Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 19-11-2001

Politieberichten district Eemland noord, 09.25 uur
Man rijdt met verkeersbord over straat

SOEST Zondagmorgen kreeg de politie een melding dat een man een verkeersbord had gestolen.

Omstreeks kwart over zeven werd de 18-jarige dief uit Baarn rijdend op zijn fiets aangetroffen. De man reed met het verkeersbord onder zijn arm over de Stadhouderslaan. Hij werd aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het bureau. Hier verklaarde hij in eerste instantie dat hij het bord gekregen had van een vriend. Later gaf hij toe het bord zelf gestolen te hebben. Tegen de verdachte werd proces verbaal opgemaakt.

Rijden onder invloed

BAARN Zondagavond heeft de politie een man aangehouden voor het rijden onder invloed van verdovende middelen.

Op de Doormanlaan zagen surveillerende agenten een 23-jarige man uit Baarn rijden. De man reed te hard, pleegde verkeersovertredingen, had geen gordel om, en de verlichting van zijn auto werkte maar half.

Omstreeks kwart over negen kreeg de bestuurder een stopteken en parkeerde zijn voertuig aan de kant van de weg. Op het moment dat de agenten de man aanspraken roken zij een sterke wietlucht. Tevens probeerde de verdachte snel een zakje met wiet weg te gooien

De verdachte werd aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het bureau. Later op de avond werd de man met een aantal bekeuringen naar huis gestuurd.