstraat 2 3260 AH Oud-Beijerland

2

9-11-01

het plaatsen van een schuur op het perceel Zinkweg 286;

P. Vogelaar Zinkweg 286 3262 BH Oud-Beijerland

2

9-11-01

het oprichten van een berging bij een schoolgebouw op het perceel Jan Lievenslaan 1;

S.W.V. 40.04 W. van Vlietstraat 6 3262 GM Oud-Beijerland

2

9-11-01

het veranderen van restaurant op het perceel Peperstraat 7;

F.J. van den Oever Voorstraat 282 3311 ET Dordrecht

2

9-11-01

het plaatsen van een puntdak op een garagebox op het perceel Lipsstraat 9;

H. Kruithof A.W. Lipsstraat 9 3262 GA Oud-Beijerland

2

Bouwvergunning van rechtswege verleend voor:

Vrijstellingsverlening o.g.v. artikel 19 WRO:

Positieve reactie op melding bouwvoornemen voor:

9-11-01

het plaatsen van een tuinhuisje op het perceel Zoomwijcklaan 7;

A.W. Looij Boerderijweg 16 3262 CC Oud-Beijerland

2

Voorlopige bouwvergunning verleend voor:

Kapvergunning verleend voor:

06-11-01

het kappen van 1 kronkelwilg en 3 coniferen op het perceel Burhille 21;

L.R. Pereira Burhille 21 3261 TC Oud-Beijerland

2

Sloopvergunning verleend voor:

Overige vergunningen/vrijstelling/ontheffing verleend voor:

8-11-01

het op 15 november as. eenmalig verlengen van de sluitingstijd tot 02.00 uur, Moods;

Moods Marktplein 8 3262 AG Oud-Beijerland

3

BEZWAREN

In veel gevallen kan een belanghebbende tegen een besluit bezwaren indienen. De bezwaren moeten schriftelijk en gemotiveerd binnen zes weken volgende op de dag van verzending van het besluit (zie bovenstaand schema) worden ingediend bij het gemeentebestuur, Postbus 2003, 3260 EA Oud-Beijerland.

Na de indiening kan de belanghebbende, die de behandeling van het bezwaarschrift niet kan afwachten, aan de President van de Rechtbank te Dordrecht een voorlopige voorziening vragen (waarover griffierecht verschuldigd is).

Nadere informatie m.b.t. de besluiten is verkrijgbaar bij :
1. Dienst Samenleving, W. van Vlietstraat 6, tel. 64 67 77
2. Dienst Ruimte, W. van Vlietstraat 6, tel. 64 66 39
3. Dienst Bestuur, W. van Vlietstraat 6, tel. 64 65 41
WONINGWET

Openbare bekendmaking ingevolge artikel 41 van de Woningwet.

Lijst van bij de gemeente binnengekomen aanvragen tot het verstrekken van een bouw- of sloopvergunning :

aanvraag

ingediend d.d.

zakelijke inhoud

naam en adres aanvrager

Bouwvergunningsverzoek tot het :

29-10-01

het wijzigen van twee gevels op de percelen Slauerhoffstraat 7 en 8;

A. Hitsert Slauerhoffstraat 7 3261 PE Oud-Beijerland

31-10-01

het plaatsen van een rookkanaal op het perceel Grutto 16;

J.M. Littig Grutto 16 3263 AC Oud-Beijerland

26-10-01

het plaatsen van een dakkapel op het perceel Jordaensdreef 19;

M.M. Hoogstede Jordaensdreef 19 3262 HL Oud-Beijerland

Sloopvergunningsverzoek tot het:

N.B.: Nadere informatie daarover is verkrijgbaar bij de Dienst Ruimte, W. van Vlietstraat 6, tel. 64 66 39