Postbus 4240 Hollands Midden
2350 CE Leiderdorp Bureau Communicatie
Telefoon 071 - 5459800
Fax 071 - 5459326
Afkomstig van: Verboon, Yvette
Datum: 19 november 2001

Inbraak in woning Voorhout (D1) In de avond van zaterdag 17 november werd er ingebroken in een woning aan de Julianalaan. Een raam werd opengebroken. Uit de woning is geld gestolen.

Inbraak in woningen Rijnsburg (D2) In de avond van vrijdag 16 november werd er ingebroken in een woning aan de Hendrik ter Brugghenstraat. Een raam werd opengebroken. Uit de woning zijn ondermeer horloges, een fotocamera en een paspoort gestolen. Op zaterdagavond 17 november werd er ingebroken in een woning aan het Seringenplantsoen. De inbrekers werden tijdens hun werk gestoord. Zij gingen er vandoor in de richting van de Eikenlaan. Een inderhaast door de politie ingesteld onderzoek leverde geen resultaat op. Het is nog niet bekend of de inbrekers alsnog buit wisten te maken.

Brand in schuur Oegstgeest (D2)
Op zaterdagmorgen 17 november rond 04.45 uur werd brand ontdekt in een schuur van een woning aan de Adriaan Schuurmanlaan. De brandweer bluste het vuur. De schuur liep behoorlijke brandschade op evenals een aangrenzende schuur. De oorzaak is op dit moment nog niet bekend. De politie stelt een onderzoek in.

Inbraak in woning Sassenheim (D2) In de nacht van vrijdag 16 op zaterdag 17 november werd er ingebroken in een woning aan de Molenstraat. Een deur op de 1e etage van de woning werd opengebroken. Het is nog niet bekend of er en zo ja welke goederen gestolen zijn.

Inbraak in woning Warmond (D2) Tussen zaterdagmiddag 17 en zondagmorgen 18 november werd er ingebroken in een woning aan de Herengracht. Een raam werd opengebroken. Het is nog niet bekend of er iets uit de woning is gestolen.

Inbraak in woning Oegstgeest (D2) Tussen zaterdag 17 en zondagavond 18 november werd er ingebroken in een woning aan de Govert Flincklaan. Een keukendeur van de woning werd opgengebroken. Vooralsnog zijn een aantal sieraden, passen, een mobiele telefoon en een laptop gestolen.

Eenzijdig ongeval Nieuwe Wetering (D3) Op vrijdag 16 november om 21.00 uur kreeg de Politie Hollands Midden de melding dat op de Noordveenweg in Nieuwe Wetering een man gewond op het fietspad lag. Ter plaatse bleek een 67-jarige man uit Nieuwe Wetering met zijn sparta-met fiets op de Noordveenweg reed toen hij over een boven de rijbaan uitstekende putdeksel aan reed en ten val kwam. De man kwam er met kleerscheuren en schaafwonden vanaf. De man zal de gemeente aansprakelijk stellen voor de geleden schade.

Aanrijding fiets-fiets met gewonde Leiderdorp (D3) Op zaterdag 17 november om 10.00 uur is de politie en ambulance uitgereden naar de Brugwacht in Leiderdorp waar twee fietser tegen elkaar waren gebotst. Een 19-jarige man uit Leiderdorp reed op zijn fiets door de brandpoort achter de Brugwacht en reed plotseling de rijbaan van de Brugwacht op. Hierbij verleende de man geen voorrang aan een 43-jarige voorbijfietsende vrouw uit Leiderdorp waardoor beiden ten val kwamen. De vrouw is met rugletsel door de ambulance naar het Rijnland ziekenhuis overgebracht. De mannelijke fietser kwam met de schrik vrij.

