Politiebericht Flevoland: District Zuid 19-11-2001 Dagelijkse Persberichten
Stafdienst Communicatie, Marieken Westerink, 06-53737697

Aanrijding onder invloed
ALMERE Zondagavond zijn op het Van Draispad twee bromfietser frontaal tegen elkaar gereden. Een 35-jarige bromfietsster uit Almere is per ambulance voor onderzoek overgebracht naar het Flevoziekenhuis. De 37-jarige bromfietser (ook uit Almere) bleek teveel alcohol genuttigd te hebben. Op het politiebureau blies hij 935 ug/l (2,1 promille), dat is meer dan vier keer de toegestane hoeveelheid. Hij heeft een rijverbod van 11 uur opgelegd gekregen. Proces-verbaal is opgemaakt.

Rijden onder invloed
ALMERE Zondagavond is op de Vrijheidsdreef een 44-jarige automobilist uit Almere aangehouden voor rijden onder invloed. Hij reed slingerend over de weg, waarbij hij zelfs af en toe door de berm reed. De man blies 605 ug/l (1,4 promille). Zijn rijbewijs is ingevorderd en proces-verbaal is opgemaakt.

ALMERE Op de Cinemadreef is zondagavond een 60-jarige automobilist uit Almere aangehouden voor rijden onder invloed. Op het politiebureau blies hij 335 ug/l (0,8 promille). Hij heeft een rijverbod opgelegd gekregen van twee uur. Proces-verbaal is opgemaakt.

Beroofd van bromfiets
ALMERE Een 19-jarige Almeerder heeft zondagavond aangifte gedaan van beroving. Eerder die avond passeerde hij op de bromfiets in de Parijsstraat een groep jongeren. Eén jongen trok hem van zijn bromfiets. De Almeerder viel op de grond. Andere leden van de groep gaven hem een paar schoppen en doorzochten zijn zakken. De groep is ervandoor gegaan en namen zijn bromfiets, mobiele telefoon en drie videobanden mee.