Ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer

http://www.minvrom.nl

MINVROM:Nieuw bericht: 180 miljoen voor stedelijke vernieuwing

Dit bericht vervangt het eerdere bericht: MINVROM: 160 miljoen voor stedelijke vernieuwing. Er is een fout opgetreden in het bedrag, dit is niet circa 160 miljoen maar circa 180 miljoen. De bijlagen zijn niet gewijzigd.

Remkes verdeelt circa 180 miljoen gulden voor innovatieve plannen voor stedelijke vernieuwing

Staatssecretaris Remkes van VROM heeft zo.n 180 miljoen gulden voor de innovatieve plannen en projecten voor stedelijke vernieuwing definitief verdeeld. Twaalf grote projecten krijgen ongeveer 147,5 miljoen gulden, naar 25 kleine projecten gaat 26,5 miljoen gulden en eveneens 25 creatieve ideeën en plannen krijgen 7,5 miljoen gulden. In totaal waren er dit jaar ongeveer 500 ideeën, plannen en projecten ingediend.

De twaalf grote projecten zijn uitgekozen door de drie staatssecretarissen die betrokken zijn bij de stedelijke vernieuwing: Faber van LNV, Ybema van EZ en Remkes van VROM. De kleine projecten, de ideeën en plannen zijn eerst beoordeeld door een externe commissie en daarna definitief vastgesteld door de drie staatssecretarissen.

De regeling IPSV (Innovatieprogramma Stedelijke Vernieuwing) is dit jaar van start gegaan met het werven van bijzondere plannen en projecten. De bedoeling van het IPSV is dat door innovatie de effecten van het reguliere Investeringsbudget Stedelijke Vernieuwing (jaarlijks ruim 1 miljard gulden) worden vergroot. Voor het IPSV kunnen tot en met 2004 elk jaar plannen en projecten worden ingediend. Bij de volgende beoordelingsrondes zal het criterium .vergroten zeggenschap van de bewoner. en in het bijzonder daarbij .particulier opdrachtgeverschap. een nog grotere rol spelen dan bij deze eerste ronde.
Van de in totaal 50 kleine projecten en plannen is een top 15 samengesteld van de meest innovatieve. Deze 15 worden samen met de twaalf grote projecten gepresenteerd op het congres .Innovatie voor stedelijke vernieuwing. dat op 19 november in de Doelen in Rotterdam wordt gehouden.

Bijlage: lijst met selectie 12 grote projecten, 25 kleine projecten en 25 ideeën en plannen.
Nadere informatie over de projecten kunt u krijgen bij de indieners.