Politiebericht Eindhoven 15-11-2001

1e Persbericht 15 november 2001




Regionale verlichtingscontrole
Woensdagavond tussen 18.00 en 21.00 uur heeft de politie op verschillende plaatsen in de regio verlichtingscontroles gehouden. De politie bekeurde 72 fietsers en bromfietsers omdat hun verlichting niet in orde was. De politie controleerde onder meer in: Eindhoven, Parklaan (27) Valkenswaard, Waalreseweg (5), Lierop, Somerenseweg, Laan ten Boomen en Heesterdijk ( 8), Eersel, Postelseweg (4) Helmond, Heistraat (6), Gemert, Komweg (11) Geldrop, Slachthuisstraat (11).

Eindhoven: Imitatie wapen en traangas
Woensdagavond rond 20.00 uur is op de Hulstbosakker een 16-jarige jongen uit Eindhoven aangehouden. Hij had een imitatiepistool en een busje CS gas op zak. De wapens zijn in beslaggenomen en tegen de 16-jarige is proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Hennepkwekerij ontmanteld
Donderdagmorgen rond 7.30 uur is heeft de politie in een woning aan de Jan Heynslaan een hennepkwekerij ontdekt. Op de zolder van de woning stonden ongeveer 150 oogstrijpe hennepplanten. De kwekerij is ontmanteld. Tegen de 33-jarige bewoner wordt proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Onder invloed
Donderdagmorgen rond 2.45 uur is op de Vestdijktunnel een 31-jarige inwoner van Eindhoven aangehouden. De man reed onder invloed van alcohol met zijn auto. Hij weigerde mee te werken aan een blaasproef. Zij rijbewijs is ingevorderd en tegen hem wordt bovendien proces-verbaal opgemaakt.

Op het Diepmeerven is donderdagmorgen rond 2.20 uur een 50-jarige Eindhovense bekeurd omdat ze onder invloed van alcohol met haar auto reed. De vrouw blies 0.9 promille. Tegen haar is proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Schennispleger
Woensdagavond heeft een nog onbekende man een 18-jarige vrouw uit Waalre lastig gevallen. De vrouw fietste op de Genneperweg op het gedeelte dat Genneperpad wordt genoemd. Een jongen van ongeveer 18 jaar oud stond daar te masturberen en riep naar de vrouw.

Budel: Dodelijk verkeersongeval
Donderdagmorgen rond 6.30 uur is een 34-jarige man uit Budel op de Randweg Oost om het leven gekomen toen hij met zijn auto tegen een boom reed. Volgens getuigen begon de auto van de man te slingeren en schampte hij een boom rechts van de weg. Daarna botste hij tegen een andere boom. De man overleed ter plaats aan zijn verwondingen. De politie doet onderzoek naar de juiste toedracht en oorzaak van het ongeval.

Helmond: Onder invloed
Woensdagavond rond 23.00 uur is op de Eikendreef in Helmond een 25-jarige man uit Waalre aangehouden. Hij reed slingerend over de weg. De man had gedronken en medicijnen gebruikt. Zijn rijbewijs was al ingevorderd vanwege eerdere alcoholdelicten. De man weigerde zijn medewerking aan een blaasproef. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Gemert: Gestolen auto
Woensdagavond rond 20.30 uur zijn op de Zuid Om drie jongens uit Uden (17-17-16)aangehouden. Ze reden op de Haageijk in een rode Panda en bij het zien van de politie gingen ze er vandoor. Toen het hen niet lukte de politie van zich af te schudden stopten ze op Zuid Om. De auto was afkomstig uit Duitsland. De drie zijn voor verder onderzoek ingesloten.