Rijden onder invloed Jacobswoude (D3) Op zaterdag 17 november om 22.00 uur zagen agenten van de Politie Hollands Midden tijdens hun surveillancedienst op de provinciale weg N446 in Jacobswoude een witte personenauto slingerend over de rijbaan rijden. Bij controle bleek dat de 58-jarige bestuurder afkomstig uit Nieuwkoop te veel gedronken had en bij de blaastest op straat een "F-indicatie" blies. De man werd aangehouden en overgebracht naar het bureau. De man blies op de ademanalyse 675 ug/l. Het rijbewijs van de man is ingevorderd en hij kreeg een rijverbod van 8 uur. Proces-verbaal is opgemaakt.

Poging inbraak met twee aanhoudingen Zoeterwoude-Rijndijk (D3) Op zondag 18 november om 02.30 uur heeft de Politie Hollands Midden twee verdachten op heterdaad aangehouden na een poging inbraak in een bedrijf gelegen aan de Produktieweg in Zoeterwoude-Rijndijk. Rond genoemd tijdstip zagen agenten tijdens hun surveillance bij de roldeur van het genoemde bedrijf twee jongens staan die bij het zien van de politieauto snel op hun scooter er vandoor wilde gaan. De politieagenten konden door snel ingrijpen voorkomen dat de jongens weg konden rijden. De bestuurder van de scooter werd gelijk aangehouden. De passagier van de scooter die er rennend vandoor was gegaan kon kort daarna door assisterende politieagenten worden aangehouden. De verdachten, een 17-jarige jongen en een 18-jarige jongen beiden afkomstig uit Leiden zijn overgebracht naar het bureau. De bedrijfsleider van het bedrijf heeft aangifte gedaan van poging van inbraak woning. De recherche stelt een onderzoek in en maakt proces-verbaal op.

Mishandeling en vernieling ruit Koudekerk a/d Rijn (D3) Op zondag 18 november om 08.00 uur werd een 55-jarige bewoner van een woning op de Hoogewaard in Koudekerk wakker door gebonk op de voordeur. Toen hij ging kijken stond er een dronken jongeman voor zijn deur die naar binnen wilde omdat hij aldaar zou wonen. De bewoner die de man niet kende deed de deur dicht. Hierop werd de dronken jongeman boos en sloeg de ruit van de voordeur stuk. Toen de bewoner de voordeur weer open deed kreeg hij tot twee maal toe een klap in zijn gezicht van de jongeman. De dronken man werd hierna door twee kameraden van de deur gehaald en meegenomen de bewoner verbouwereerd achterlatend. De bewoner heeft bij de politie aangifte gedaan van mishandeling en vernieling.De politie stelt een onderzoek in.

Verkeerscontrole Leiden (D4) Op zaterdag 17 november en in de nacht van 17 op 18 november heeft de politie in samenwerking met belastingdienst en verkeersinspectie in het centrum van Leiden een verkeerscontrole gehouden. In totaal werden 103 auto's, 46 bromfietsen en 24 taxi's gecontroleerd. In totaal werden 89 processen verbaal uitgereikt voor o.a. rijden zonder helm, slechte verlichting, geen bromfietscertificaat, niet dragen veiligheidsgordel, rijden door rood licht en niet houden aan de rij- en rusttijden wet. Er werden aanhoudingen verricht voor belediging en openstaand vonnis en 7 aanhoudingen voor het rijden onder invloed.

Aanhoudingen woninginbraak Leiden (D4)
Bij een woninginbraak aan de Vossebes zijn vrijdagmiddag 16 november rond 16.00 uur drie verdachten van 15, 17 en 19 jaar uit Leiden aangehouden. Het drietal zou eerst een ruit hebben vernield en vervolgens een portemonnaie uit de woning hebben meegenomen Toen agenten ter plaatse kwamen bevonden de drie verdachten zich in de tuin achter de woning. De achtervolging werd ingezet door verschillende tuinen van de Vossebes heen. De 19-jarige kon in één van deze tuinen worden aangehouden. De andere twee klommen op het dak van een schuur. De 17-jarige is hier weer vanaf geklommen en is vervolgens aangehouden. De 15-jarige moest door de agenten van het dak afgehaald worden. De 15-jarige verdachte is zondag 18 november weer vrijgesteld. De twee andere verdachten worden maandag 19 november voorgeleid.

