Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 18-11-2001

Politieberichten district Rijn & Venen, 11.00 uur
Rustige nacht, enkele bekeuringen

RIJN & VENEN Een feestelijke en goed bezochte intocht van Sinterklaas op verschillende plaatsen in het district werd gevolgd door een vrij rustige nacht van zaterdag op zondag. Door gericht toezicht bleef het rustig; de politie deelde wel her en der bekeuringen uit.

Vier personen kregen in Montfoort een bekeuring van honderd gulden wegens wildplassen. Twee bekeuringen werden voor hinderlijk gedrag uitgeschreven.

In Breukelen bekeurde de politie tegen drie uur drie mannen van 27 (uit Breukelen), 26 (eveneens uit Breukelen) en 23 jaar (uit Rijswijk) wegens hinderlijk gedrag. Zij hadden op de Straatweg luid lallend paaltjes uit de grond getrokken. De paaltjes werden teruggezet.

In Maarssen schreven agenten vier bekeuringen voor het rijden op een brommer zonder helm en één voor het niet hebben van een bromfietscertificaat.

Alcoholcontrole

RIJN & VENEN 130 Bestuurders deden zaterdagavond tussen acht uur en kwart voor elf een blaastest op de Hofland in Mijdrecht. De politie hield hier een alcoholcontrole. Een 21-jarige inwoner van Mijdrecht bleek zijn auto te besturen met 0,95 promille. Proces-verbaal is tegen de man opgemaakt.

Afvalverbranding

BAAMBRUGGE De politie trof zaterdagavond rond kwart voor acht op De Horn een vuilverbranding aan. Het bleek dat een 44-jarige man zijn zoon toestemming had gegeven snoei- en sloophout te verbranden. De agenten zagen echter dat er meer dan alleen hout in het vuur lag, waaronder apparatuur. De man verklaarde hier niets van te weten. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

Zwartrijder cel in

BREUKELEN Op de Straatweg in Breukelen hield de politie zaterdag tegen de middag een 21-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aan. De man reed zonder geldig vervoerbewijs in de bus, gaf een valse naam op en kon zich niet legitimeren.

De man kreeg twee bekeuringen, voor het opgeven van een valse naam en het zwartrijden, samen 240 gulden. De man bleek echter nog ruim een jaar celstraf tegoed te hebben voor een overval in Amsterdam. Hij is direct ingesloten.