Politiebericht Eindhoven e.o. 15-11-2001
3e persbericht 15 november 2001

Berichten uit de regio

Eindhoven: Drugsdealer aangehouden
Op de Jan van Riebeecklaan is donderdag om 14.35 uur een 36-jarige Eindhovenaar aangehouden. De politie had gezien dat de man op de Kalverstraat iets gaf aan een bekende druggebruiker. De politie volgde hem en de verdachte stopte op de Jan van Riebeecklaan. Hij bleek twee cachetten heroïne bij zich te hebben. Deze zijn in beslag genomen. Na verhoor kon hij naar huis. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Brandmelding leidt naar hennepkwekerij Een melding over een brand in een appartement aan de P. Czn. Hooftlaan leidde donderdag om 17.10 uur naar een hennepkwekerij. De melding was dat er rook vanuit het appartement op de tweede etage van de flat kwam. De brandweer ging kijken en zag, toen ze op het balkon waren, binnen een hennepkwekerij. De rook van de melding bleek condens te zijn. De politie werd gewaarschuwd en die zag toen ze binnen waren een grote professioneel opgezette hennepkwekerij. De kwekerij was verdeeld over verschillende kamers. Er staan naar schatting ruim duizend planten. Ze zijn nog niet geteld. De apparatuur, zoals lampen, filters, irrigatieapparatuur enz., is in beslag genomen. De eigenaar is gehoord. Hij zou zijn appartement onderverhuurd hebben. Er wordt een onderzoek ingesteld naar deze huurder.

Eindhoven: Auto gestolen
Vanaf de Kalmoesstraat is donderdag rond 14.00 uur een groene Opel Combo met het kenteken VB-LB-99 gestolen. De bestuurder van de auto had de sleutels op het contactslot laten zitten. Een man stapte in de geparkeerde auto, startte en reed ermee weg.

Helmond: Roodlichtcontrole
Bij een roodlichtcontrole op de kruising Engelseweg Lage Dijk zijn donderdagmiddag 10 bekeuringen uitgeschreven.

Helmond: Fietsen in het winkelcentrum
Donderdag tussen 17.00 en 17.30 uur zijn op het winkelcentrum Brouwhorst acht fietsers bekeurd omdat zij in het voetgangersgebied fietsten.

Son: Snelheidscontrole
Op de weg 2000 op het bedrijventerrein Ekkersrijt is donderdag tussen 11.00 en 16.00 uur een snelheidscontrole gehouden. Er zijn 1241 voertuigen gecontroleerd en daarvan reden er 200 te hard. De snelste reed 103 km/u. 50 is toegestaan.

Heeze: Inbraak
Donderdagmiddag tussen 16.15 en 18.15 uur is ingebroken in een bedrijf aan de Ds. Kremerstraat. Er is een deur opengebroken. Uit de zaak is geld, ongeveer fl. 500,=, en een laptop weggenomen.

Valkenswaard: Boete voor rijden onder invloed
Op de Luikerweg is donderdag om 18.45 uur een automobilist uit Neerpelt betrapt op het rijden onder invloed. Hij blies bijna 0,55 promille en kreeg een boete van fl 410,=.