Alcoholcontrole Leiden (D4)
Een 44-jarige Leidse is vrijdagavond 16 november rond 23.11 uur tijdens een verkeerscontrole op de Kenauweg aangehouden wegens rijden onder invloed op de snorfiets. De ademanalyse wees 440 ug/l uit. Zij kreeg een proces-verbaal. Een 25-jarige Haagse automobilist is zaterdagochtend 17 november rond 05.15 uur op de Hooigracht aangehouden wegens rijden onder invloed. De ademanalyse wees 570 ug/l uit. Zijn rijbewijs is ingevorderd, hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van 6 uur. Verder zijn bij een alcoholcontrole aan het Ballonpad van zaterdagavond 17 november op zondagochtend 18 november zeven personen aangehouden die teveel gedronken hadden. Het hoogste ademalcoholgehalte was 590 ug/l. Dit betrof een 31-jarige Leidenaar op de bromfiets. Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod. Ook op de Lammmeschans zijn dezelfde nacht in het kader van een alcoholcontrole twee personen aangehouden die teveel gedronken hadden. Een 19-jarige Voorschotenaar werd in een bestelbus in de nacht van zaterdag 17 op zondag 18 november heftig slingerend op de Vierlinghlaan gezien. De ademanalyse wees 420 ug/l uit. Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van 4 uur. Een 29-jarige Rotterdammer vertoonde zondag 18 november rond 03.30 uur vreemd rijgedrag. Hij draaide rondjes op de kruising Lammermarkt/Molenwerf. Hierbij gaf hij telkens flink gas. De ademanalyse wees 265 ug/l uit. Hij heeft een proces-verbaal gehad en een rijverbod.

Mishandeling Leiden (D4) Een 28-jarige Amsterdammer is zaterdag 17 november rond 10.50 uur op het Stationsplein mishandeld door een nog onbekende man. De man probeerde zijn tas af te pakken. De Amsterdammer hield de tas echter stevig vast. Hierop gaf de man het slachtoffer een trap in het kruis. De Amsterdammer is overgebracht naar het LUMC.

Ongeval Leiden (D4)
Bij een ongeval op de Rijksweg A4 vanuit de richting van Leidschendam is ter hoogte van Leiden op zondag 18 november rond 17.25 uur een ongeval geweest waarbij drie personenauto's en een bestelbus betrokken zijn geweest. De bestelbus reed vanaf de vluchtstrook de autosnelweg op met een zeer lage snelheid. Een 64-jarige Rijswijker moest hard remmen om een aanrijding te voorkomen. Een 80-jarige Alphenaar die achter hem reed, kon niet meer op tijd stoppen en reed tegen de Rijswijker aan. Een 64-jarige man uit Lelystad reed vervolgens op zijn beurt tegen de Alphenaar aan. De bestuurder van de bestelbus is direct na het ongeval doorgereden zonder zijn identiteit bekend te maken. De Alphenaar en de man uit Lelystad zijn met nekletsel naar Antoniushove in Leidschendam overgebracht.

Wonininbraak Leiden (D4) In een woning aan de Lorentzkade is zondag 18 november ingebroken. Een buurtbewoner merkte rond 15.00 uur op dat een raam open stond en waarschuwde de politie. In de woning bleek een kluis te zijn opengebroken. Geld en sierraden zijn uit de kluis meegenemen. De bewoners waren niet thuis op het moment van de inbraak.

Snor/bromfietscontrole Leiden (D4)
In de nacht van vrijdag 16 op zaterdag 17 november is in de Stevenshof in samenwerking met de politie Wassenaar een snor/bromfietscontrole gehouden. Er werden 43 processen verbaal uitgereikt voor het rijden onder invloed, niet dragen van de helm, niet in het bezit zijn van het bromfietscertificaat, onverzekerd rijden en het opvoeren

Verkeersongeval Ter Aar (D5)
Een 21-jarige bromfietser uit Zoeterwoude-Dorp is bij een aanrijding met een 36-jarige automobilist uit Alphen aan den Rijn. De automobilist reed over de Hertog van Beierenstraat in de richting van de Ringdijk. De bromfietser reed over het fietspad in tegenovergestelde richting. Bij de kruising met de Stobbeweg wilde de automobilist linksaf de Stobbeweg in rijden in de richting van de Harsweg. Hij liet hierbij de bromfietser niet voorgaan. Een aanrijding was het gevolg. De bromfietser werd met kneuzingen over het lichaam overgebracht naar het LUMC. De politie stelt een onderzoek in naar de juite toedracht van het ongeval.

