Gemeente Geldrop


Publicatie Geldrop Actueel, 7 november 2001

Vrijdag 16 november
RAAD VOETBALT TEGEN G-TEAM BRAAKHUIZEN

Op vrijdag 16 november aanstaande vindt er een voetbalwedstrijd plaats tussen de Geldropse gemeenteraad en de gehandicaptenafdeling van voetbalvereniging Braakhuizen. De aftrap is om 19.30 uur op het hoofdveld van Braakhuizen. De match is georganiseerd door de Stichting ZWO (Zending Wereld Organisatie) uit Geldrop en heeft als doel het inzamelen van geld voor een gehandicaptenproject in het Afrikaanse Burkina Faso.

De Stichting ZWO wil een dagverblijf opzetten voor mensen met een handicap in het dorpje Kongoussi in Burkina Faso. Het is de bedoeling dat de gehandicapten daar zeep en batiks gaan maken, die zij vervolgens kunnen verkopen aan de plaatselijke bevolking. Op het dagverblijf zullen in de toekomst eveneens diverse sportactiviteiten worden georganiseerd.
Om dit doel te realiseren, is een bedrag nodig van ongeveer f 9.000,-. De gemeente Geldrop heeft hieraan, samen met een aantal bedrijven, al een bijdrage van f 6.000,- geleverd.

WEDSTRIJD
Met het organiseren van een voetbalwedstrijd tussen de Geldropse gemeenteraad en de gehandicaptenafdeling van Braakhuizen, hoopt de stichting het resterende bedrag van f 3.000,- binnen te halen. Een aantal bedrijven is daarom benaderd om de wedstrijd te sponsoren.

Wilt u ook een bijdrage leveren aan het dagverblijf in Kongoussi? Dat kan, door een geldbedrag naar keuze te storten op giro 1918607 ten name van de Stichting ZWO (onder vermelding van 'project Kongoussi'). Uiteraard bent u ook van harte welkom op het terrein van Braakhuizen om bij de voetbalwedstrijd aanwezig te zijn. Hierna vindt nog een gezellig samenzijn plaats in de kantine.