Euronext Brussels

Real Software publiceert voor het eerst geconsolideerde kwartaalresultaten en handhaaft eerder meegedeelde netto-winstvoorspellingen


- Real Software benoemt ex-i2 Senior Vice President Wim De Waele als CTO -
Kontich, 19 november 2001. Reeds eerder maakte de Raad van Bestuur zijn voornemen en engagement bekend om vrijwillig kwartaalcijfers te publiceren. Tot hiertoe kwamen er al indicatieve "health checks" die een paar belangrijke tendensen behandelden. Vandaag komt Real Software voor het eerst met een volledig geconsolideerde kwartaalrapportering.

Real Software heeft tijdens de eerste negen maanden van 2001 een gecumuleerde geconsolideerde omzet van 151,2 m Euro gerealiseerd; de bedrijfswinst bedroeg 12,6 m Euro, zijnde een EBIT-marge van 8,3 %.

Het gecumuleerde financieel resultaat per 30.09.01, inclusief 5,9 m euro afschrijvingen op consolidatieverschillen, bedroeg -20,6 mio euro. In het derde kwartaal werden 4,4 m euro financiële kosten gedragen; in de eerste jaarhelft waren er dat nog 16,2 m euro.

Het gecumuleerde netto courant groepsresultaat, voor afschrijvingen op consolidatieverschillen en na courante belastingen en aandeel van derden in het resultaat, komt op 30 september 2001 neer op -10,3 m euro.

Het gecumuleerde uitzonderlijk resultaat van 5,3 m euro op 30.09.01 is samengesteld uit 64,4 m euro uitzonderlijke opbrengsten minus 59,1 m euro uitzonderlijke kosten. De uitzonderlijke opbrengst van 36,6 m euro in het derde kwartaal is voornamelijk het resultaat van de inbreng van de schuldkwijtschelding van 24,8 m euro, als gevolg van de afgesloten schuldherschikking met de banken De uitzonderlijke kosten vinden hun oorsprong in de versnelde uitzonderlijke afschrijving op consolidatiegoodwill, de verkoop van de niet-strategische deelnemingen, hun verwijdering uit de consolidatiekring op 01.01.2001 en herstructureringskosten.

Na het in rekening brengen van het positief uitzonderlijk resultaat, de afschrijving op consolidatieverschillen en het aandeel van de ondernemingen waarop vermogensmutatie is toegepast, heeft de Groep per 30.09.01 een gecumuleerd netto groepsresultaat gerealiseerd van -10,9 m euro (-0,68 euro per aandeel).

Het geconsolideerd eigen vermogen van de vennootschap verbetert en bedraagt -86,8 m euro op 30.09.01 t.o.v. -108,0 m euro op 30.06.01. Perspectieven

De verwachtingen van de vennootschap met betrekking tot de omzetresultaten over het ganse boekjaar 2001 liggen in lijn met wat in september l.l. vooropgesteld werd, nl. een geconsolideerde omzet van 211,9 m euro. Een te realiseren omzet van 60,7 m Euro tijdens het vierde kwartaal is naar inschatting van vandaag realistisch, gezien de lopende projecten en goed gevulde orderportefeuilles.

Wat de EBIT-marge betreft, stelt het bedrijf vast dat deze slechts lichtjes onder de operationele verwachtingen is gebleven in het derde kwartaal.ten gevolge van de zomermaanden die traditioneel de moeilijkste maanden zijn.

De vennootschap handhaaft evenwel haar verwachtingen inzake geconsolideerd netto-groepsresultaat van -10,4 m euro voor het boekjaar 2001, wat dus een significante verbetering in de tweede jaarhelft impliceert. Het herstelplan zit met andere woorden op koers.

