Koninklijk Nederlands Genootschap Fysiotherapie (KNGF)

Het rapport tijdsbesteding & inkomen

Op 14 november zijn de resultaten van het onderzoek `inkomen en tijdsbesteding fysiotherapie' aangeboden aan de drie opdrachtgevers (het ministerie van VWS, Zorgverzekeraars Nederland en het KNGF). Zij onderschrijven de uitkomsten van dit onderzoek.

Bij de aanbieding van het rapport is benadrukt dat er alle aanleiding is om de tariefregels van het CTG nog eens onder de loep te nemen. Uit het rapport blijkt namelijk, dat de fysiotherapeut voor een verantwoorde behandeling van de patiënt in de praktijk aanzienlijk meer tijd nodig heeft dan in de regels van het College Tarieven Gezondheidszorg (CTG) is voorzien. Dit betekent dat een fysiotherapeut veel meer uren per week moet werken om het door het CTG vastgestelde norminkomen te verdienen. Het rapport is op 16 november gepresenteerd aan vertegenwoordigers van de zorgverzekeraars en aan de kaderleden van het KNGF.

Graag informeren wij u uitgebreid over dit onderwerp. Op deze site kunt u alles lezen over de aanpak en uitkomst van het onderzoek. Ook vindt u de verstuurde ledenbrieven, een samenvatting van het rapport, de agenda fysiotherapie, de meest gestelde vragen. Uiteraard houden wij u voortdurend op de hoogte van het laatste nieuws.

voor: Zie het origineel http://www.kngf.nl/informatie...tedingeninkomsten http://www.kngf.nl/informatie...dingfysiotherapie . Zie het origineel http://www.kngf.nl/informatie...tedingeninkomsten .
* `Agenda fysiotherapie' door H.J. Simons (PDF 50K)
* Rapportage inzake het onderzoek naar de tijdsbesteding en het inkomen van de vrijgevestigde fysiotherapeut (ZIP 220K)
* Bijlage deel 1: Methodologie (ZIP 270K)
* Bijlage deel 2: Resultaten per cluster (ZIP 285K)
* Bijlage deel 3: Algemene gegevens (ZIP 210K)
* Samenvatting rapport (PDF 80K)

* Overzicht publicaties en nieuwsbrieven

* Meest gestelde vragen