De kandidaatstelling in Zuid-Oost

Het PvdA-bestuur heeft een speciale adviescommissie ingesteld die de kandidaatstelling in Amsterdam Zuid-Oost gaat onderzoeken. Deze commissie, bestaande uit de Eerste-Kamerleden Erik Jurgens en Ing Yoe Tan, heeft in een tussenrapportage op 14 november geadviseerd in ieder geval de collectief als PvdA-lid aangemelde personen vooralsnog niet als lid te beschouwen, omdat niet vaststaat of zij uit vrije wil lid zijn geworden. Zij hadden dan ook geen stemrecht op de afdelingsvergadering die deze avond wordt gehouden over de kandidatenlijst voor de deelraadsverkiezingen op 6 maart 2002.

Het partijbestuur heeft dit advies overgenomen en verzoekt de commissie het onderzoek naar de kandidaatstelling in Zuid-Oost voort te zetten en het bestuur hierover zo spoedig mogelijk te rapporteren.

In de afdeling Zuid-Oost is commotie ontstaan over de aanmelding van circa 250 nieuwe leden (van 400 naar zo'n 650), in de aanloop naar de afdelingsvergadering over de kandidatenlijst op 14 november. De verdenking bestaat dat deze zijn geronseld door de tegenkandidaat voor het lijsttrekkerschap, Wesley Amzand. Het afdelingsbestuur heeft Elvira Sweet voorgedragen als lijsttrekker.

* Tussenrapportage speciale onafhankelijke commissie kandidaatstelling Amsterdam Zuid Oost

* Besluit PB m.b.t. de kandidaatstelling in Amsterdam ZuidOost