Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 18-11-2001

Politiebericht district Kerkrade
Zondag 18 november 2001

Landgraaf - Aanhouding na inbraak in caravan

Op zaterdagmiddag, omstreeks 13.15 uur, werd bij de politie gemeld dat er werd ingebroken in een caravan op een camping gelegen aan de Boesbergweg in Landgraaf. Ter plaatse bleek dat een 45 jarige man uit Landgraaf had ingebroken in een caravan. De verdachte werd door de politie uit de caravan gehaald en aangehouden. De man had diverse spullen waaronder etenswaar gestolen. Ook pleegde hij enkele vernielingen en werd de caravan op diverse plaatsen besmeurd met ontlasting. Op de camping bleek tevens te zijn ingebroken in de kantine. Na het vernielen van een ruit werd de toegang verschaft. Gestolen werd drank en snoep. Hiervan werden verpakkingen en restanten in de caravan aangetroffen.

In nog twee andere caravans op de camping bleek ook nog te zijn ingebroken. Door de recherche wordt een onderzoek ingesteld. De aangehouden verdachte is in verzekering gesteld.

Nijswiller - Alcohol en verkeer

Op zaterdagavond, omstreeks 20.00 uur werd op de Rijksweg in Nijswiller een 49 jarige inwoner van Lemiers gecontroleerd. Hierbij bleek dat de man alcohol had genuttigd. Uit de ademanalyse bleek een promillage van 1.0 o/oo. Tegen de man werd proces verbaal opgemaakt.

Kerkrade - Alcohol en verkeer

Tijdens de surveillance zag een patrouille omstreeks 22.00 uur een voertuig over de Hoofdstraat rijden en vervolgens de Onze Lieve Vrouwestraat in. Hier stopte de automobilist, stapte uit en ging urineren tegen de muur van daar gelegen woningen. Door de politie werd hij daarop aangesproken en tegen hem werd proces verbaal opgemaakt. Hierbij bleek dat de man, een 33 jarige Kerkradenaar, alcohol had genuttigd. Uit de ademanalyse bleek een promillage van 1.1 o/oo. Ook voor het rijden onder invloed werd proces verbaal opgemaakt.

Wijlre - Inbraak

Zaterdagavond werd ingebroken in een woning gelegen in de Jan van Houthemstraat in Wijlre. Om in de woning te geraken forceerde men een raam aan de achterzijde. Gestolen werden een spaarpot en een muntenverzameling.