Gemeente Eindhoven

9 november 2001, no. 188

Volop feestelijke activiteiten tijdens openingsweek

Stadsdeelkantoor Gestel opent deuren aan Kastelenplein

Stadsdeelkantoor Gestel opent zijn deuren. Vanaf maandag 19 november a.s. zijn alle Gestelnaren van harte welkom aan het Kastelenplein 168/A. Inwoners van Gestel kunnen dan voor allerlei contacten met de gemeente voortaan in het eigen stadsdeel terecht. Om de opening zo breed mogelijk onder de aandacht te brengen, organiseert het stadsdeelkantoor tijdens de openingsweek verschillende activiteiten.

De officiële opening van het stadsdeelkantoor vindt plaats op donderdag 15 november. Hiervoor zijn allerlei bewonersgroepen, welzijnsinstellingen, woningcorporaties, politie, scholen, gemeentelijke diensten en andere samenwerkingspartners uitgenodigd. Vanaf vrijdag 16 november brengen de medewerkers van het stadsdeelkantoor de opening expliciet onder de aandacht van de inwoners van Gestel. Dit doen zij door gedurende drie middagen (14.00-17.00 uur) met name het winkelende publiek in de verschillende Gestelse wijken op te zoeken en iets aan te bieden: Franz Leharplein en omgeving (16 november), Hoogstraat binnen de ring (20 november) en markt op het Kastelenplein (21 november).

Op woensdagmiddag 21 november hoopt het stadsdeelkantoor vele Gestelse jongens en meisjes te kunnnen begroeten. Om 14.00 uur staat namelijk de prijsuitreiking van de ballonnenwedstrijd gepland, waaraan een groot aantal kinderen tijdens de autovrije zondag in september heeft deelgenomen. Alle kinderen ontvangen een aardigheidje. Drie gelukkige winnaars ontvangen uit handen van wethouder Ruud Bun een speelgoedbon. De Gestelnaren die het stadsdeelkantoor vanaf maandag 19 november bezoeken, kunnen tegelijkertijd kennisnemen van het werk van fotograaf Jos Lammers. Hij toont de bezoekers een fotoselectie van de vele gezichten die het stadsdeel Gestel kent.

Stadsdeelkantoor Gestel is het vierde stadsdeelkantoor dat na Tongelre, Woensel-Zuid en Strijp een plek in het stadsdeel zelf krijgt. Inwoners kunnen er terecht voor vragen, verzoeken en meldingen die te maken hebben met woonomgeving en verkeer, bouwen en wonen, sociale zaken en welzijn. Maar ook voor concrete zaken zoals een Pas 65, een kapvergunning, een uittreksel, een verklaring omtrent inkomen en vermogen en het doorgeven van een verhuizing zijn de inwoners bij hun stadsdeelkantoor aan het juiste adres. Voor het aanvragen van een rijbewijs of paspoort is dit helaas nog niet het geval.

Door dichterbij de buurten te zitten kan de gemeente sneller op vragen en klachten van inwoners reageren. Daarnaast betrekken de stadsdeelkantoren de inwoners meer bij het voorbereiden en uitvoeren van gemeentelijk beleid, waardoor het beter is afgestemd op de wensen en ideeën van inwoners. Bovendien kan de gemeente op deze wijze beter inspelen op allerlei initiatieven die in de buurten ontstaan en daarbij de samenwerking stimuleren tussen betrokken partijen, zoals bewonersgroepen, politie, welzijnswerk, woningcorporaties en scholen.

Stadsdeelkantoor Gestel is (evenals de andere geopende stadsdeelkantoren) geopend op maandag van 15.00 19.00 uur en op dinsdag tot en met vrijdag van 9.00 13.00 uur. Buiten deze tijden is bezoek mogelijk op afspraak. Telefonisch is Stadsdeelkantoor Gestel te bereiken onder telefoonnummer 238 49 49; op maandag van 9.00 13.00 uur en 14.00 19.00 uur, op dinsdag tot en met vrijdag van 9.00 13.00 uur en 14.00 16.00 uur. Stadsdeelkantoor Gestel is ook digitaal te bezoeken via www.eindhoven.nl Het e-mailadres is stadsdeelkantoor.gestel@eindhoven.nl