Verkeersongeval Alphen aan den Rijn (D5) Een 4-jarige jongen uit Alphen aan den Rijn heeft op zaterdag 17 november omstreeks 15.00 uur beenbreuken opgelopen nadat een auto over zijn benen was gereden. Een 20-jarige automobilist uit zijn woonplaats reed op de Ruyterstraat met zijn voertuig achteruit om een personenauto die voor zijn auto geparkeerd stond voorbij te kunnen. Bij het achteruit rijden zag hij de jonge Alphenaar niet die op het trottoir aan het spelen was. De automobilist reed over de benen van de jongen heen. Op aanroepen van getuigen stopte de bestuurder. Het voertuig moest aan de linkerzijde worden opgetild om de jongen eronder vandaan te halen. Hij werd met een gebroken kuit en scheen been overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis. Een 24-jarige getuige die het voertuig optilde liep letsel op aan zijn rug. De politie stelt een onderzoek in naar de juiste toedracht van de aanrijding.

Diefstal uit woningen Alphen aan den Rijn (D5) Afgelopen weekend werd in drie woningen ingebroken. Uit een woning aan de Prins Hendrikstraat werd onder andere koffers met CD's en audio apparatuur weggenomen. Men wist binnen te komen door een raampje aan de zijkant van de woning open te breken. Vervolgens werd de gehele woning doorzocht. In een woning aan de Marsdiep kwam(en) de inbreker(s) binnen door een slaapkamerraam open te breken. Weggenomen werden een videocamera en een mobiele telefoon. Door de deur open te flipperen via de brievenbus wist men in een woning aan de Concordiastraat binnen te komen. Een digitale camera, een mobiele telefoon, diverse bankpassen en creditcards werden weggenomen.

Rijden onder invloed Alphen aan den Rijn (D5) De politie heeft op zondag 18 november omstreeks 00.25 uur een 20-jarige automobilist uit Alphen aan den Rijn aangehouden. Agenten zagen de automobilist rijden over de Veldbloemweg en hielden hem staande voor een blaastest. Op het politiebureau gaf de test een uitslag aan van 360 ug/l terwijl 220 ug/l de limiet is. Tegen de automobilist wordt proces verbaal opgemaakt. Tevens kreeg hij een rijverbod van drie uren. Een 40-jarige automobilist uit Alphen aan den Rijn werd op zondag 18 november omstreeks 02.00 uur aangehouden. Vanwege zijn opvallen rijdgedrag hielden agenten hem staande op de President Kennedylaan. Een blaastest op het bureau gaf een uitslag aan van 625 ug/l terwijl 220 ug/l de limiet is. Tegen de automobilist wordt proces verbaal opgemaakt. Tevens werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Mishandeling Nieuwkoop (D5) De politie heeft op zondag 18 november in de ochtend een 19-jarige man uit Nieuwkoop aangehouden op verdenking van het mishandelen van een 30-jarige taxichauffeur. De taxichauffeur had eerder die ochtend de Nieuwkoper met nog twee vrienden in de taxi. Op de Dorpstraat begon de groep volgens de taxichauffeur zich vervelend te gedragen. Toen de taxichauffeur hen de taxi uit wilde hebben begon de Nieuwkoper te slaan. De taxichauffeur liep een gekneusde hand, wonden in het gezicht en kneuzingen over het hele lichaam op. De politie stelt een onderzoek in naar de mishandeling.

