---

16 nov. Heerlen

De Oorlog in Afghanistan, wat vinden wij er van

Het Heerlense Platform tegen de Nieuwe Oorlog organiseert op vrijdagavond 16 november, een informatie- en discussieavond met als thema: De Oorlog in Afghanistan, wat vinden wij er van? De informatie- en discussieavond begint om 19.30 uur, in de grote zaal van multifunctioneel centrum 't Leiehoes, aan de Limburgiastraat 36, in de wijk Schaesbergerveld in Heerlen. De zaal gaat om 19.00 uur open.
De leden van het Platform hebben met verontrusting gereageerd op de gebeurtenissen van 11 september in New York en Washington. Wij zijn ook verontrust door het lijden van de slachtoffers van de oorlog tegen Afghanistan. Tijdens het debat op 16 november a.s. worden de aanslagen van 11 september en de oorlog in Afghanistan van verschillende kanten belicht.
De deskundigen in de panel geven hun visie op het thema door middel van een inleiding, en gaan vervolgens onder leiding van de discussieleider in debat met de andere leden van de panel en met het publiek. De avond heeft naast het debat ook een informatief karakter. Het is de bedoeling dat u vragen kunt stellen aan de deskundigen, over onderwerpen die u bezighouden en die ook met het thema van de avond te maken hebben.

Panel:

Meindert Stelling - Vereniging van Juristen voor Vrede; Seddiq Mossadeq - Afghaans Sociaal- en Cultureel Centrum Heerlen e.o.;
Harrie van Bommel - Tweede Kamerlid voor de Socialistische Partij; Frans Timmermans - Tweede Kamerlid voor de Partij van de Arbeid. Het debat wordt in goede banen geleid door discussieleider Kees Dekkers.
De leden van het Platform nodigen u van harte uit om de Informatie- en discussieavond bij te wonen. Het Heerlense Platform tegen de Nieuwe Oorlog: Vredesburo - Werkgroep tegen fascisme en racisme - SP - Afghaans Sociaal- en Cultureel Centrum - Missionair Centrum - Vredesplatform - Amnesty International - Werkgroep Latijns Amerika
- SAP - Anti Discriminatie Bureau Heerlen/Brunssum - Stiltekring Heerlen - Franciskaanse Vredeswacht