Politiebericht Venlo 18-11-2001
Mediaberichten zondag 18 november 17.00 (laatste berichten)

HORST Acht jongeren gewond na ongeluk met busje (2) Eén van de inzittenden overleden

HORST Een 21-jarige man uit Horst, die op zaterdagochtend op de Venrayseweg betrokken was bij een verkeersongeluk, is zondagmiddag aan zijn verwondingen overleden. Samen met zeven anderen zat hij een personenbusje, dat van de weg raakte en twee bomen raakte. (Zie eerder bericht op zaterdag 17 november)
VENRAY Dronken bestuurder rijdt met auto tegen boom

VENRAY Bij een verkeersongeluk op de Kempweg is zaterdagochtend rond één uur een 25-jarige man uit Venray met zijn auto tegen een boom gereden. De automobilist reed vanaf de Langeweg rechtsaf de Kempweg op richting centrum, maar gleed uit de bocht tegen een boom aan de linkerkant. De automobilist en een inzittende, een 21-jarige man uit Venray raakten licht gewond. Een onbekende derde inzittende ging er vandoor. De politie nam beide mannen na behandeling in het ziekenhuis Venray mee naar het politiebureau in Venray. Daar werd de bestuurder een ademanalyse afgenomen. Hij bleek teveel te hebben gedronken en kreeg een rijverbod van twee uur.
ROERMOND Jongetje breekt been. Scooter rijdt weg.

ROERMOND Bij een aanrijding met een scooter heeft zaterdagavond rond half acht een 12-jarige jongen uit Roermond zijn been gebroken. De scooter reed na de aanrijding door. De aanrijding vond plaats op het fietspad langs de Karel Doormanstraat. De jongen liep samen met zijn neef in de richting van de Donderberg. Zijn neef waarschuwde hem nog voor de aankomende scooter, maar op het moment dat de jongen het fietspad wilde verruilen voor het trottoir, werd hij aangereden. Het meisje (16-20 jaar) dat de scooter bestuurde, stopte even om te vragen hoe het ging, maar reed vervolgens weg zonder enige hulp te bieden of haar identiteit bekend te maken.
VENRAY Brand in garagebedrijf

VENRAY In een garagebedrijf aan de Stationsweg is vrijdagavond omstreeks 21.00 uur brand uitgebroken. Een bestelbusje ging in vlammen op, enkele andere voertuigen werden beschadigd. Ook sneuvelden enkele ruiten van de showroom en onstond rook- en roetschade. De brandweer was snel ter plaatse om de brand te blussen, maar kon de oorzaak van de brand niet vaststellen. De eigenaar heeft de volgende dag aangifte gedaan van brandstichting. De politie doet nader onderzoek. REGIO 281 bekeuringen bij radarsnelheidscontroles

VELDEN Op de Rijksweg N271 binnen de bebouwde kom van Velden bekeurde de politie vrijdagmiddag tussen half één en half drie 85 bestuurders voor te hard rijden. In totaal werden 1463 voertuigen gecontroleerd. De hoogst gemeten snelheid was 78 kilometer per uur, waar 50 is toegestaan.
ROGGEL Op de Tramstraat deelde de politie vrijdagmiddag tussen kwart voor vier en kwart voor vijf 117 bekeuringen uit voor te snel rijden. 792 voertuigen werden gecontroleerd. De hoogst gemeten snelheid was 82 kilometer per uur, waar 50 is toegestaan.

BEEGDEN De politie heeft op vrijdagavond tussen half zes en half zeven 522 voertuigen op snelheid gecontroleerd op de Heerstraat Zuid. De politie deelde 67 bekeuringen uit. De hoogst gemeten snelheid was 86 kilometer per uur, waar 50 is toegestaan.
BAEXEM De politie heeft vrijdagavond tussen half zeven en kwart over zeven op de Dorpsstraat 98 voertuigen gecontroleerd op snelheid. De politie deelde 12 bekeuringen uit. De hoogst gemeten snelheid was 79 kilometer per uur, waar 50 is toegestaan.

SWALMEN - 757 bekeuringen in één week via flitspaal

SWALMEN Van vrijdagmiddag 9 november tot vrijdagmiddag 16 november werden 757 automobilisten geflitst door de flitspaal op de Rijkweg (N271) in Swalmen. De afgelopen week passeerden 84000 automobilisten de flitspaal. Het is nog onbekend wat de hoogst gemeten snelheid was. Ter plekke is 50 kilometer per uur toegestaan.