Politiebericht Flevoland: Gehele regio 16-11-2001 Dagelijkse persberichten
Stafdienst Communicatie, B. Timmer, 06-51401952

Aanhoudingen bij drugsinval
ALMERE - Donderdagavond heeft de politie zes verdachten aangehouden die in bezit waren van vuurwapens en / of verdovende middelen. Na een melding van een ruzie over drugs in een woning in de Salsastraat hield de politie in eerste instantie drie mannen aan die vanuit de woning in een auto stapten en wegreden richting Amsterdam. Deze verdachten, twee van 27 jaar uit Amsterdam Zuidoost en een van 28 uit Den Haag, waren in bezit van een vuurwapen en harddrugs. Even later reed er een tweede auto bij de woning met hoge snelheid weg door Almere Stad. De 30-jarige bestuurder uit Almere bleek eveneens in bezit van drugs en is aangehouden. Direct daarna heeft het arrestatieteam een inval gedaan in de woning, waarbij een 20-jarige man en een 22-jarige vrouw (uit Almere) zijn aangehouden. Het vuurwapen, de harddrugs (die ook in de woning zijn aangetroffen) en de voertuigen zijn in beslag genomen. De politie stelt een verder onderzoek in naar de zaak.

Aanhouding na geluidsoverlast en belediging
ALMERE - In een woning in de Glinkastraat is afgelopen nacht een 24-jarige man uit Almere aangehouden wegens het veroorzaken van geluidsoverlast. Na een melding van buurtbewoners was zeer duidelijk harde muziek te horen buiten de woning, waarna agenten de muziek zachter zetten. Daarop beledigde de verdachte de agenten, die de man vervolgens aanhielden en meenamen naar het politiebureau voor verhoor.

Aanrijding na rijden onder invloed
ALMERE - Een 38-jarige automobiliste uit Almere is donderdagavond aangehouden op de Youri Egorovweg wegens rijden onder invloed. Op de W. Zonneveldweg reed zij komende vanuit de Contrabasweg deels op de andere weghelft en beschadigde daarbij een auto van een 34-jarige man uit Almere, die vanuit tegenovergestelde richting kwam aanrijden. De vrouw blies 490 ug/l (1.1 promille) bij de blaastest en kreeg een rijverbod van vijf uren en een proces verbaal.

In district Noord hebben zich geen ernstige zaken voorgedaan