Politiebericht Uden 16-11-2001
Politiebericht district De Leijgraaf

VROUW BEROOFD

Vanmiddag is een 54-jarige vrouw uit Volkel het slachtoffer geworden van tasjesroof. Het slachtoffer was in een modezaak aan het Brabantplein in Uden aan het winkelen, toen ze de telefoon die afging uit haar tas pakte. Meteen daarop kreeg ze een duw, ze viel en de inhoud van de tas viel op de grond. Ze zag een man hard de winkel uitrennen. De vrouw mist haar portemonnee. Verder raakte ze licht gewond aan haar knie. De politie verzoekt getuigen zich bij haar te melden, met name een ouder echtpaar dat ook in de winkel was.

RIJDEN ONDER INVLOED

Een 36-jarige man uit Uden is vannacht op de Beatrixhof in Uden betrapt op rijden onder invloed. De man kreeg een rijverbod, zijn rijbewijs werd ingenomen en hij kan een dagvaarding verwachten. Bij fouillering werd er vermoedelijk cocaïne op de man aangetroffen. Hij is ingesloten. Ook had de man nog boetes openstaan.

SNELKRAAK

Bij een autobedrijf aan de Amert in Veghel is vannacht ingebroken. Onbekenden vernielden een etalageruit en namen uit de zaak rek met radio`s en een navigatiesysteem weg.

GEWELD

Vanochtend is een 33-jarige werknemer van een bedrijf aan de Zuidkade te Veghel door een collega mishandeld. Het slachtoffer kwam de fietsenstalling uit, toen de andere man hem aanriep en met een mes op hem afkwam. Hij trachtte de man te steken, bij het afweren werd de man in zijn handen geraakt. Daarna kon het slachtoffer de aanvaller overmeesteren. De man werd behandeld in het ziekenhuis. De man deed aangifte, de politie heeft de zaak in onderzoek.

WINKELDIEFSTAL

In een drogisterij aan de Galerij te Uden zijn vannacht een man en een vrouw uit Mongolië betrapt op het stelen van mascara. Het duo, 26 jaar en 28 jaar oud uit Dordrecht en Weiteveen, werden ingesloten.