Gemeente Haarlem
Grote Markt 2
Postbus 511
2003 PB Haarlem
Tel. 023-511 3000


Burgerzaken Belastingen Werk & inkomen Bouwen & wonen Gezondheid & Zorg Onderwijs Vrije tijd Verkeer en Vervoer Veiligheid Beheer van de stad Grote Bouwprojecten Werk aan de weg Haarlem in Uitvoering

Nieuw openingsregime voor bruggen op komst

Met oog op het structureel toegenomen land- en waterverkeer en de komst van de Zuidtangent per 1 januari 2002, is (een onderdeel van) de brugbediening van de beweegbare bruggen over het Spaarne doorgelicht. Dit om te komen tot een optimale brugbediening.

Een verschil met het huidige openingsregime van de bruggen is de inpassing van de Zuidtangent met voorrangspositie ten opzichte van alle overige verkeersdeelnemers bij de Langebrug (zowel te land als te water. Nood- en hulpdiensten uitgezonderd.). Als gevolg hiervan vervalt de voorrangspositie van het lokale openbaar vervoer ten opzichte van de scheepvaart in de binnenstad. Na een try-out periode van twee jaar en na een eindevaluatie moet blijken of het regime moet worden bijgesteld en/of er structureel aanvullende maatregelen noodzakelijk zijn.