Provincie Drenthe

Thema Leader+ nader toegelicht
Provincie promoot gebiedsgerichte aanpak

Assen, 16 november 2001
Persberichtnummer 01-115



Op maandagavond 19 en donderdagavond 22 november gaat gedeputeerde Ali Edelenbosch de provincie in om mensen , bedrijven en organisaties te informeren over de mogelijkheden van het provinciale gebiedsgerichte beleid.

De ontwikkeling van het platteland is een belangrijk onderwerp voor de provincie Drenthe. Samen met een groot aantal partners, zoals waterschappen, gemeenten en terreinbeheerders, werkt de provincie hieraan. Het plattelandsbeleid is breed georiënteerd en stimuleert de uitvoering van projecten die de waterhuishouding, natuur, recreatie, landbouw, economie, wonen en leefbaarheid in het gebied moeten versterken en verbeteren.
De rol van de provincie is het best te omschrijven als regisserend. Belangrijker is de rol van mensen, bedrijven en organisaties in het gebied zelf: zij dienen met projectvoorstellen te komen.

De avonden op 19 en 22 november zijn vooral gericht op Leader+, een van de financiële prikkels die de provincie samen met partners kan inzetten om de plattelandsgebieden te versterken. Drenthe heeft twee Leadergebieden: Oost Drenthe (gemeenten Tynaarlo, Aa en Hunze en Borger-Odoorn) en het Drents-Friese Leadergebied (gemeenten Midden-Drenthe, De Wolden, Westervelde en de Friese gemeente Ooststellingwerf). Medewerkers van de provincie zijn aanwezig om de belangstellenden te informeren en adviseren hoe van idee tot succesvol project te komen. Verder kunnen zij wijzen op de diverse financieringsmogelijkheden die er naast Leader+ bestaan.

Belangstellenden zijn van harte welkom:

19 november 2001
Hotel Braams
Brink 9 in Gieten

22 november 2001
Park Frederiksoord
Majoor van Swietenlaan 1a

De officiële aanvang van beide avonden is 20.00 uur. Vanaf 19.30 uur is de koffie klaar.



Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Stafgroep Communicatie van de provincie, telefoonnummer (0592) 365265, faxnummer (0592) 357188
E-mail: communicatie@drenthe.nl