Gemeente Den Haag

2001-11-08: Start werkzaamheden Laakzone

Op maandag 19 november a.s. starten de werkzaamheden voor de herinrichting van de Laakzone. In deze eerste fase wordt het gebied tussen de brug ter hoogte van de Zeggelenlaan en de Slachthuiskade opnieuw ingericht. Er komen natuurlijke overgangen van land naar water, zodat watervogels makkelijker het water in en uit kunnen. Ook worden de taluds (glooiende oevers) ingezaaid en/of ingeplant met inheemse plantensoorten. Het aanplanten van nieuwe bomen en struiken vindt komend voorjaar plaats. De werkzaamheden in deze eerste fase duren tot eind maart 2002.

Werkzaamheden
De werkzaamheden bestaan uit het aanpassen of verwijderen van bestaande beschoeiing en het afgraven en aanpassen van bestaande taluds. Daarnaast worden bomen en heesterbeplanting verwijderd en inheemse bomen en beplanting ingezaaid of geplant. Ook worden paden van schelpenverharding aangelegd, er komt een speelplek aan de zuidoever en er wordt verlichting aangebracht.

Kapvergunning
Bij de aanvraag van de kapvergunning voor het rooien van bomen, zijn bedenkingen ingediend. Zolang er nog geen definitieve kapvergunning is verleend, zullen er geen werkzaamheden aan de bomen plaatsvinden.

Waterplan
Ook de aanleg van natuurvriendelijke oevers in de Laakzone is een onderdeel uit het Waterplan. Dit plan is opgesteld door de gemeente Den Haag en het Hoogheemraadschap van Delfland. Het omvat een groot aantal maatregelen om de waterkwaliteit in de open wateren in de stad te verbeteren.

8 november 2001
last update: 8 november 2001 ;pag.: 9324; auteur: 112