Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 19-11-2001

Politieberichten districten Stad Utrecht, 09.25 uur
Auto-inbreker aangehouden

UTRECHT Omstreeks kwart over acht zondagmorgen werd de politie gezonden naar de Breedstraat waar een man een auto opengebroken zou hebben. Op basis van het signalement kon de politie op de Voorstraat een 26-jarige Utrechter aanhouden. Bij zich droeg hij een aantal goederen die uit de opengebroken auto afkomstig waren zoals cds, autoradio, portemonnaie. De man is aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. De politie adviseert automobilisten geen goederen van waarde in de auto achter te laten. Dit voorkomt in veel gevallen diefstal uit auto.

Inbreker aangehouden

UTRECHT Zondagmorgen rond tien over acht kreeg de politie de melding dat er ingebroken zou worden in een winkel aan de Hammarskjoldhof. Daar aangekomen vertelde een getuige dat de verdachte weggerend was in de richting van de Peltlaan. Onderzoek in de omgeving leverde in eerste instantie niets op. Op aangeven van de getuige kon de politie even later de man in de bosjes op de Trumanlaan aanhouden. Naast zich had hij een grote zak met inbrekerswerktuig en gestolen goederen. De verdachte, 34 jaar uit Utrecht, werd voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Graffiti

UTRECHT Tijdens hun surveillance zagen agenten op de Rooseveltlaan een 16-jarige jongen uit Schoonhoven schrijvende bewegingen maken tegen een bouwkeet. Toen de agenten de jongen wilden aanhouden, rende hij er vandoor maar was niet snel genoeg. Hij werd overgebracht naar het politiebureau. Hier bekende hij met een grote stift op de keet geschreven te hebben. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. De jongen gooide vrijwillig zijn stift in de prullenbak.

Verkeersongeval met letsel

UTRECHT Rond kwart voor een zondagmiddag ontstond er een botsing tussen een fietser en een automobilist op de Blauwkapelse weg. Bij het oversteken van de Blauwkapelse weg werd de 53-jarige fietser uit Utrecht geraakt door een 26-jarige automobilist uit Groningen. De Utrechter had een gebroken enkel en is naar het Diakonessen ziekenhuis overgebracht.

Toezicht
UTRECHT In de nacht van zondag op maandag surveilleerde de politie op de Pompoenstraat, Plantage, Morelstraat, Burgemeester Norbruislaan, Hogelanden Westzijde, Thorbeckelaan en Euterpedreef op overlast veroorzakende jongeren. Tot tweemaal toe werd een kleine groep op de Pompoenstraat weggestuurd. Rond zeven uur zondagavond werd op de Plantage een groep weggestuurd, die zich vervolgens ter hoogte van het speeltuintje ophield. Daarna is het op deze locaties rustig gebleven.