Gemeente Barendrecht

Persbericht nummer 114, 16 november 2001

Antilliaanse ambtenaren op werkbezoek in Barendrecht

BARENDRECHT Twee ambtenaren uit Sint Maarten en Sint Eustatius zijn van 19 tot en met 30 november op werkbezoek bij de gemeente Barendrecht. Het gaat om ambtenaren van de afdeling burgerzaken. Het werkbezoek is een direct gevolg van een overeenkomt tussen Nederland enerzijds en de Nederlandse Antillen en Aruba anderzijds. De overeenkomst uit 1996 voorziet in de bevordering van de kwaliteit van bevolkingsgegevens binnen het Koninkrijk.

De twee ambtenaren die naar Barendecht komen, maken deel uit van een groep van vijf. De overige drie Antilliaanse ambtenaren gaan op werkbezoek bij de gemeentes Purmerend, Eindhoven en Bunnik. De groep wordt vooral wegwijs gemaakt in het opzetten van een kwaliteitstraject op het gebied van de bevolkingsgegevens. Daarnaast zijn ook applicatie-beheer en het verwerken van statistische gegevens een voornaam onderdeel van het werkbezoek.

Behalve het lokale programma in de diverse gemeentes volgen de vijf Antilliaanse ambtenaren ook een gezamenlijk programma. Daarbij wordt een bezoek gebracht aan de stadswinkel van de gemeente Dordrecht, ze krijgen een gezamenlijke training bij het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksaangelegenheden te Den Haag en er wordt een rondleiding verzorgd bij het adviesbureau van de Nederlandse Vereniging voor Burgerzaken te Amterdam.

Einde persbericht nummer 114