Motor rijdt tegen twee auto's Alphen aan den Rijn (D5) Een 39-jarige motorrijder uit Alphen aan den Rijn is op zondag 18 november omstreeks 15.00 uur gewond geraakt bij een verkeersongeval. De motorrijder reed over de Hoorn komende uit de richting van de Emmalaan. Voor hem reden twee automobilisten. Ter hoogte van de Van Foreestlaan sorteerde de voorste automobilist om linksaf te slaan de Van Foreestlaan in. De bestuurder daarachter ging rechtdoor maar verminderde snelheid. De motorrijder kon vermoedelijk zijn motor niet tijdig afremmen en probeerde al remmend het voertuig aan de linkerzijde te passeren. Hierdoor kwam hij met het rechtergedeelte van zijn motor in het linkerachterspatbord van deze auto. De motorrijder verloor de macht over het stuuren reed voluit op de achterzijde van de eerste afslaande auto. De motorrijder werd met een hersenschudding en inwendig letsel overgebracht naar het LUMC.

Verkeersongeval Moerkapelle (D6) Een 23-jarige automobilist uit Den Haag is op zaterdag 17 november omstreeks 04.30 uur gewond geraakt bij een verkeersongeval. De automobilist reed over de Bredeweg in de richting van Moerkapelle. Door nog onbekende oorzaak reed de automobilist aan de linkerkant van de weg tegen een boom. De automobilist werd met diverse breuken overgebracht naar het Groene Hartziekenhuis.

Verdachte diefstal uit bedrijf aangehouden Moerkapelle (D6) De politie heeft op zaterdag 17 november omstreeks 04.40 uur een 20-jarige man uit Den Haag aangehouden op verdenking van diefstal uit een bedrijf. Een bewoner zag twee personen zich verdacht ophouden bij een kantoor aan de Van Hasseltweg en allarmeerde de politie. De verdachte kon in de omgeving worden aangehouden door een buurtbewoner. De tweede persoon wist te ontkomen. Op de Van Hasseltweg werd een gestolen scooter aangetroffen die vermoedelijk door de verdachte is gebruikt. De politie stelt een onderzoek in naar de inbraak. De verdachte is inverzekeringgesteld.

Diefstal uit woning Nieuwerkerk a/d Ijssel (D6) In een woning aan de Klein Polderlaan is tussen vrijdag 16 november en zaterdag 17 november ingebroken. Men wist de woning binnen te komen door middel van het boren van gaatjes in het keukenraam. Weggenomen werd een attachékoffer, een laptop en een schoudertas.

Diefstal uit woning Waddinxveen (D6) In een woning aan de Meteorenweg werd tussen zaterdag 17 november 20.45 uur en zondag 18 november 04.30 uur ingebroken. Men wist de woning binnen te komen door een raam open te breken. Binnen werd een aantal kamers doorzocht. Diverse sieraden en een geldbedrag worden gemist.

Aanhouding na inbraak Gouda (D7)
Op maandag 19 november om 03.00 uur heeft de Politie Hollands Midden een 22-jarige man uit Gouda op heterdaad aangehouden na het plegen van een (poging)inbraak in een winkel op de Kazernestraat in Gouda. Rond genoemd tijdstip zagen surveillerende politieagenten dat op de Kazernestraat bij het zien van de politieauto een man op zijn fiets er vandoor ging. Na een korte achtervolging kon de man aangehouden worden. Een van de agenten had tijdens de achtervolging gezien dat de man iets had weggegooid. Bij nader onderzoek bleek dat de verdachte man een plasticzak met inbrekerswerktuig had weggegooid. De verdachte is overgebracht naar het bureau en de genoemde plastic zak met inhoud is inbeslag genomen. De recherche stelt een onderzoek in en proces-verbaal wordt opgemaakt.

Controle horeca Gouda (D7)
In een viertal horecaondernemingen in Gouda is op 16 november jl. Een controle gehouden, in samenwerking met de belastingdienst douane en arbeidsinspectie. In een tweetal zaken was drank aanwezig, waarover geen accijnzen waren betaald. De drank is door de Douane inbeslaggenomen en proces-verbaal wordt opgemaakt. In twee andere zaken was geen vergunning in de zaak aanwezig. Hierover zal nader onderzoek plaatsvinden bij de gemeente.

