Euronext Brussels

Persberichten - 16/11/2001

Electrabel - Belangrijke sociale akkoorden met het oog op het behoud van een duurzame tewerkstelling en de verbetering van de competitiviteit

Belangrijke sociale akkoorden met het oog op het behoud van een duurzame tewerkstelling en de verbetering van de competitiviteit

Electrabel, net zoals de andere werkgevers uit de sector Elektriciteit en Gas en de vertegenwoordigers van de vakbondsorganisaties FEG en ACLVB hebben belangrijke akkoorden gesloten m.b.t. :

het waarborgen van de rechten van werknemers die op 31 december 2001 in dienst zijn met een arbeidsovereenkomst van onbepaalde duur;

de invoering van nieuwe loon- en arbeidsvoorwaarden voor nieuwe medewerkers;

de aanwerving, onder voorwaarden, van 400 medewerkers met een contract van onbepaalde duur tussen 1/01/2003 en 31/12/2005.

BRUSSEL, 16 NOVEMBER 2001 * Vandaag hebben de werkgeversvertegenwoordigers van de ondernemingen aangesloten bij de V.E.G.B. met de vertegenwoordigers van de syndicale organisaties FEG en ACLVB belangrijke sociale akkoorden afgesloten die getuigen van de zin voor verantwoordelijkheid van de partijen die ze onderhandeld en afgesloten hebben. Zij zullen onmiskenbaar bijdragen tot een verbetering van de concurrentiepositie van Electrabel en zo ook tot een duurzame tewerkstelling in de onderneming.

Het afsluiten van deze akkoorden impliceert de gehele of gedeeltelijke opzegging door de werkgevers van een aantal Collectieve Arbeidsovereenkomsten die de invoering van nieuwe loon- en arbeidsvoorwaarden voor de nieuwe aangeworvenen in de weg staan.

Deze opzegging zal echter geen enkele invloed hebben op de loon- en arbeidsvoorwaarden van de huidige medewerkers met een arbeidsovereenkomst van onbepaalde duur; de huidige engagementen van de onderneming worden immers vastgelegd in een bijzondere CAO die de bedoelde rechten waarborgt. Ook de arbeidsvoorwaarden van werknemers met een arbeidsovereenkomst van bepaalde duur zullen integraal worden gehonoreerd. Een schrijven vertrekt overigens vandaag naar alle personeelsleden om te voorkomen dat er in dit verband onnodige misverstanden of onrust zouden ontstaan.

Hieronder volgt een overzicht van de belangrijkste kenmerken van de bereikte overeenkomsten:

Collectieve Arbeidsovereenkomst (CAO) ter waarborg van de rechten van de werknemers van de sector Elektriciteit en Gas in dienst op 31 december 2001

De rechten van deze medewerkers die door deze nieuwe CAO worden gewaarborgd en gehandhaafd, vloeien voort uit deels de CAOs die niet worden opgezegd, deels de CAOs die zullen opgezegd worden en verder ook uit de lokale akkoorden en voordelen die in 1992 in een inventaris werden vastgelegd.

De werkgevers verbinden zich er toe om voor de werknemers die genieten van deze waarborg-CAO ook in de toekomst nog CAOs af te sluiten in functie van de resultaten van de ondernemingen. Zij zullen erop toezien dat alle medewerkers, mits ze voldoen aan de vereisten van competentie en mobiliteit, gelijke promotiekansen krijgen.

Deze CAO zal ingaan op 1 januari 2002 en een einde nemen op 31 december 2041, ogenblik waarop de jongste werknemer in dienst op 31 december 2001 de pensioendatum zal hebben bereikt.

Collectieve Arbeidsovereenkomst (CAO) inzake de tewerkstellingspolitiek en werkzekerheid

Indien de doelstellingen beoogd door de CAO van 28 juni 2001 (Transform 2003) worden bereikt en de ondernemingen over een adequate personeelsbezetting beschikken, verbinden de bedrijven die lid zijn van de V.E.G.B. zich ertoe om, tussen 1 januari 2003 en 31 december 2005, 400 medewerkers met een arbeidsovereenkomst van onbepaalde duur aan te werven.

Indien de wijzigende marktomstandigheden een ernstig probleem zouden stellen voor de tewerkstelling in de onderneming, engageren de ondertekenende partijen zich er bovendien toe om in de schoot van de onderneming sociaal overleg op te starten met het oog op het vinden van aangepaste oplossingen en begeleidende maatregelen.

Collectieve Arbeidsovereenkomst (CAO) inzake de nieuwe loon- en arbeids-voorwaarden

Nieuwe medewerkers, die vanaf 2002 zullen in dienst treden, krijgen een globaal pakket van loon- en arbeidsvoorwaarden dat aantrekkelijk en marktconform is.

Het pakket is vergelijkbaar met dat van de best presterende industriële ondernemingen uit de chemische, petrochemische en farmaceutische sector in België.

Naast een competitief basissalaris dat evolueert in functie van de kwaliteit van de prestaties, de ervaring en anciënniteit worden ook een aantal aantrekkelijke extralegale voordelen (aanvullend pensioen, tussenkomst in de kosten van gezondheidszorg, personeelstarieven,) voorzien.

De nieuwe medewerkers zullen, net zoals dat ook voor de huidige medewerkers reeds het geval is, zonder onderscheid kunnen rekenen op een degelijke, voortgezette professionele scholing, reële doorgroeimogelijkheden en loopbaanperspectieven.

Bevoegdheid van het Paritair Comité 326 en de oprichting van subcomités

Er wordt een procedure gestart om enerzijds de bevoegdheid van het Paritair Comité uit te breiden tot de activiteit Verkoop en anderzijds de oprichting van 3 paritaire subcomités (productie, transport van elektriciteit en gas, verkoop elektriciteit en gas) aan te vragen bij het Ministerie van Arbeid en Tewerkstelling.

Deze nieuwe structuur strookt beter met de organisatie en de uitdagingen van de verschillende ondernemingen van de sector.

Kort overzicht van de belangrijke sociale onderhandelingen die begin dit jaar startten in de sector Elektriciteit en Gas teneinde de competitiviteit van Electrabel te verbeteren en een aantrekkelijke en duurzame tewerkstelling te bieden aan de huidige en de toekomstige werknemers:


- Eind januari kondigen de werkgevers aan dat de snelle evolutie van een steeds competitievere markt verplicht tot nieuwe eisen inzake competitiviteit en efficiëntie vanwege het personeel evenals een concentratie op de kernactiviteiten


- Eind juni worden na moeizame onderhandelingen twee collectieve arbeids-overeenkomsten ondertekend. De eerste heeft betrekking op de sociale programmatie 2001-2002. De tweede heeft betrekking op de interne opleiding, de heroriëntering binnen de onderneming en de uitstapmogelijkheden voor de 1700 medewerkers betrokken bij het plan Transform 2003


- Half september vangt het conclaaf aan met het oog op het bepalen van nieuwe loon- en arbeidsvoorwaarden voor de toekomstige medewerkers teneinde de competitiviteit en de tewerkstelling binnen de sector te kunnen garanderen.

Telenet, een garantie voor de transfer van het personeel

Electrabel, Telenet en dezelfde vakbondsorganisaties hebben op 15 november 2001 een protocol van principe-overeenkomst getekend die de rechten waarborgt van de personeelsleden die van Electrabel naar Telenet zullen overstappen.

Bron: Electrabel
Provider: Euronext Brussels