Politiebericht Venlo 13-11-2001
Mediabericht 13 november (11.15 uur)

VENRAY Diefstal uit winkel
Venray Uit een vitrine van een winkel aan de Bleek is afgelopen zaterdag een digitale camera gestolen. Het toestel heeft een waarde van 2400 gulden. De diefstal werd opgemerkt nadat de zaak om 17.00 uur werd gesloten en de waardevolle zaken opgeborgen zouden worden. De eigenaar van de zaak deed aangifte en de politie doet onderzoek naar de diefstal.

BEEGDEN Diefstal benzine Beegden - Een 25-jarige inwoner van Roermond heeft maandag voor 100 gulden getankt bij een tankstation aan de Heerstraat Noord en kon dit bedrag volgens zijn zeggen niet betalen, omdat hij zijn beurs niet bij zich had. Hij gaf als onderpand zijn bankpasje af, maar kwam niet meer terug om de betaling te regelen. Hierop nam de eigenaar van het tankstation contact op met de bank, die het verschuldigde bedrag alsnog overboekte. De politie werd van het gebeuren op de hoogte gesteld door de eigenaar van het tankstation, waarna bleek dat de Roermondenaar eerder op dergelijke wijze zijn auto van brandstof voorzag.

REUVER Snelle bromfietser bekeurd Reuver Een 18-jarige jongen uit Swalmen heeft een bekeuring van 140 gulden gekregen, nadat hij door de politie werd geklokt met een snelheid van ongeveer 70 km/u over de Rijksweg reed. Een patrouille van het Mobiele Jeugdteam van de politie zag de jongen met hoge snelheid op de Rijksweg in de richtng Belfeld rijden. Met de politie-auto werd de bromfiets gevolgd en de teller van de auto wees ruim 70 km/u aan. In de bebouwde kom van Belfeld werd de jongeman staande gehouden en begeleid naar het bureau in Tegelen waar zijn voertuig op de rollentestbank werd gezet. Hierbij bleek de bromfiets een hoger vermogen te hebben dan wettelijk is toegestaan.

ROERMOND Verkeersletsel Roermond Bij een aanrijding op de Slachthuisstraat is een 72-jarige inwoonster van Roermond ernstig gewond geraakt. De vrouw liep een flinke hoofdwond en een gebroken heup op en is opgenomen in het ziekenhuis. Het ongeval ontstond omstreeks 16.45 uur toen het slachtoffer plotseling schuin de Slachthuisstraat overstak op het moment dat daar een personenauto passeerde. Deze werd bestuurd door een 34-jarige vrouw uit Thorn. Die kon de overstekende bejaarde ondanks krachtig remmen en uitwijken, niet meer ontwijken.

REGIO Snelheidscontroles

STEYL Bij een snelheidscontrole die de politie maandagmiddag tussen 15.00 en 16.45 uur hield op de Roermondseweg, zijn 45 bekeuringen gevallen. Omdat de Streekweg is afgesloten was er zeer druk verkeer op de plaats van de controle, waar 50 km/u de limiet is. Er werden 1582 voertuigen geklokt, waarbij als hoogste snelheid 75 km/u werd genoteerd.

HAELEN Op de Napoleonsweg is maandagmiddag tussen 13.30 en 16.45 uur de snelheid van 2335 passerende voertuigen gecontroleerd. De limiet van 80 km/u werd door 21 passanten overschreden. De hoogste snelheidsovertreding is op deze locatie niet bekend.

VENRAY Gratis kappersbeurt Venray Een 27-jarige in Venray wonende vrouw heeft maandagmiddag haar haar laten wassen en knippen in een kapperszaak aan de Grote Markt. Toen het echter op betalen aankwam zei de vrouw geen geld te hebben, maar het bedrag door een vriend te laten betalen. Toen de kapper haar naam wilde noteren, gaf zij een valse naam en adres op. Hierop werd de politie geïnformeerd, die de vrouw overbracht naar het bureau wegens oplichting. Tegen haar is proces-verbaal opgemaakt.

NEDERWEERT Vuurwerkoverlast Nederweert Een 14-jarige Nederweertse jongen is maandagavond betrapt bij het afsteken van vuurwerk en voor de keus gesteld een boete van 170 te betalen of een alternatieve straf bij bureau Halt ondergaan. Een agent op weg naar huis hoorde omstreeks 21.00 uur in de omgeving van de Goudenregenstraat en Taxusstraat vuurwerkgeluiden. Bij onderzoek bleek de 14-jarige de veroorzaker te zijn. Hij werd staande gehouden, maar ontkende in eerste instantie alle betrokkenheid. Toen hij zijn zakken moest legen, kwam daaruit een doosje met 78 ministrijkers te voorschijn. Deze werden in beslag genomen.