Euronext Brussels

Persberichten - 15/11/2001

Bekaert en Watco ondertekenen een contract tot Sanering In Zwevegem

N.V. Bekaert S.A. en WATCO EcoTechniek N.V. kondigen aan dat zij vandaag een contract ondertekenen tot sanering van de bodem van een deel van de terreinen van Bekaert in de gemeente Zwevegem.

De fabriek te Zwevegem is de oudste vestiging van de Bekaertgroep (www.bekaert.com), wereldleider in metaalvervorming en bedekkingstechnologieën. De Groep realiseerde in 2000 een omzet van 2,7 miljard EUR en stelt 17.000 mensen tewerk.

WATCO (www.watco.be) is een onderdeel van de Franse groep SITA, de milieuzorgafdeling van SUEZ. Als dusdanig is WATCO met zijn 2.700 medewerkers in België marktbepalend actief in vijf domeinen : niet-gevaarlijk afval (Recycling), gevaarlijk afval (EcoService), bodemsanering (EcoTechniek), industriële reiniging en projectontwikkeling (Industrial Cleaning) & eindverwerking (Energreen). WATCO realiseerde in 2000 een omzet van 513 miljoen EUR in de private en publieke markt.

Vandaag wordt het werk dat enkele jaren geleden op het gebied van bodemsanering aangevat werd, geconcretiseerd in dit contract.

In 1995 werden verkennende bodemonderzoeken bij Bekaert Zwevegem opgestart teneinde de historische verontreiniging te detecteren en verder te omschrijven.

In overleg met OVAM, met de gemeente Zwevegem en de buren en in samenwerking met ERM (Environmental Research Management - ERM N.V.) werd een saneringsplan opgesteld dat de historische bevuiling door trichloorehtyleen moet oplossen.

Deze saneringsopdracht zal uitgevoerd worden door de firma WATCO N.V., gespecialiseerd in deze materie.

Het totaal bedrag van het contract, dat naast de sanering ook de monitoring gedurende 30 jaar omvat, bedraagt ongeveer 115 miljoen BEF (2,9 miljoen EUR).

Daarnaast is er ook de verdere begeleiding en opvolging van de zijde van ERM, zodat het totaalbedrag van de kosten geraamd wordt op ongeveer 185 miljoen BEF (4,5 miljoen EUR). In de voorbije jaren werden de nodige provisies aangelegd.

Bron: Bekaert
Provider: Euronext Brussels