De implementatie van het herstructureringsplan is volop aan de gang. Door de recente vrijwillige uitkoop van de minderheidsaandeelhouders is het integratieproces nu in een stroomversnelling gekomen, waardoor er op korte termijn zowel financiële als operationele synergieën kunnen gerealiseerd worden. De impact van deze en de rendabiliteitsverbetering zullen voelbaar zijn vanaf boekjaar 2002. Real Software benoemt ex-i2 Senior Vice President

Wim De Waele als CTO Na de uitbreiding van haar Raad van Bestuur met onafhankelijk bestuurder Chris Dewulf, kondigt Real Software vandaag aan dat zij haar managementteam versterkt met Wim De Waele als Chief Technology Officer. Wim de Waele heeft meer dan 15 jaar technologie-ervaring. Hij was voordien Senior Vice-President bij i2 (NASDAQ: ITWO), een belangrijke solutions provider op het vlak van 'extended supply-chain' beheer. Van 1995 tot 1999 vervulde hij er verscheidene Europese management functies. Sinds 1999 was hij wereldwijd verantwoordelijk voor de Consumer Goods en Retail sector en werkte hij op het i2-hoofdkantoor in Dallas. Voor hij i2 vervoegde, werkte Wim De Waele als European Consulting Manager bij Numetrix. Hij startte zijn professionele carrière bij Siemens Corporation als systeemanalist. Voor Siemens werkte hij in Brussel en München. Naast een diploma Economie en een diploma Informatica van de Rijksuniversiteit van Gent behaalde Wim De Waele een post-graduaatsdiploma Kwantitatief Bedrijfsbeheer.

"Wim zal ons management-team versterken op het vlak van technologie- en productbeheer. Hij heeft uitgebreide ervaring op het vlak van technologie en marketing. Deze combinatie is belangrijk voor ons als wij ons objectief om marktleider te worden wat betreft producten en diensten, tot uitvoer willen brengen. Bovendien heeft hij verdienstelijke bijdragen geleverd aan de groei van innovatieve technologiebedrijven," zegt Theo Dilissen, Chief Executive Officer van Real Software.

"Ik geloof dat Real Software één van de weinige Belgische bedrijven is die in staat zijn om internationaal een belangrijke 'solutions providers' te worden," zegt Wim De Waele. "In deze moeilijke tijden zijn klanten niet slechts op zoek naar de nieuwste technologieën, maar naar oplossingen op maat voor hun problemen, die hen succes zullen garanderen en hen aangeboden worden aan een redelijke prijs. De combinatie van technologische expertise en projectbeheer, aanwezig binnen Real Software, biedt een goede basis voor deze benadering. Om ons doel te bereiken, zal ik nauw samenwerken met Marc Vanderheyden, wiens ervaring in diensten mijn product-background goed aanvult. Ik ben onder de indruk van de herstructurering zoals die tot nu toe werd doorgevoerd binnen de groep, van het nieuwe management-team en van de bekwaamheid van het personeel. Ik heb er het volste vertrouwen in dat we in staat zijn om de strategie zoals die bepaald is, ten uitvoer te brengen en Real Software naar een nieuwe fase te leiden."(einde persbericht) Voor bijkomende inlichtingen: REAL SOFTWARE

Dina Boschmans
Marketing Communications Manager
Prins Boudewijnlaan 26, 2550 Kontich
Tel. +32.3.290.23.11 - Fax +32.3.290.23.00
E-mail: Dina.Boschmans@realsoftware.be
URL: www.realsoftwaregroup.com

Over Real Software NV

Real Software is opgericht in 1986. Tijdens de eerste jaarhelft van 2001 realiseerde de groep een geconsolideerde operationele winst van 9,3 miljoen Euro op een totale geconsolideerde omzet van 103,9 miljoen euro, wat een EBIT-marge geeft van 9%. De pro-forma EBIT-marge van de kernactiviteiten kan bepaald worden op 11,1%. De Real Software Groep telt momenteel 1900 medewerkers. De groep biedt een volledig gamma softwarediensten aan, gaande van de ontwikkeling en de implementatie van eigen producten, projecten op maat en outsourcing tot advies, implementatie en verkoop met betrekking tot producten van derden, zoals SAP en JD Edwards. Het bedrijf exporteert Belgische technologie naar o.a. Nederland, Frankrijk, Duitsland, Zwitserland, UK. Tot de klantenportfolio behoren bedrijven als Du Pont de Nemours, GIB, Johnson & Johnson, Merck Sharp & Dohme, Biogen, Renault, de Parijse Metro, TF1, EDF - Electricité de France, SNCF, PTT Post, NedCar, Philips, Bandag, Goodyear en Fortis Bank.