Ingezonden persbericht


ATOS ORIGIN EN BAAN BREIDEN WERELDWIJDE ALLIANTIE UIT

Atos Origin gaat diensten verlenen voor de volledige nieuwe iBaan-suite van Baan

15 november 2001 - Atos Origin, de toonaangevende internationale business- en technologie-integrator, heeft haar Consulting Alliantie met Baan - de wereldwijde leverancier van B2B collaboratieve handelsoplossingen - uitgebreid, met de implementatie van de nieuwe iBaan-suite van Internet-enabled oplossingen. Met meer dan 1.000 goed opgeleide Baan-consultants is Atos Origin één van 's werelds grootste systeemintegratoren van Baan-producten. Al sinds 1993 spitst het bedrijf zich toe op de implementatie en het op maat maken van de Baan-oplossingen voor e-business en het beheer van de bevoorradingsketen. Dankzij de introductie van de nieuwe iBaan-suite zal Atos Origin haar dienstverlening op het gebied van e-commerce en de bevoorradingsketen verder kunnen uitbouwen en productie- en telecommunicatiebedrijven voorzien van real-time, Internet-enabled oplossingen die bijdragen tot het transparanter maken van data in complexe bedrijfsomgevingen.

Dit nieuws volgt kort na de aankondiging van Baan dat het bedrijf iBaan met FactorySuite 2000(r) van Wonderware integreert, om de sector "discrete manufacturing" te voorzien van een krachtige oplossing voor het stroomlijnen van real-time data door de hele supply chain. Baan en Wonderware maken deel uit van de divisie Invensys Software Systems van Invensys, die ervaring heeft met de integratie van Wonderware(r)-producten. Door deze overeenkomst met Baan wordt de 'sensor-to-boardroom'-visie van Invensys verder uitgebreid door Atos Origin.

Over Atos Origin:
Atos Origin is een toonaangevende internationale business- en technologie-integrator. Haar opdracht bestaat erin om de visies van haar klanten om te vormen tot resultaten, meer bepaald via de toepassing van management consulting, enterprise/eBusiness oplossingen en outsourcing. Het bedrijf realiseert een jaaromzet van ruim 3 miljard EUR, is actief in meer dan 30 landen wereldwijd en telt 27.000 medewerkers. Klanten van Atos Origin zijn ABN-Amro, BNP Paribas, Euronext, FIAT, ICI, Lucent, Philips, Renault, Saudi Aramco, Shell, Unilever en Vivendi Universal. Voor meer informatie kunt u terecht op http://www.atosorigin.com/

Over Baan:
Baan helpt bedrijven hun concurrentievoorsprong te behouden in de netwerkeconomie, waarin informatie, integratie en samenwerking kritische succesfactoren zijn. Met de krachtige, op internet gebaseerde iBaan-oplossingen ondersteunt Baan productiebedrijven die hun complexe bedrijfsprocessen willen integreren, nauwer met klanten en partners willen samenwerken, hun medewerkers willen voorzien van de noodzakelijke voorraadinformatie en 'build-to-order'-data voor de werkvloer. Baan-software is actief op meer dan 15.000 locaties wereldwijd. Baan maakt deel uit van de Invensys-divisie Software & Systems, wereldwijd leidend op het gebied van e-business- en automatiseringsoplossingen. Voor meer informatie: www.baan.com.

Over Invensys plc:
Invensys is wereldwijd toonaangevend in de Automation & Control-branche. Het hoofdkantoor is gevestigd in Londen. De meer dan 90.000 medewerkers werken wereldwijd vanuit vier hoofddivisies: Software Systems, Automation Systems, Power Systems en Control Systems. Het scala van producten en diensten varieert van geavanceerde besturingssystemen en netwerken voor het automatiseren van industriële vestigingen en de klimaatregulatie in gebouwen tot aan de elektronische apparatuur die wordt toegepast in woonhuizen en licht-commerciële applicaties. Daarnaast levert Invensys complete energievoorzieningen voor de telecommunicatie- en IT-branche. Voor meer informatie: www.invensys.com.