Gemeente Soest

Een uitdaging voor tieners in Soest
De gemeente Soest (Milieu Educatief Centrum de Kwekerij) en Stichting Balans (tienercentrum X-cHange) starten op 15 november a.s. samen een Ecokidsprogramma voor 10-12 jarigen die in Smitsveen wonen of daar naar school gaan. Dit wordt alweer het derde jaar dat deze tienerclub gaat draaien. Het Ecokidsprogramma daagt je uit om samen met leeftijdgenoten in clubverband acties te bedenken en uit te voeren, om je leefomgeving (de wijk) te verkennen en leuker, groener en veiliger te maken. Dus: zit je op school in Smitsveen of woon je daar en wil jij deze uitdaging aangaan? Geef je dan zo snel mogelijk op!

Naast het verkennen en onderzoeken van de omgeving, ga je ook de wijk in. Met de uitkomsten ga je een plan maken, waarin je aangeeft wat er verbeterd of veranderd zou moeten worden in de wijk. Samen met organisaties, die in de wijk werken, worden de verbeteringen gepresenteerd. Daarnaast ga je de ervaringen uitwisselen met kinderen, die op een andere plek op aarde, ook met hun woon en leefomgeving bezig zijn. Tijdens de bijeenkomsten ga je ook gezamenlijk een plannetje maken, om de activiteiten onder de aandacht van alle inwoners van Soest, en misschien wel van heel Nederland, te brengen. Het programma wordt afgesloten met een presentatie van de resultaten aan belanghebbenden en buurtbewoners. Dat kan bijvoorbeeld aan de hand van een zelfgemaakte tentoonstelling, maar misschien ook wel door
---

De afsluitende bijeenkomst zal zijn op donderdagmiddag 31 januari 2002.

De activiteiten vinden op 10 donderdagmiddagen na schooltijd plaats, van 15.45 tot 17.45 uur. Buurtcentrum De Praatpaal, Smitsweg 311, is de thuisbasis. De bijeenkomsten worden begeleid door vaste krachten van het Milieucentrum de Kwekerij (gemeente Soest) en van X-cHange (Stichting Balans).

Hoe geef je je op voor het Ecokidsprogramma?

bullet Deelnamekosten: 25,--
bullet Inschrijving en betaling: De Schoof (tienercentrum X-cHange), Molenstraat 142
bullet ma. t/m vr. van 15.00 tot 17.00 uur t/m 14 november 2001

Inschrijven kan alleen met toestemming van je ouder(-s) of verzorger (-s).

Wil je meer informatie over het Ecokidsprogramma of over de inschrijving, neem dan contact op met Marea de Bruyn / Paul de Winter (St. Balans, 035 6039413) of Henriëtte Steijn / Johan Simon (M.E.C. de Kwekerij/gemeente Soest, 035 6093454).