Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 15-11-2001 Peresbrichten district Maastricht (HP 14.30 uur) Donderdag 15 november 2001

Maastricht, boete voor rijden onder invloed:
Een 28 jarige automobilist uit Maastricht is donderdagmorgen 15 november 2001 door de politie bekeurd wegens het rijden onder invloed in een personenauto.
Het alcoholgebruik van de automobilist uit Maastricht bleek omstreeks
01.15 uur bij een routinecontrole op de Langendaal te Maastricht. Bij het eerste contact met de bestuurder bleek dat deze naar alcohol rook, hetgeen nog eens bevestigd werd door een alcoholblaastest. Aan het politiebureau gaf de uitslag van de ademanalyse een kleine overschrijding aan van het maximaal toegestane alcoholpromillage. De inwoner van Maastricht kreeg een transactievoorstel aangeboden van fl. 410,-. Na verhoor kon hij huiswaarts.

Maastricht, beurs gestolen:
Een 39 jarige inwoner van Maastricht is woensdagmiddag aangehouden nadat hij in het stadskantoor van de gemeente Maastricht een beurs van een werkneemster had gestolen. De betrapte dief bedreigde zijn achtervolgers maar kon daarna worden overmeesterd. De dief wist woensdagnamiddag op onbekende manier in het stadskantoor van de gemeente binnen te dringen. Vanaf een kamer van een van de gemeenteambtenaren ontvreemdde hij een beurs. Toen hij de kamer verliet werd dit gezien door een gemeenteambtenaar die de man niet vertrouwde en ook niet kerkende als een collega. Kort daarna bleek dat een beurs vanaf de kamer ontvreemd was. De dief had inmiddels het stadskantoor verlaten maar werd door een van de ambtenaren en een beveiligingsmedewerker achtervolgd. Bij de Sint Servaasbrug werd de dief achterhaald. De dief bedreigde zowel de ambtenaar als de beveiligingsmedewerker met een stiletto. Deze laatste overmeesterde de dief en hield deze tot de komst van de gewaarschuwde politie ter plaatse. De politie heeft de dief aangehouden en voor verder onderzoek ingesloten aan het politiebureau. De gestolen beurs werd nog in de jas van de dief aangetroffen. Hij werd voor verder onderzoek ingesloten aan het politiebureau en is inmiddels in verzekering gesteld.

Maastricht, bedrijfsongeval:
Een 21 jarige inwoner van Maastricht is woensdagmiddag 14 november 2001 gewond geraakt aan zijn hoofd nadat hij in een in aanbouw zijnde ondergrondse garage van een flatcomplex aan de Belefroidlunet met zijn hoofd tegen een betonnen balk aanreed.
Omstreeks 14.00 uur was de werknemer bezig met het vervoeren van zand op een minikieper in de ondergrondse parkeergarage. Tijdens het transport en het binnenrijden van de garage kwam de werknemer met zijn hoofd tegen een betonnen dwarsbalk waardoor hij gewond raakte aan zijn hoofd. Ambulance personeel verleende in de parkeergarage eerste hulp waarna hij werd overgebracht naar het Academisch Ziekenhuis te Maastricht. (Niet bekend is of hij werd opgenomen.) De arbeidsinspectie stelt een onderzoek naar de juiste toedracht van het ongeval.

Maastricht, woninginbraak:
Woensdag 14 november 2001 omstreeks 17.15 uur heeft een inbraak plaatsgevonden in een woning aan de Holsteinbastion te Maastricht. De bewoners die voor een korte tijd uit huis waren geweest bemerkten bij hun thuiskomst dat er op de eerste etage voetstappen te horen waren. Van uit de beneden verdieping werd naar boven geroepen, maar er kwam geen antwoord. Omdat de bewoners een inbraak vermoedden waarschuwden zij de politie. In de woning werden geen personen meer door de politie aangetroffen. Bij onderzoek bleek dat na een klauterpartij op de eerste etage ingebroken was. Staande op het balkon werd door de inbreker een bovenlicht geforceerd waarna hij door handreiking een deur kon openen. Bij het verbreken heeft de inbreker zich vermoedelijk gesneden omdat er bloedsporen werden aangetroffen. De bovenetage werd geheel doorzocht waarbij enkele juwelen werden ontvreemd. De politie stelt een onderzoek in.

Maastricht, vrouw ernstig gewond, echtgenoot aangehouden: Een 39 jarige inwoonster van Maastricht is woensdag 14 november 2001 ernstig gewond geraakt nadat zij op de Abdissenweg te Maastricht door een personenauto, bestuurd door haar echtgenoot, werd overreden. De echtgenoot werd door de politie aangehouden.
Op verzoek van haar echtgenoot sloot het slachtoffer woensdagmiddag kort voor 17.00 uur de achterklep van de auto. Op het moment dat zij aan de achterzijde van de auto stond reed de auto plotseling achteruit, waarbij de vrouw meerdere malen overreden werd. De vrouw raakte daarbij ernstig gewond. Zij werd ter plaatse door ambulancepersoneel behandeld waarna zij werd overgebracht naar het Academisch ziekenhuis te Maastricht waar zij met ernstig inwendig letsel en ernstig gezichtsletsel werd opgenomen op de afdeling Intensieve zorg.
Uit verklaringen van getuigen werd door de politie ernstig getwijfeld aan de verklaring van de echtgenoot dat het alleen om een ongeluk zou handelen. De echtgenoot, een 42 jarige inwoner van Maastricht, werd daarop aangehouden als verdacht van het plegen van poging tot moord cq poging tot doodslag. Hij is voor verder onderzoek ingesloten aan het politiebureau. In de loop van de avond is de verdachte in verzekering gesteld. De politie stelt momenteel een uitgebreid onderzoek in naar de omstandigheden waaronder het ongeval plaatsvond.