Korps: Limburg-Zuid, plaats: Kerkrade 15-11-2001 Persvoorlichting district Kerkrade (TW - 12.45 uur)

Landgraaf, aanrijding met letsel
Woensdag 14 november omstreeks 08.00 uur vond op de Wenckebachstraat te Landgraaf een ongeval plaats tussen een fietser en de bestuurster van een bromfiets.
Het ongeval ontstond doordat de jeugdige fietser geen voorrang verleende aan de bromfietster. Laatst genoemde kwam hierdoor ten val en raakte gewond aan haar linker been. Zij werd door een ambulance naar het ziekenhuis te Heerlen vervoerd. Kerkrade, politieagenten bedreigd
Woensdag 14 november omstreeks 09.00 uur zagen twee politieagenten dat de bestuurder van een fiets op Hoofdstraat door het rode verkeerslicht reed. Toen de agenten de bestuurder een stopteken gaven, negeerde hij dit en reed door.
Kort daarna kon de man worden staande gehouden. Hij reageerde hierop echter erg agressief en uitte diverse bedreigingen aan het adres van de agenten.
De man, een 29-jarige inwoner uit Kerkrade, werd vervolgens aangehouden en overgebracht naar het politiebureau in Kerkrade. Hij kreeg, in het kader van snelrecht, een schikking van zeshonderd gulden aangeboden. Eygelshoven, softdrugs in woning
Woensdag 14 november omstreeks 21.30 uur werd in een woning aan de Veldhofstraat te Eygelshoven een flinke hoeveelheid verdovende middelen in beslag genomen. Het betrof 62 gram hash en 30 gram marihuana. Verder werd nog 1,5 gram amfetamine aangetroffen. Er werd één persoon aangehouden, een 24-jarige inwoner uit Eygelshoven. In het kader van het snelrecht werd de verdachte een schikking van F 1625,- aangeboden. Kerkrade/Landgraaf, vals geld Woensdag 14 november is op meerdere plaatsten in het district Kerkrade geprobeerd een vals bankbiljet van F 50,- aan de man te brengen. Omstreeks 13.30 uur trachtte een Duits sprekende man bij een bakkerij in Kerkrade te betalen met een biljet van F 50,- De verkoopster vertrouwde het biljet niet en liep naar achteren om dit onder een blauwe lamp te controleren. Daaruit bleek haar dit het inderdaad een vals biljet was. Toen zij weer terug naar de voorzijde van de winkel liep, bleek de man te zijn verdwenen.
Een uurtje later, omstreeks 14.30 bleek dat bij een groente-en fruitkraam op de markt in Landgraaf eveneens was betaald met een vals biljet van F 50,-. Dit werd echter pas geruime tijd nadat was betaald ontdekt.
De politie adviseert ondernemers alert te blijven en bankbiljetten op hun echtheid te toetsen.