Rijden onder invloed op tractor Gouda (D7)
Surveillerende agenten zagen op 17 november, omstreeks 01.20 uur een redelijk hard rijdende tractor rijden over de Korte Vest in Gouda. De bestuurder werd staande gehouden en moest blazen. Op het bureau blies de man, een 17-jarige Gouwenaar, 235 ug/l. Hij kreeg hiervoor een transactie aangeboden van 410 gulden. Omstreeks 03.25 uur die nacht werd een bestuurder van een personenauto aangehouden, omdat hij door diverse geslotenverklaringen was gereden. De man werd staand gehouden aan de Raam. Op het bureau blies de man 415 ug/l. Hij kreeg een rijverbod en een proces-verbaal.

Gaatjesboren Bodegraven (D7) In een woning aan de Hofstede in Bodegraven werd op 17 november een inbraak geconstateerd. De dader was binnengekomen door een gaatje in een keukenraamkozijn te boren, ter hoogte van de hefboompjes. Een portemonnaie met geld, rijbewijzen en een paspoort werden weggenomen. In een woning aan de Vrije Nesse werd gepoogd in te breken, ook via de methode van het gaatjesboren. Daar gelukte het niet binnen te komen. In een woning aan de Wetering is eveneens afgelopen weekend gepoogd in te breken middels gaatjesboren.

Inbraak woning Gouda (d7)
In een woning aan de Romerostraat is in de nacht van 16 op 17 november ingebroken Een keukenraam aan de voorzijde werd geforceerd. De woonkamer werd doorzocht. Weggenomen werd een geldbedrag. Aan het Catsveld is op 17 november tussen 15.00 uur en 15.50 uur ingebroken in een woning. Een schuifraam werd opengebroken. Het is nog niet bekend wat daar is weggenomen. Aan de Jan Mayenlaan is ingebroken in een woning in de middag van 18 november jl. Een raam aan de voorzijde werd opengewrikt. Een paspoort, bankpasjes en sieraden werden weggenomen.

Inbraak woning Reeuwijk (d7)
In een woning aan de Platteweg is op klaarlichte dag op 17 november jl. Ingebroken. Getuigen hebben daarbij twee personen zien wegrijden. Aan de achterzijde van de woning werd een slot geforceerd. Na onderzoek bleek dat er sieraden uit de woning waren ontvreemd. De politie stelt een nader onderzoek in. In een woning aan de Mesdagstraat is eveneens ingebroken. Hier werd een slot met grof geweld geforceerd. Uit de woning zijn eveneens sieraden ontvreemd.

Aanrijding met letsel Reeuwijk (d7) Op de kruising Bodegraafse Straatweg / Van Reenensingel vond op 17 november, omstreeks 16.35 uur een frontale aanrijding plaats tussen twee personenauto's. Een personenauto, bestuurd door een 60-jarige Gouwenaar reed over de Bodegraafse straatweg, uit de richting Reeuwijk. Uit tegenovergestelde richting kwam een andere personenauto, bestuurd door een 62-jarige Reeuwijker. De weg maakt ter plaatse een scherpe bocht naar rechts, gezien vanuit de rijrichting Reeuwijk. De 60-jarige reed echter rechtdoor, frontaal tegen de auto van de 62-jarige. Bestuurders en in totaal 3 inzittenden (gegevens niet bekend) zijn overgebracht met klachten in de borst naar het GHZ per ambulance. De weg is een tijdlang geblokkeerd geweest ivm het sporenonderzoek. Brandweer was eveneens ter plaatse om hulp te verlenen.

