Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 19-11-2001

Politieberichten district Rijn & Venen, 09.55 uur
Snelkraak

ABCOUDE Op zondag 18 november is een snelkraak bij een winkel gepleegd. De verdachte vertrok met een zeer geringe buit.

Rond kwart voor zeven in de ochtend werd een bewoonster van een woning aan het Kerkplein wakker van een harde klap. Toen zij uit het raam keek wat er was gebeurd, zag zij dat een witte personenauto tegen de voorgevel van een winkel aan het Kerkplein stond. Zij belde direct de politie en terwijl zij dat deed, kwam een man uit de winkel, stapte in de auto en reed weg.

De gewaarschuwde eigenaar van de winkel, een 61-jarige man uit Abcoude, constateerde even later dat de kassalade met daarin enkele tientjes aan muntgeld was weggenomen. De voordeur van de winkel was geheel vernield en de gevel bleek te zijn ontzet.

Automobilist met teveel op

MAARSSEN In de nacht van zondag 18 op maandag 19 november is een automobilist voor het rijden onder invloed aangehouden.

Rond kwart voor één controleerden politiemensen een automobilist op het Bisonspoor. De bestuurder, een 52-jarige man uit Maarssen, bleek teveel te hebben gedronken en werd aangehouden.

Bij de ademanalyse op het politiebureau blies hij 1,0 promille (375 ug/l), twee keer de maximaal toegestane hoeveelheid van 0,5 promille. Tevens bleek zijn rijbewijs terzake het in het verleden rijden onder invloed te zijn ingevorderd. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en hij zal zich binnenkort voor de rechter moeten verantwoorden.

Taxichauffeur mishandelt klant

OUDEWATER Op zondag 18 november is een klant door een taxichauffeur mishandelt en is daarbij gewond geraakt.

Rond half zeven in de ochtend stapten drie vrienden uit Oudewater in Rotterdam in een taxi om zich naar Oudewater te laten vervoeren. In Oudewater stapten twee van de vrienden uit en werd afgesproken dat de derde vriend, een 28-jarige man, met de taxi naar een pinautomaat zou rijden en de chauffeur zou betalen. Onderweg naar de pinautomaat vertrouwde de chauffeur het kennelijk niet en begon de passagier te bedreigen dat als hij niet zou betalen dan .. Op de J.J. Vierbergenweg stopte de taxi, de chauffeur stapte uit en sloeg zijn nog in de taxi zittende passagier enkele malen met een wapenstok. Toen de passagier uitstapte kreeg hij nog meer klappen met de wapenstok, waarna hij te voet wegvluchtte.

De 28-jarige man uit Oudewater is vervolgens naar het Hofpoortziekenhuis gegaan. Daar zijn een wond aan zijn voorhoofd en aan zijn achterhoofd gehecht. Tevens had hij een lichte hersenschudding, een wond aan zijn kaak en enige schaafwonden. Hij deed in de loop van de dag aangifte van de mishandeling.