KLEINE KUNST

Gezocht: Tienduizend gevouwen gekleurde papieren

Deventer, maandag 19 november 2001 - Twee kunstenaars zijn in de gelegenheid gesteld een 18 meter hoge kerstboom op te tuigen. Ze hebben ervoor gekozen dit te doen met tenminste 10.000 origamiwerkstukken uit de hele wereld. Bergbeklimmers zullen dagenlang bezig zijn met het aanbrengen van de werkstukken in deze enorme boom.

Ria Wiggers en Jeroen Hilhorst van Kleine Kunst uit Deventer geven in de hal van winkelcentrum Megastores Den Haag uitvoering aan dit bijzondere karwei. Door de hele wereld heen zijn origamiverenigingen en kunstenaars uitgenodigd een bijdrage te leveren aan dit project door het insturen van origamiwerk. De eerste inzendingen uit Japan, de Verenigde Staten en Europa zijn inmiddels al binnen.

De internationaal bekende origamikunstenaars Paul Jackson en Miri Golan komen naar Nederland en verlenen hun persoonlijke medewerking aan dit evenement evenals veel leden van de zeer actieve Nederlandse Origami Sociëteit (O.S.N)

OPROEP: De uitvoerende kunstenaars van dit project roepen iedereen in Nederland op om zoveel mogelijk werkstukken te verzamelen en op te sturen.... Help mee met het bij elkaar krijgen van heel veel origamiwerkstukken in alle soorten, maten en kleuren. Stuur het allemaal vóór 1 december op aan: Kleine Kunst Postbus 6425 7401 JK Deventer.

De kunstenaars streven naar een kunstzinnige, kleurrijke en feestelijke origamikerstboom met minstens tienduizend kunstwerkjes van jong en oud uit zoveel mogelijk landen.


---