Aanhoudingen na bedrijfsinbraak Reeuwijk (d7) Kwam op 19 november, omstreeks 03.50 uur een melding binnen van een inbraak in een bedrijf aan de Schinkelsdijk in Reeuwijk. In het pand werden twee verdachten aangetroffen, die in het bezit waren van inbrekerswerktuigen. In een auto van de verdachten werden gestolen goederen aangetroffen. De verdachten, een 20-jarige Gouwenaar en een 35-jarige Gouwenaar zijn aangehouden en overgebracht nar het bureau. De auto werd inbeslaggenomen.

XTC-laboratorium aangetroffen in woning Leiden (D4)
Op zaterdag 17 november om 15.30 uur heeft de brandweer in samenwerking met de Politie Hollands Midden na een brandmelding in een woning in de Molenstraat in Leiden de restanten van een XTC-laboratorium aangetroffen. Na het blussen van de brand trof de brandweer bij onderzoek in de woning verschillende chemicaliën aan. De politie heeft de chemicaliën inbeslag genomen. De politie stelt een onderzoek in.

Brand in keuken Krimpen aan de Lek (D8) Op vrijdag 16 november rond 14.45 uur vatte een afzuigkap in een keuken van een woning aan de Dertienhuizen vlam. De brandweer was snel terplaatse en kon het gevaar in de kiem smoren.

Agent haalt meisje uit water Lekkerkerk (D8) Een 5-jarig meisje uit Lekkerkerk fietste op vrijdag 16 november rond 15.10 uur op de Tiendweg-West pardoes in de sloot naast de weg. Het meisje fietste naast haar moeder met in een fietszitje haar broertje. Een agent zag dat het meisje plotseling begon te slingeren en de sloot in reed. Door snel en kordaat optreden wist hij het meisje, inmiddels onder water verdwenen en onder haar fiets terechtgekomen, beet te pakken en op het droge te helpen. Daar werd zij in de armen van een geschrokken moeder gesloten. Het meisje is onder een warme douche gezet. Controle in een ziekenhuis bleek niet nodig.

Onder invloed en meer Krimpen aan de Lek (D8) De politie hield op zaterdag 17 november rond 01.40 uur op de C.G. Roosweg een 34-jarige automobilist uit Ede aan als verdacht voor het rijden onder invloed. Een ademanalyse kwam uit op 285 ug/l. terwijl de limiet in het verkeer 220 ug/l. is. De juiste identiteit van de verdachte bleek later. In 1e instantie had hij aan de agenten de gegevens van zijn broer opgegeven. Ook bleek dat hij reed zonder rijbewijs en in een niet verzekerde auto. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Ruit van radio en televisiewinkel vernield Lekkerkerk (D8) Mogelijk verrast door het snel verschijnen van politie, zijn onbekenden er niet in geslaagd mogelijk een snelkraak te zetten bij een radio en televisiewinkel aan de Burgemeester Roosstraat. Na de inbraakmelding op zondag 18 november rond 03.10 uur waren agenten snel terplaatse. Een gapend gat in de ruit en een getuige die de politie meldde dat er drie jongeren hard wegrennend vandoor waren gegaan restte. Een onderzoek in de omgeving leverde geen resultaat op.

Inbraak in woning Lekkerkerk (D8) Op zaterdag 17 november werd er ingebroken in een woning aan de Lorentzweg. Een keukendeur werd opgengebroken. Vermoedelijk is alleen een kristallen vlinder uit de woning gestolen.

Paard loopt geleider onder de voeten Schoonhoven (D8)
Op zondag 18 november rond 12.30 uur ging een 36-jarige man uit Schoonhoven op de Opweg tijdens tijdens het aan de hand geleiden van een paard onderuit. De man gleed weg. Het paard schrok en liep over hem heen. Met vermoedelijk inwendig letsel is de man overgebracht naar het Dijkzicht Ziekenhuis in Rotterdam.

Inbraak in woningen Ouderkerk aan den IJssel ( D8) Op zondag 18 november werd er ingebroken in twee woningen. Aan de Ijsseldijk West en de Kalverstraat zagen de inbrekers kans na het openbreken van een raam en een deur om binnen te komen. In ieder geval maakten de daders sieraden en enkele portemonnees buit.