Gemeente Oirschot

Besluitenlijst: 6-11-2001
Monumentenvergunning landgoed Baest
Het college verleent vergunning voor werkzaamheden met betrekking tot de waterhuishouding op landgoed Baest. Doel is stabilisering van het waterpeil van de Grote Beerze en het grondwaterpeil.

Mineralenverwerkingssysteem op de Scheper
Het college vraagt de raad een verklaring van geen bezwaar aan de provincie te vragen voor de oprichting van een
Mineralenverwerkingssysteem op bedrijventerrein De Scheper in Verkoop grond
Twee eigenaren van een woning aan de Baansteen in De Notel willen strookjes groen kopen die grenzen aan hun woning. Het college verkoopt deze grond, omdat het past binnen de voorwaarden. Een aanwonende van de Westelbeersedijk heeft verzocht een strook grond langs zijn toegangsweg te kopen of ruilen. Het college vindt het echter niet wenselijk om bossen aan particulieren te verkopen.

Grondruil Elsenwas
Een bewoner van de Elsenwas vraagt een perceel van 4 meter te ruilen met gemeentegrond en daarvoor alle kosten te betalen. Tegen de grondruil bestaat geen bezwaar.

Geen verplaatsing bijgebouw
Een bewoner van de Voorteindseweg heeft verzocht een bestaand bijgebouw tijdelijk te mogen verplaatsen om plaats te maken voor opslag van machines. Het college verleent hieraan geen medewerking, omdat het in strijd is met het bestemmingsplan.

Tijdelijk gebruik oude gemeentewerf
Transportbedrijf Witlox krijgt toestemming tijdelijk vrachtwagens te stallen bij de voormalige gemeentewerf op bedrijventerrein De Stad in Oirschot.

Monumentenvergunning
Het college verleent vergunning voor een raam in de zijgevel van een rijksmonument in de Rijkesluisstraat.

Leges nieuwe Enck
De bouwkosten van de nieuwe Enck komen hoger uit dan verwacht en daardoor stijgen ook de legeskosten die aan de gemeente betaald moeten worden. De Stichting Sociaal Cultureel Centrum vraagt het college om kwijtschelding van deze extra leges. Het college vindt dit echter in strijd met zorgvuldig bestuur en het gelijkheidsbeginsel.

Subsidie uitwisselingsprogramma
De ouderenbond van zustergemeente Westerlo (België) brengt een bezoek aan KBO Oirschot. De KBO krijgt 860 ( 390,25) subsidie voor dit bezoek.

Nieuw uitgiftesysteem bouwkavels en nieuwbouwwoningen Het college stelt de raad voor om per 1 april 2002 een nieuw uitgiftesysteem in te voeren. Het oude systeem is namelijk fraudegevoelig, arbeidsintensief en ondoorzichtig. Niewbouwwoningen of kavels worden in het nieuwe systeem uitgegeven aan starters, senioren óf alle ingeschrevenen. De uitgifte wordt bepaald op inschrijvingsdatum. Het is niet langer mogelijk voorkeurspunten te krijgen, bijvoorbeeld vanwege economische of sociale binding. Mensen die zich al ingeschreven hebben krijgen eenmalig de gelegenheid zich uit te schrijven en daarmee het inschrijfgeld van 200 terug te krijgen.

Weekmarkt 24 december
De wekelijkse warenmarkt in Oirschot vervalt op 25 december en 1 januari vanwege Kerst en Nieuwjaarsdag. Daarom wordt er een vervangende warenmarkt georganiseerd op maandag 24 december aanstaande.

6-11-2001 (nieuw)
30-11-2001