Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 17-11-2001

Politieberichten district Eemland zuid, 11.40 uur
Jongen mishandeld

AMERSFOORT Een 12-jarige jongen uit Hoevelaken werd vrijdagavond tegen tien uur mishandeld op de Oude Lageweg. Hij liep een gebroken neus op.

De jongen fietste volgens zijn verklaring met twee anderen richting Hoevelaken toen net na het viaduct zijn weg werd geblokkeerd door vijf mannen met scooters. Alle drie de jongens zouden klappen met een helm hebben gehad. De twaalfjarige raakte hierdoor in gevecht en één van de mannen. De groep ging er vervolgens vandoor met de jas van de twaalfjarige. In het ziekenhuis bleek zijn neus gebroken. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Te veel op

LEUSDEN Omdat een 37-jarige automobilist uit Gouda de hele oprit naar de A28 nodig had, gingen politiemensen vrijdagavond tegen half tien voor hem rijden en gaven de man een stopteken. De man begreep uiteindelijk de bedoeling en werd na een eerste blaastest aangehouden wegens overmatig alcoholgebruik. Op het bureau blies de man 1,4 promille. Hij moest direct zijn rijbewijs inleveren.

Snelheid- en gordelcontrole

LEUSDEN De politie controleerde vrijdagmiddag tussen half vier en half vijf op de Asschatter- en Laapeerseweg op snelheid en gordelgebruik. Zes bekeuringen werden geschreven voor te hard rijden, zeven voor het niet dragen van de autogordel.