Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 17-11-2001

Politieberichten districten stad Utrecht, 11.40 uur
Dronken achter het stuur

UTRECHT Omstreeks half drie werd de politie door cameratoezicht gezonden naar het Neude. Twee mannen, 25 en 35 jaar uit Utrecht hadden hier onenigheid. Het bleek dat zij op de Jacobstraat een aanrijding hadden gehad en dat de 35-jarige automobilist door was gereden.

De 25-jarige bestuurder wist de 35-jarige op de Potterstraat tot stilstaan te brengen. Zij parkeerden op de Neude om een en ander door te spreken. Inmiddels was de politie al ter plaatse en constateerde dat beide mannen met alcohol op achter het stuur zaten. Beiden zijn aangehouden en voor verhoor en ademanalyse naar het bureau overgebracht.

De 35-jarige bestuurder had een alcoholpromillage van 1.55. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en hij kreeg een rijverbod van zes uur. De 25-jarige man had een alcoholpromillage van 1.4. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en kreeg eveneens een rijverbod van zes uur. Tegen beiden werd proces-verbaal opgemaakt.

Fietsverlichtingscontrole

UTRECHT Tussen kwart voor zeven en kwart over acht vrijdagavond hield de politie op de Biltstraat een controle op de fietsverlichting. In totaal kregen 90 fietsers een proces-verbaal voor het niet voeren van de voor- en/of achterverlichting.

Aanrijding met letsel

UTRECHT Vrijdagmiddag rond kwart over zes fietste een 50-jarige vrouw uit Naarden over de Nachtegaalstraat. Bij de Wittevrouwensingel reed zij door rood licht en zag daarbij een tegemoetkomende taxi over het hoofd. Er ontstond een aanrijding. De vrouw werd door de GGD ter plaatse behandeld aan haar hoofdwond. Haar fiets was beschadigd. De auto van de taxichauffeur (26 jaar uit Utrecht) had schade aan de voorzijde.

Hennepkwekerij aangetroffen

UTRECHT Na verkregen anonieme informatie ging de politie vrijdagochtend naar een woning inde wijk Ondiep waar zich een hennepkwekerij zou bevinden. Daar werden in totaal 131 jonge plantjes aangetroffen. Alle planten werden ter vernietiging in beslag genomen. Ook werd een grote hoeveelheid gedroogde toppen aangetroffen. Ook deze werden ter vernietiging in beslag genomen. Een 61-jarige man uit Utrecht werd als verdachte aangehouden en is voor verhoor overgebracht en ingesloten in het politiebureau.