Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 19-11-2001

Politieberichten district Heuvelrug, 09.30 uur
Graffiti-spuiter aangehouden

VEENENDAAL Door getuigen werd zondagmorgen naar de politie gebeld dat een graffitispuiter bezig was de halfpipe (skatebaan) aan de Groeneveldse laan onder te spuiten.

Aan de hand van het opgegeven signalement kon de politie omstreeks kwart voor twaalf de 19-jarige vervuiler uit Veenendaal aanhouden. Buiten een bekeuring moet hij waarschijnlijk ook voor de kosten van de schoonmaak moeten opdraaien.

Snelheidscontroles

VEENENDAAL Zondagavond heeft de politie op een aantal plaatsen snelheidscontroles uitgevoerd.

Op de Grote Beer werd tussen kwart voor zeven en half tien gecontroleerd. In totaal werden 381 voertuigen gemeten. Voor 24 bestuurders schreef de politie een bekeuring uit. Op de Grote Beer mag maximaal 50 km/u worden gereden. Een bestuurder reed met 79 km/u langs de controlepost.

Op de Rondweg West werd tussen half tien en half elf gecontroleerd. Hier passeerden 464 voertuigen het meetpunt. In totaal kregen 36 bestuurder een bekeuring voor te hard rijden. Een bestuurder reed met 85 km/u langs de controlepost. Maximaal 50 km/u is toegestaan op de Rondweg West.

Controle illegalen

VEENENDAAL In samenwerking de Arbeidsinspectie, belastingdienst en het GAK heeft de vreemdelingenpolitie zondagmiddag een controle uitgevoerd.

Omstreeks half zes werden bij een bedrijf aan de Fokkerstraat drie illegale mensen aangetroffen. Het betrof een 39, 19 en 53-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats. De mannen werden in vreemdelingenbewaring gesteld.

Bij een bedrijf aan de J.G. Sandbrinkstraat werden twee illegalen aangetroffen. Hier betrof het een 16 en 23-jarige man beiden zonder vaste woon of verblijfplaats.

Rijden onder invloed

AMERONGEN Zondagavond kreeg de politie een melding dat een automobilist de Lekdijk was afgereden en in het weiland tot stilstand was gekomen.

Ter plaatse trof de politie omstreeks kwart over zes net voorbij de sluizen in de richting van Wijk Bij Duurstede een voertuig onder aan de dijk aan. De 54-jarige bestuurder uit Amerongen kwam op dat moment de dijk op klauteren en verklaarde een stuurfoutje gemaakt te hebben.

De agenten roken een sterke alcohollucht bij de man en lieten hem een blaastest afleggen. Hieruit bleek dat de man te veel gedronken had. De 54-jarige bestuurder werd aangehouden en voor een ademanalyse overgebracht naar het bureau.

De ademanalyse wees uit dat hij 2,15 promille alcohol in zijn lichaam had. Het rijbewijs werd ingenomen en met een rijverbod van elf uur werd hij naar huis gestuurd. Hulpdiensten hebben de auto weer op de dijk getrokken.