Koninklijke Ahold


Ahold acquisitie Alliant Foodservice eind november afgerond


* Amerikaanse mededingingsprocedure succesvol doorlopen
* December resultaat Alliant in 4e kwartaal resultaat Ahold
Zaandam, 15 november 2001 - Ahold heeft vandaag bekendgemaakt dat de Amerikaanse mededingingsautoriteit FTC geen bezwaar heeft aangetekend tegen de voorgenomen acquisitie van Alliant Exchange, Inc., eigenaar van Alliant Foodservice, Inc., met een omzet van circa USD 6,6 miljard. De voorgenomen acquisitie was aangekondigd op 4 september jl.

Ahold verwacht nu dat de acquisitie al eind november wordt afgerond. Alliant Foodservice gaat dan deel uitmaken van Ahold-dochter U.S. Foodservice. Gezamenlijk hebben zij op jaarbasis ruim USD 19 miljard omzet in de Amerikaanse foodservice-markt.

Commentaar Ahold President Cees van der Hoeven
In een commentaar zei Ahold President Cees van der Hoeven zeer tevreden te zijn over de snelle goedkeuring. 'Door het verstrijken van de Hart-Scott-Rodino wachtperiode waarin de FTC en andere partijen eventuele bezwaren konden inbrengen, kunnen we nu tot snelle afronding van de acquisitie overgaan. Ter gedeeltelijke financiering hebben wij met een versnelde aandelenemissie begin september binnen 24 uur Euro 2,57 miljard opgehaald. Dit bedrag zullen wij tevens gebruiken voor de gedeeltelijke financiering van de aangekondigde acquisitie van de Amerikaanse winkelketen Bruno's Supermarkets.' Bruno's heeft een omzet van circa USD 1,65 miljard. Toestemming voor én afronding van deze acquisitie worden binnenkort verwacht.

Van der Hoeven gaf aan dat door de afronding van de Alliant acquisitie de december 2001 resultaten van Alliant in de vierde kwartaalcijfers van Ahold zullen worden opgenomen. 'Voor ons bedrijf is december één van de sterkste maanden van het jaar.'

Alliant past voortreffelijk binnen de Ahold foodservice-activiteiten in Amerika en breidt het bereik van U.S. Foodservice verder uit naar het midwesten en westen. Door de acquisitie zal Ahold straks circa 95% van de Amerikaanse bevolking van dienst kunnen zijn. Van der Hoeven zei dat de foodservice-activiteiten 'uitstekende kansen bieden en onze retail-activiteiten aan de Amerikaanse oostkust naadloos aanvullen. Wij zijn verheugd dat we deze transactie zo snel kunnen afronden.'

Ahold Corporate Communications:
075 - 659 5720 / 5665

Mobiel:
Hans Gobes: 06 - 55 82 22 98
Jan Hol: 06 - 22 93 31 37


---

Dit Ahold persbericht bevat toekomstgerichte informatie. Werkelijke resultaten kunnen afwijken van de prognoses omdat ze worden beïnvloed door factoren waarover de onderneming geen controle heeft, zoals aangegeven in het Ahold jaarverslag over 2000.

---

Koninklijke Ahold N.V.
Albert Heijnweg 1
Postbus 3050
1500 HB Zaandam
Tel.: +31 (0)75 659 5720
Fax: +31 (0)75 659 8302
http://www.ahold.nl